ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σούζι ντε Ζιβανσί: Μοντέλο στα 50

Η περίπτωση της Σούζι ντε Ζιβανσί αποδεικνύει πως η ζωή μπορεί (και) να ξεκινά στα 50

Σούζι ντε Ζιβανσί: Μοντέλο στα 50

Η περίπτωση της Suzi de Givenchy αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα, ούτε ακόμα και για μια καριέρα μοντέλου. Στα 50 της χρόνια κάνει εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά και ποζάρε για οίκους μόδας όπως οι Off-White και Balenciaga. Έχει εμφανιστεί σε εξώφυλλα περιοδικών, editorial και πασαρέλες, αψηφώντας τα τυπικά πρότυπα ομορφιάς που συχνά (αν όχι πάντα) επιβάλλει η Βιομηχανία της μόδας.

Πώς η Givenchy έγινε μοντέλο στα 50;

Γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ και μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη, η Suzi αποφάσισε να γιορτάσει τα 20ά της γενέθλια ταξιδεύοντας στο Παρίσι. Έκτοτε δεν έφυγε ποτέ από την Πόλη του Φωτός. Στη γαλλική πρωτεύουσα γνωρίστηκε με τον σύζυγό της Hubert de Givenchy, ανιψιό του ιδρυτή του οίκου. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, απέκτησαν τρεις γιους. Εκεί και έζησε μια ζωή σχεδόν παραμυθένια, ώσπου ο Hubert έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια από καρδιακή προσβολή. Ο κόσμος της κατέρρευσε. Όλα έμοιαζαν μαύρα! Σε συνέντευξή της σε μεγάλα περιοδικά τότε δήλωνε: "Αρχικά, έμεινα χωρίς αγάπη για έναν άνδρα, και πια χωρίς αγάπη για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Είμαι πλέον χήρα, αλλά έχω ζήσει στη Γαλλία για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχω τρία ενήλικα αγόρια και μια προφορά από την οποία δεν μπορώ να απαλλαγώ".

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής της άνοιξαν ξαφνικά οι επαγγελματικοί ορίζοντες και μπήκε στη ζωή της το μόντελινγκ. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με φίλους την εντόπισε ένας scouter του πρακτορείου Next Model Management και της πρότεινε συνεργασία. Παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς, οι οποίοι αφορούσαν κυρίως την ηλικία της -ήταν σχεδόν 50 χρονών-, τελικά υπέγραψε με το πρακτορείο και μπήκε με τα μπούνια στο μόντελινγκ. "Δεν το βλέπεις τώρα, αλλά θα αλλάξεις πολλά πράγματα" της είπε ο υπεύθυνος του μεγάλου πρακτορείου, που την έπεισε να αλλάξει ζωή.

Ξεκίνησε με το show της Off-White του Virgil Abloh και πλέον δεν προλαβαίνει να κλείνει συνεργασίες, να δουλεύει στενά με τον Demna Gvasalia του οίκου Balenciaga και να ποζάρει για εξώφυλλα περιοδικών. Στο σόου και πάλι της Off-White’s για τη συλλογή φθινόπωρο-χειμώνας 2022 συμμετείχε πλάι στις αδελφές Χαντίντ, τη Ναόμι Κάμπελ και τη Σίντι Κρόφορντ.

Τελικά η 50άρα Σούζι συνειδητοποίησε ότι δεν είναι υποχρεωτικό τα μοντέλα να "συνταξιοδοτούνται" στα 30. Επίσης μπορούν να έχουν ασιάτικα χαρακτηριστικά κι μια καθόλου τέλεια επιδερμίδα. Έχοντας επίγνωση του πόσο ελάχιστες ήταν οι πιθανότητες να κάνει καριέρα μοντέλου στα 50 της, η de Givenchy ελπίζει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Με την εμπειρία της έχει κάθε δικαίωμα να δηλώνει: "Η ζωή μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση σε οποιαδήποτε ηλικία και οποιαδήποτε στιγμή. Μην ξεχνάς ποτέ να αναπνέεις και να απολαμβάνεις, γιατί η ζωή είναι μικρή".

Κεντρική εικόνα Intagram@suzi.de.g

Read Next

20 Μαϊ 2024

Σορίν Ματέι: Η δολοφονία (σε live μετάδοση) που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

26 χρόνια πριν, όλο το πανελλήνιο παροκολουθούσε με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Νιόβης 4 στα Κάτω Πατήσια.

20 Μαϊ 2024

Μαρινέλλα -Στέλιος Καζαντζίδης: Η σπάνια φωτογραφία ως νεόνυμφοι 60 χρόνια πριν

Το σπάνιο στιγμιότυπο του ζευγαριού 60 χρόνια πριν. Χθες η σπουδαία ερμηνέυτρια έγινε 86 ετών.

Περισσότερα από

Stories

18 Μαϊ 2024

Bίκυ Φλέσσα | "Οι γυναίκες είμαστε το κέντρο του κόσμου"

Συναντηθήκαμε σε καφέ της γειτονιάς της και μιλήσαμε για τη νέα της υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά άγνωστες λεπτομέρειες από την προσωπική διαδρομή της.

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.