ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Την έσυρα από τα πόδια μέσα στο νερό»: Η ιστορία του χειρότερου σίριαλ κίλερ των ΗΠΑ

Ο πρώην πυγμάχος Σάμιουελ Λιτλ, που πέθανε σε ηλικία 89 ετών, είχε ομολογήσει 93 φόνους. Κάποιους από αυτούς τους είχε περιγράψει στην κάμερα χαμογελώντας.

«Την έσυρα από τα πόδια μέσα στο νερό»: Η ιστορία του χειρότερου σίριαλ κίλερ των ΗΠΑ

Ο άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από την αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία ως ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Σάμιουελ Λιτλ, ο οποίος είχε ομολογήσει 93 φόνους, πέθανε την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 80 ετών, ανακοίνωσε η διοίκηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Καλιφόρνια.

Η αιτία του θανάτου του θα καθορισθεί έπειτα από νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στην κομητεία του Λος Άντζελες, όπου ήταν φυλακισμένος από τα τέλη του 2014.

Ο Σάμιουελ Λιτλ είχε ομολογήσει πως δολοφόνησε 93 ανθρώπους, στην μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, και η ομοσπονδιακή αστυνομία, το FBI, έχει επιβεβαιώσει πως ήταν υπεύθυνος για τουλάχιστον 50 από τους φόνους αυτούς.

Αυτός ο πρώην πυγμάχος σκότωνε τα θύματά του, συχνά γυναίκες απομονωμένες και προερχόμενες από μειονότητες, καταφέροντάς τους ισχυρά χτυπήματα και στραγγαλίζοντάς τα.

Αυτός ο πρώην πυγμάχος σκότωνε τα θύματά του, συχνά γυναίκες απομονωμένες και προερχόμενες από μειονότητες, καταφέροντάς τους ισχυρά χτυπήματα και στραγγαλίζοντάς τα.

Ο Σάμιουελ Λιτλ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 2014, όταν είχε βρεθεί ένοχος και καταδικασθεί για τον φόνο τριών γυναικών. Στη συνέχεια όμως είχε αναλάβει την ευθύνη και για δεκάδες άλλους φόνους που είχαν πραγματοποιηθεί στο διάστημα από το 1970 έως το 2005 σε μια δεκαπενταριά αμερικανικές πολιτείες και οι περισσότεροι δεν είχαν περάσει απαρατήρητοι.

Η αστυνομία πιστεύει πως όλες οι ομολογίες του Λιτλ είναι αξιόπιστες και έχει φτιάξει μια ιστοσελίδα στην οποία μπορεί κάποιος να δει τις μαγνητοσκοπημένες ομολογίες του δολοφόνου, ο οποίος αφηγείται, με μεγάλη ακρίβεια και μερικές φορές χαμογελώντας, τους φόνους τα θύματα των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Πορτρέτα που σκιτσάρισε από μνήμης ο δολοφόνος έχουν επίσης δημοσιοποιηθεί σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα θύματά του.

«Πολλοί απ' αυτούς τους θανάτους είχαν αρχικά θεωρηθεί αποτέλεσμα υπερβολικής δόσης ή πως οφείλονταν σε δυστύχημα ή είχαν απροσδιόριστα αίτια. Μερικά πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ», διευκρινίζει το FBI στην εν λόγω ιστοσελίδα.

«Πολλοί απ' αυτούς τους θανάτους είχαν αρχικά θεωρηθεί αποτέλεσμα υπερβολικής δόσης ή πως οφείλονταν σε δυστύχημα ή είχαν απροσδιόριστα αίτια. Μερικά πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ»

Ο Σάμιουελ Λιτλ, επίσης γνωστός ως Σάμιουελ Μακντάουελ, είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2012 σ' ένα κέντρο για αστέγους στο Κεντάκι. Είχε μεταχθεί τότε στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο μιας υπόθεσης ναρκωτικών.

Όταν βρέθηκε εκεί, ίχνη DNA επέτρεψαν στις αρχές να τον συνδέσουν με τρεις ανεξιχνίαστες υποθέσεις και επέτρεψαν να καταδικασθεί το 2014 για τους φόνους τριών γυναικών που είχαν γίνει στο Λος Άντζελες, στο διάστημα ανάμεσα στο 1987 και το 1989. Και οι τρεις αυτές γυναίκες είχαν ξυλοκοπηθεί και στραγγαλισθεί.

Παρακολουθήστε τον Σάμιουελ Λιτλ να περιγράφει τα εγκλήματά του:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

*Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτό: YouTube

Read Next

01 Ιουν 2024

Yves Saint Laurent: "Έχω ζήσει την απατηλή φιλία των ναρκωτικών, τη φυλακή της κατάθλιψης και των ψυχιατρείων"

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες έφυγε σαν σήμερα, αλλά θα τον θυμόμαστε κάθε φοιρά που βλέπουμε ένα υπέροχο θηλυκό Smoking Suit.

01 Ιουν 2024

Κατερίνα Γώγου: Το κορίτσι των ταινιών του Φίνου που έγινε η πιο θλιμμένη ποιήτρια της Ελλάδας

"Άσκησα την όραση μου για μακριά κι έχασα τα κοντινά μου". Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα της ηθοποιού και ποιήτριας που γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1940.

Περισσότερα από

Stories

31 Μαϊ 2024

Την ημέρα που ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο ξάπλωσαν στο κρεβάτι και τρέλαναν τους δημοσιογράφους

Πλήθος ανθρώπων του Τύπου έσπευσαν να τους συναντήσουν, ελπίζοντας σε κάποια ερωτική αποκλειστικότητα, εκείνοι όμως ήθελαν κάτι άλλο να τους πουν.

30 Μαϊ 2024

"Η Αλίκη τότε μεγάλωνε και άρχιζε να κουνιέται το κρέας στα χέρια της"

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, "το πιο λαμπρό αστέρι" του ελληνικού κινηματογράφου, είχε τα μυστικά της για τη συνταγή της επιτυχίας

30 Μαϊ 2024

"Ευτυχία είναι ό,τι έφαγα για μεσημεριανό: Πεπόνι με ζαμπόν, αλμυρό και γλυκό, χαρά και θλίψη"

Όταν η Ανιές Βαρντά ρωτήθηκε τι σημαίνει ευτυχία, η απάντησή της φανέρωσε ένα δείγμα της ιδιοφυΐας της "γιαγιάς του Νέου Κύματος".

29 Μαϊ 2024

Υπόθεση Ασούντα: Η αληθινή ιστορία της δωδεκάχρονης Ασούντα, που δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της

Η νέα τηλεοπτική σειρά θρίλερ "The Asunta Case" του Netflix αποκαλύπτει ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ισπανία και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη το 2013.

29 Μαϊ 2024

Γιώργος Μαζωνάκης, Δέσποινα Βανδή και η έγκυος Ελένη Μενεγάκη

20 χρόνια πριν σε μια κοινή έξοδο, μας θυμίζουν πόσο λαμπεροί ήταν. Και παραμένουν.

29 Μαϊ 2024

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

29 Μαϊ 2024

"Τόσα καλοκαίρια": Το πρώτο ελληνικό τραγούδι που έγινε βίντεο κλιπ με φόντο τα ειδυλλιακά τοπία της Ύδρας

Το soundtrack της ταινίας "Γοργόνες και Μάγκες", που ερμήνευσε ο Δάκης, που έφυγε σαν σήμερα-άφησε το δικό του μοναδικό στίγμα στην ελληνική μουσική βιομηχανία.

28 Μαϊ 2024