ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

Είναι ένας σπoυδαίος Αμερικανός ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του οποίου η καριέρα διήρκεσε μισό αιώνα. Κέρδισε 10 βραβεία Όμπι για σενάριο και σκηνοθεσία, τα περισσότερα από οποιονδήποτε συγγραφέα ή σκηνοθέτη, και σήμερα κλείνει τα 80 του χρόνια.

Ο έρωτας που του καθόρισε τη ζωή

Τριάντα σχεδόν χρόνια μέτρησε η συνταρακτική σχέση ανάμεσα στην ηθοποιό Τζέσικα Λανγκ και τον ηθοποιό, σεναριογράφαο και συγγραφέα Σαμ Σέπαρντ. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1982 στα γυρίσματα της ταινίας Frances στην οποία πρωταγωνιστούσαν και οι δύο. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας και για τους δύο. Συγκατοίκησαν σχεδον αμέσως και έμειναν μαζί χωρίς να παντρευτούν ποτέ, απέκτησαν δύο παιδιά μαζί και χώρισαν έπειτα από 27 χρόνια δεσμού. "Ήμασταν τόσο αχώριστοι που δεν αντέχαμε να πάμε ούτε ως το μπακάλικο ο ένας χωρίς τον άλλον" είχε πει κάποτε η ηθοποιός.

Ο Σέπαρντ γράφοντας σ' έναν επιστήθιο φίλο του επιστολές για χρόνια δεν θα μπορούσε να μην του εκμυστηρευτεί και μυστικά από τη σχέση του με μία από τις ομορφότερες σταρ του σινεμά. Είχε πει πως της πρότεινε να παντρευτούν με τον πιο χαζό τρόπο και πως ο χωρισμός τους προκλήθηκε "από τα φρικτά μεθύσια του και την κακή του συμπεριφορά". Τού είχε μιλήσει όμως και για τη θλίψη που τον κατέτρυχε από τότε που άφησε την πρώτη του σύζυγο και τον γιο τους για την Λανγκ.

Ο φίλος του ήταν ο Τζόνι Ντάρκ με τον οποίον αλληλογραφούσαν από το 1972 ως το 2011. Οι επιστολές τους δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο Two Prospectors: The Letters of Sam Shepard and Johnny Dark. Σε μία από τις επιστολές αυτές ο Σέπαρντ ομολογεί πως αδημονούσε να ζητήσει στη Λανγκ σε γάμο. Έτσι τον Δεκέμβριο του 1983 και όσο βρισκόντουσαν στα γυρίσματα μιας ταινίας στην Άιοβα το τόλμησε αφού πρώτα της είχε αγοράσει ένα vintage δαχτυλίδι με ζαφείρι.

"Τη σήκωσα έξω στον κρύο αέρα και στο χιόνι και της έκανα την ερώτηση. Χοροπηδούσαμε πάνω κάτω σαν να ήμασταν μικρά παιδιά, γελώντας μες στο χιόνι" έγραφε. Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ όμως έμειναν μαζί ως το 2009.

Σε ένα άλλο γράμμα έγραφε πάλι ότι το πάθος του για τη Λανγκ άξιζε τον πόνο και τις ενοχές που ένιωθε αφήνοντας πίσω την προηγούμενη οικογένειά του. "Αγαπώ αυτή τη γυναίκα μ' έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έλεγε για εκείνη στον φίλο του.

Αργότερα πάλι θα παραδεχόταν, κάπου το 2004, ότι ήταν εκείνος που έθετε εμπόδια στη σχέση τους με το ποτό και τα ξεσπάσματά του και πως είχαν αποφασίσει να μείνουν μαζί συμβατικά για τα παιδιά. Ωστόσο, επτά χρόνια αργότερα, χώρισαν.

"Δεν θα χαρακτήριζα τον Σάμι εύκολο και αστείο, αλλά όλοι μας έχουν μια σκοτεινή πλευρά και εκείνος πάντα την εκδήλωνε με χιούμορ" είχε πει η Λανγκ για τον Σέπαρντ.

Ενώ είχε σημειώσει σε συνέντευξή της στο Vanity Fair: "με κάποιους ανθρώπους δένεσαι με ένα μοναδικό τρόπο. Ο Σαμ έθαψε τον πατέρα μου. Άνοιξε κυριολεκτικά τον λάκκο με τα χέρια του. Εγώ ήμουν εκείνη που τού ανακοίνωσα πως πέθανε ο δικός του πατέρας. Ήταν εκεί όταν γέννησα τα δυο παιδιά μας".

Εκείνος πάλι έλεγε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian το 2010: "Ήμασταν αναμφισβήτητα ένα φανταστικό ταίρι. Αλλά όχι χωρίς πυροτεχνήματα. Είναι η μόνη γυναίκα με την οποία θα μπορούσα να ζήσω. Που θα μπορούσε να ζήσει μαζί μου! Ποια άλλη θα με ανεχόταν;"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

13 Μαϊ 2024

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60'.

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

Περισσότερα από

Stories

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.

12 Μαϊ 2024

"Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία";

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των αθάνατων ελληνικών τραγουδιών. Τα ποιήματα και οι στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.

11 Μαϊ 2024

"Μάθημα Σολφέζ": Η πρώτη ελληνική επιτυχία της Eurovision 47 χρόνια πριν, είχε ανύπαρκτο μπάτζετ

7 Μαΐου 1977. Το "Μάθημα Σολφέζ" γίνεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή που τερματίζει στην πεντάδα της Eurovision. Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

11 Μαϊ 2024

"Άσπρο, μαύρο όνειρα κάνω": Η Αλέξια στη σκηνή της Eurovision 37 χρόνια πριν

Ήταν το μακρινό 1987 και αυτό που απογείωσε κατόπιν την καρέρα της Αλέξιας.

11 Μαϊ 2024

Ο Στράτος Διονυσίου 20 ετών στον γάμο του, το 1955

Μια ρετρό φωτογραφία από το παρελθόν του σπουδαίου καλλιτέχνη που πέθανε πρωί της 11ης Μαΐου 1990, σε ηλικία μόλις 54 ετών.

10 Μαϊ 2024

"Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω": Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

10 Μαϊ 2024

Eurovision 33 χρόνια πριν: Η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην Eurovision το 1991

Οι λόγοι που το (ομολογουμένως) πολύ καλό τραγούδι τους "Η Άνοιξη", δεν κέρδισε τότε.

10 Μαϊ 2024

Φρεντ Αστέρ: "Δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Αρχίζει να έχει φαλάκρα. Μπορεί να χορέψει λίγο...".

Ο Φρεντ Αστέρ διέψευσε τις προβλέψεις των παραγωγών του Χόλιγουντ και έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο επιδραστικότερος χορευτής του αιώνα.