ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στον παράδεισο των Ντάρελ: Ο άγνωστος πανέμορφος κολπίσκος με τα πολυτελή σκάφη, σε σχήμα πετάλου

Στη βορειοανατολική Κέρκυρα, με το προσωνύμιο «Kensington-on-sea». Πώς συνδέεται με τον συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ, την οικογένεια Ρότσιλντ, τον Ανιέλι της FIAT.

Στον παράδεισο των Ντάρελ: Ο άγνωστος πανέμορφος κολπίσκος με τα πολυτελή σκάφη, σε σχήμα πετάλου

Στις βορειοανατολικές ακτές της Κέρκυρας, μέσα σε έναν πανέμορφο κατάφυτο όρμο, υπάρχει ένα μικρό άγνωστο λιμανάκι, η Κουλούρα, η οποία απέχει από την πόλη της Κέρκυρας μόλις 32 χλμ.

Ο γραφικός κόλπος με τα πολυτελή σκάφη που φέρει το σχήμα πετάλου, περιβάλλεται από καταπράσινα πεύκα και ευκαλύπτους και τραβά τα βλέμματα όλων με την ομορφιά, την ηρεμία και την ιδιαιτερότητά του.

Στην Κουλούρα βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά αρχοντικά βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, το οποίο μάλιστα είναι χτισμένο πάνω στη θάλασσα και έχει φιλοξενήσει στους χώρους του σημαντικές προσωπικότητες τόσο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Κατά τον 16ο αιώνα ήταν ιδιοκτησία των ευγενών βενετσιάνικης καταγωγής Quartano και εκτελούσε χρέη φρουρίου, προφυλάσσοντας την περιοχή από τις επιδρομές των πειρατών.

Στην Κουλούρα βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά αρχοντικά βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, το οποίο μάλιστα είναι χτισμένο πάνω στη θάλασσα και έχει φιλοξενήσει στους χώρους του σημαντικές προσωπικότητες

Στους εξωτερικούς τοίχους της έπαυλης διατηρούνται μέχρι και σήμερα τα ανοίγματα που την εποχή εκείνη λειτουργούσαν ως πολεμίστρες. Δύο αιώνες μετά, μετατρέπεται σε κατοικία από την οικογένεια Γεννατά της Κεφαλλονιάς, και το 1960 καταλήγει στα χέρια του Dieney Von Hughes, συνταξιούχου ναυάρχου του Βασιλικού Ναυτικού της Αγγλίας.

Η ιστορία του όμως δεν σταματά εκεί, μιας και το 1988 περνάει στην ιδιοκτησία της εξηνταπεντάχρονης εγγονής του ιδρυτή της FIAT Giovanni Agnelli και στους απογόνους της, όπου ανακαινίζεται και χρησιμοποιείται σαν θερινή κατοικία. Τα τελευταία χρόνια, η βίλα των Agnelli διατίθεται προς μίσθωση, όταν δεν χρησιμοποιείται από τα μέλη της οικογένειας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στην είσοδο του αρχοντικού βρίσκεται μία μικρή εκκλησία, που κτίστηκε προς τιμήν του Αγίου Νικολάου της Πέτρας, καθώς πηγές αναφέρουν πως στις 20 Μαΐου του 1085 μ.Χ. ένα ιταλικό πλοίο που μετέφερε το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου στην Ιταλία, περνώντας από το στενό της Κέρκυρας, σταμάτησε για να προφυλαχτεί από την κακοκαιρία στην Κουλούρα. Στον χώρο αυτό διατηρούνται επίσης και οι τάφοι των κατά καιρούς ιδιοκτητών του αρχοντικού, παλαιές εικόνες αλλά και τοιχογραφίες.

Στη βάση του όρμου, λειτουργεί η μοναδική ταβέρνα της περιοχής, και σε πολύ μικρή απόσταση, κάτω από τη φυσική σκίαση των ευκαλύπτων βρίσκεται ο Χουχουλιός, μια μικρή βοτσαλωτή οικογενειακή παραλία με ακύμαντα νερά και αρκετή ηρεμία.

Στο γειτονικό Καλάμι, με την ομώνυμη οργανωμένη παραλία, βρίσκεται η «άσπρη βίλα», το σπίτι που έζησε ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας Λόρενς Ντάρελ, ενώ στην ευρύτερη περιοχή δεσπόζει το αρχοντικό της βασιλικής οικογένειας Ρότσιλντ.

Στο γειτονικό Καλάμι, με την ομώνυμη οργανωμένη παραλία, βρίσκεται η «άσπρη βίλα», το σπίτι που έζησε ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας Λόρενς Ντάρελ, ενώ στην ευρύτερη περιοχή δεσπόζει το αρχοντικό της βασιλικής οικογένειας Ρότσιλντ.

Τη βορειοανατολική Κέρκυρα, που από τον βρετανικό τύπο αποκαλείται και «Kensington-on-Sea», επιλέγουν ζωγράφοι για να αποτυπώσουν το υπέροχο καταπράσινο τοπίο της σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας, αλλά και αρκετοί τουρίστες, θέλοντας να περάσουν μερικές ημέρες ηρεμίας, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: screenshot

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.