ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σάρα Βος: H γυμνάστρια που αντιστάθηκε στον ενδυματολογικό κώδικα επιλέγοντας ολόσωμη φόρμα

«Όλες θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας» είπε η αθλήτρια, που έστειλε το δικό της μήνυμα ενάντια στη σεξουαλικοποίηση των γυναικών.

Σάρα Βος: H γυμνάστρια που αντιστάθηκε στον ενδυματολογικό κώδικα επιλέγοντας ολόσωμη φόρμα

«Είχα αρχίσει να αισθάνομαι πολύ άβολα», δήλωσε η Σάρα Βος, η Γερμανίδα γυμνάστρια που σχολιάστηκε όσο καμία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξήχθη στην Ελβετία. Αφορμή δεν στάθηκαν μόνο οι εξαιρετικές της επιδόσεις αλλά η απόφασή της να διαγωνιστεί φορώντας μία ολόσωμη φόρμα η οποία κάλυπτε εξ’ ολοκλήρου το σώμα της, κάτι που δεν συνηθιζόταν μέχρι τώρα.

Μέχρι σήμερα, οι διαγωνιζόμενες είχαν δικαίωμα να καλύψουν ολόκληρο το σώμα τους αποκλειστικά για θρησκευτικούς λόγους, κάτι που στην περίπτωση της Βος δεν ίσχυε. Παρόλα αυτά, η σπουδαία αθλήτρια είχε την απόλυτη στήριξη της γερμανικής ομοσπονδίας στην ρηξικέλευθη αυτή απόφαση, η οποία όπως τόνισε πάρθηκε έπειτα από πολλή σκέψη.

Η σπουδαία αθλήτρια είχε την απόλυτη στήριξη της γερμανικής ομοσπονδίας στην ρηξικέλευθη αυτή απόφαση, η οποία όπως τόνισε πάρθηκε έπειτα από πολλή σκέψη.

«Ευχόμαστε όλες οι γυμνάστριες που έχουν κατά καιρούς νιώσει άβολα φορώντας τη φόρμα τους, να βρουν τη δύναμη και να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», ήταν τα λόγια της Γερμανικής Ομοσπονδίας, η οποία στηρίζει εμπράκτως τις αθλήτριές της, στην απόφασή τους να παλέψουν ενάντια στη «σεξουαλικοποίηση των γυναικών στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά της γυμναστικής».

Από την πλευρά της η Βος εξήγησε την απόφασή της μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση: «Όλες οι γυναίκες θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας. Στον αθλητισμό, όσο είσαι ακόμα παιδί δεν μπορείς να αντιληφθείς αρκετά πράγματα. Μεγαλώνοντας όμως, αρχίζεις να αισθάνεσαι πραγματικά άβολα».

Μάλιστα η αθλήτρια έκανε και την ανάλογη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Νιώθω καλά και παράλληλα δείχνω θηλυκή και κομψή. Γιατί όχι;».

Μάλιστα η αθλήτρια έκανε και την ανάλογη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Νιώθω καλά και παράλληλα δείχνω θηλυκή και κομψή. Γιατί όχι;».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Voss (@sarah.vossi)

Ήδη τη στήριξή τους στη Γερμανίδα αθλήτρια έχουν εκφράσει κι άλλες ομοσπονδίες όπως αυτή της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: Sarah Voss

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"