ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ρομποτικοί σκύλοι σχεδιάστηκαν ειδικά για να προσφέρουν συντροφιά σε άτομα με άνοια ή Άλτσχάιμερ

«Παρόλο που ένα αληθινό κατοικίδιο είναι η τέλεια συντροφιά δεν είναι η ιδανική λύση για όλους τους ανθρώπους».

Ρομποτικοί σκύλοι σχεδιάστηκαν ειδικά για να προσφέρουν συντροφιά σε άτομα με άνοια ή Άλτσχάιμερ

Aυτή είναι η ιστορία του Tom Stevens και της μητέρας του, η οποία πάσχει από άνοια. Στο τέλος όμως καταλήγει να είναι η ιστορία μίας τεχνολογικής ανακάλυψης που αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο.

Όταν η μητέρα του Steven διαγνώστηκε με άνοια, ένα από τα πρώτα πράγματα που φρόντισε να κάνει εξαιτίας της ασθένειας της ήταν να εκπαιδεύσει το σκυλάκι της οικογένειας να επιτεθεί στην γυναίκα που την βοηθούσε στο σπίτι. Τότε ο γιος της αναγκάστηκε να απομακρύνει το σκυλί, δίνοντας το σε ένα καταφύγιο ζώων. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται προσπάθησε να αντικαταστήσει το κατοικίδιο παίρνοντας στη μητέρα του ένα νέο σκυλάκι που της κρατάει συντροφιά, αλλά εκείνη δεν ήθελε κανένα. Και τότε που ήρθε η μεγάλη ιδέα. Τι θα γινόταν αν σχεδίαζε έναν ρομποτικό σκύλο που θα προσφέρει παρηγοριά σε ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας;

Ρομποτικοί σκύλοι σχεδιάστηκαν ειδικά για να προσφέρουν συντροφιά σε άτομα με άνοια ή Άλτσχάιμερ

«Η μητέρα μου ήταν πραγματικά πολύ στεναχωρημένη. Προσπάθησα να βρω ένα άλλο σκυλάκι για να αντικαταστήσω τον φίλο της, αλλά εκείνη δεν δεχόταν κανένα. Και τότε μου ήρθε για πρώτη φορά η ιδέα. Nα ζητήσω την βοήθεια της τεχνολογίας,» εξηγεί ο Steven στο Reuters.

Και τότε ήταν ο ξεκίνησε να σχεδιάζει το Tombot ένα απίστευτα πετυχημένο σκυλάκι-ρομπότ που μοιάζει πραγματικά με αληθινό. Σκοπός του Tombot να παρέχει συντροφιά και παρηγοριά σε ανθρώπους που υποφέρουν από άνοια. Το Tombot είναι τόσο εξελιγμένο που ανταποκρίνεται στο χάδι και το κάλεσμα, ενώ μπορεί να κουνήσει ακόμα και την ουρά του.

Στο Kickstarter η εταιρία που κυκλοφορεί το Tombot εξηγεί: «Για να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας είναι απαραίτητο να τους προσφέρουμε ένα έντονο συναισθηματικό δέσιμο και παράλληλα μια κοινωνική υποχρέωση. Η παρουσία ενός σκύλου στην καθημερινότητα τους μπορεί σίγουρα να το πετύχει αυτό. Και παρόλο που τα αληθινά ζωάκια είναι η ιδανική συντροφιά δεν είναι η κατάλληλη λύση για όλες τις περιπτώσεις ανθρώπων για διάφορους λόγους».

Ουσιαστιά το Tombot είναι σχεδιασμένο για να παρέχει συντροφιά σε ανθρώπους δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη ενός αληθινού κατοικιδίου. Προσφέρει όλη την ζεστασία και την παρηγοριά μίας μόνιμης συντροφιάς, αλλά δεν χρειάζεται να το πας βόλτα ή να το ταίσεις.

Το Tombot αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και το κόστος του θα είναι γύρω στα 450 δολάρια.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς σχεδιάστηκε και πώς λειτουργεί το Tombot.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.