ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το φθινόπωρο έρχεται το πρώτο εκπτωτικό χωριό στο κέντρο της Αθήνας

O εμπορικός χάρτης του κέντρου αλλάζει εικόνα.

Το φθινόπωρο έρχεται το πρώτο εκπτωτικό χωριό στο κέντρο της Αθήνας

Το πρώτο outlet εμπορικό κέντρο έρχεται στο κέντρο της Αθήνας, μία τάση που έχει μεγάλη απήχηση στις χώρες του εξωτερικού.

Η επένδυση αφορά το εμπορικό ακίνητο Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται μεταξύ άλλων το Μουσείο Αυτοκινήτου.

Όπως δηλώνει στο insider.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Νικηφόρος Χαραγκιώνης η επένδυση στο εμπορικό κέντρο προχωράει με ταχείς ρυθμούς και μέχρι το προσεχή φθινόπωρο, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραγκιώνη, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλες αλυσίδες για την μίσθωση του χώρου ο οποίος θα είναι 8.000 τετραγωνικά μέτρα και θα φιλοξενεί περί τα 50 καταστήματα.

«Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει καλή συγκοινωνιακή πρόσβαση, βρίσκεται στα όρια του δακτυλίου και διαθέτει και έξι υπόγεια επίπεδα parking όπου μπορούν να σταθμεύσουν 800 αυτοκίνητα.», όπως αναφέρει.

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τα υπόλοιπα εκπτωτικά εμπορικά κέντρα βρίσκονται στις παρυφές του αστικού ιστού.

«Τα εκπτωτικά κέντρα στο κέντρο της πόλης, είναι μία τάση που συνεχώς κερδίζει την προτίμηση των καταναλωτών σε πολλές χώρες του εξωτερικού και κυρίως στην Αμερική με τον τζίρο να καταγράφει συνεχής άνοδο», αναφέρει ο κ. Χαραγκιώνης στο insider.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για την μετατροπή του εμπορικού κέντρου Capitol σε εκπτωτικό χωριό, βασίστηκε σε δύο παραδοχές: η αγορά των δομημένων εμπορικών χώρων πάει πολύ καλύτερα από τις λεγόμενες «εμπορικές πιάτσες» και το δεύτερο, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των εμπορικών αλυσίδων καθώς τους δίνει την δυνατότητα να «ξεστοκάρουν».

Εκτός από το νέο εκπτωτικό χωριό, ο Όμιλος Χαραγκιώνης, βρίσκεται σε διαδικασία αξιοποίησης και των υπολοίπων ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του, μελετώντας διάφορες επενδυτικές προτάσεις.

Η δημιουργία πάντως του πρώτου εμπορικού εκπτωτικού χωριού , αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές ανακατατάξεις στον εμπορικό χάρτη του κέντρου καθώς θα προκαλέσει μεγάλες πιέσεις στους ισχυρούς παίκτες της αγοράς.

Όσον αφορά το ποιοι τομείς του real estate έχουν προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας, ο κ. Χαραγκιώνης υποστηρίζει ότι και ο τομέας του retail όσο και των γραφειακών χώρων έχουν δυναμική, αρκεί να είναι υψηλών προδιαγραφών και προβολής. Εξίσου σημαντικές είναι και οι προοπτικές των τουριστικών ακινήτων και των φοιτητικών εστιών.

Πηγή: insider.gr

Read Next

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.