ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο

Την 1η Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα εγκαινιάζει επίσημα τη γιορτινή περίοδο με μια μεγάλη γιορτή.

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο

Φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, τρία πανύψηλα έλατα στην Αγορά και 80 στολισμένα δέντρα μετατρέπουν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Πάνω του θα ξετυλιχθούν παραμύθια, θα ξεδιπλωθούν παιχνίδια, θα ξεχυθούν μουσικές, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει, όπως πάντα, κάτι για τον καθένα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την εορταστική περίοδο στο ΚΠΙΣΝ δίνει μια γιορτή με ελεύθερη είσοδο, αυτό το Σάββατο 1/12 στις 6 το απόγευμα, με οικοδεσπότη τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη. Τα γιορτινά φώτα θα ανάψουν και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια, αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων θα παρουσιάσουν στο παγοδρόμιο ένα σόου καλλιτεχνικού πατινάζ. Η βραδιά θα κλείσει με μια συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους Mottet.

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο
Το ΚΠΙΣΝ φοράει και φέτος τα γιορτινά του και εγκαινιάζει την ομορφότερη περίοδο του χειμώνα με μια μεγάλη εκδήλωση.

Για όλη την εορταστική περίοδο, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα γεμίσει ήχους και φως, μέσα από μια σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το χώρο. Τέσσερις από αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ τρεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ΚΠΙΣΝ. Σας περιμένουν να περπατήσετε ανάμεσά ή μέσα από αυτές, να τις αγγίξετε, να τις φωτογραφήσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους. Και φυσικά, ούτε φέτος θα λείπει από το πάρκο το παγοδρόμιο, που σας καλεί να φορέσετε τα παγοπέδιλά σας. Θα λειτουργεί καθημερινά, έως τις 24/2/19, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο αρκεί να έχετε κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.

Ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έρχονται φέτος στο ΚΠΙΣΝ; Στον Φάρο, υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη του Γιώργου Νανούρη, αγαπημένοι καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ιωάννα Παππά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Όλια Λαζαρίδου, η Κόρα Καρβούνη κ.ά., θα αφηγηθούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες.

Ούτε φέτος θα λείψει το παγοδρόμιο από το Πάρκο.

Η παράσταση σύγχρονου τσίρκου Attrape-Moi των FLIP Fabrique από τον Καναδά έρχεται με την υπόσχεση να καθηλώσει το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 24 και 25/12 με ένα πρωτοποριακό συνδυασμό χιούμορ, χορού, μουσικής και, κυρίως, ακροβατικών σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Το ΚΠΙΣΝ θα γεμίσει μουσική, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων: Οι Solisti Veneti θα ερμηνεύσουν έργα Βιβάλντι, Ροσίνι και Παγκανίνι με τη διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου (10/12, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), οι μαθητές του El Sistema Greece και η El Sistema Greece Youth Orchestra θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με το μουσικό σχήμα Latin Brass Connection σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία με λατινοαμερικανικούς ήχους (16/12, Φάρος), ενώ σε τζαζ ρυθμούς θα γιορτάσουν το Jazz Octet της Στρατιωτικής Φρουράς Αθηνών (08/12, Αγορά), ο Πέτρος Κλαμπάνης (30/12, Φάρος) και η Μαρία Μανουσάκη (06/01, Φάρος).

Ένα πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, ημερολόγια, γιρλάντες, γούρια και κοσμήματα, να χορέψετε κάτω από την ντισκομπάλα, να τυπώσετε ευχές, να φιλοτεχνήσετε τη δική σας αφίσα ή να παίξετε στο Πάρκο παρέα με τον Άι Βασίλη.

Κάθε μέρα στο ΚΠΙΣΝ θα είναι γεμάτη γιορτινές εκπλήξεις.

Και φυσικά, όπως και πέρυσι το Ίδρυμα ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ξεκινά με την live μετάδοση της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, συνεχίζει με μια μοναδική εμφάνιση του Mario Biondi στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ενώ, αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με πολλή μουσική από τον διεθνούς φήμης μουσικό και DJ Huey Morgan, frontman των Fun Lovin’ Criminals, πυροτεχνήματα και τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2019 FIRST RUN που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org

Δείτε την αντίστροφη μέτρηση σε μια σειρά βίντεο.

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.