ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντηλιακό με χρώμα: Πόσο αποτελεσματικό είναι;

Μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα είναι πρακτική επιλογή, παρέχει όμως επαρκή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία;

Αντηλιακό με χρώμα: Πόσο αποτελεσματικό είναι;

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού, όλο το χρόνο, είναι πολύ σημαντική. Το γνωρίζεις ήδη. Αν θέλεις να προλάβεις τα σημάδια της φωτογήρανσης, όπως οι ρυτίδες, οι σκούρες κηλίδες αλλά και η χαλάρωση, η αντηλιακή κρέμα είναι ο Νο1 σύμμαχός σου. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί διαφορετικά είδη αντηλιακών με υφές που ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα και κάθε ανάγκη ώστε η καθημερινή τους χρήση να γίνεται πιο ευχάριστη. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν τα πολύ πρακτικά αντηλιακά με χρώμα που φοριούνται εύκολα, ειδικά στην πόλη, και συνδυάζουν προστασία και κάλυψη. Είναι όμως αρκετά ασφαλή;

Τι πρέπει να ξέρεις

Η σύνθεση: Τα αντηλιακά με χρώμα περιέχουν φίλτρα UV αλλά και χρωστικές για κάλυψη. Οι χρωστικές αυτές προέρχονται κυρίως από οξείδια του σιδήρου και παρέχουν έξτρα αντηλιακή προστασία όταν συνδυάζονται με αντηλιακά φίλτρα ενώ προσφέρουν και μια ελαφριά χρωματική κάλυψη. Συχνά τα αντηλιακά με χρώμα κυκλοφορούν σε διαφορετικές αποχρώσεις για να ταιριάζουν σε κάθε τόνο επιδερμίδας. Τέλος, όπως κάθε αντηλιακό προϊόν έτσι και μια κρέμα με χρώμα μπορεί να προσφέρει μεσαία, υψηλή ή πολύ υψηλή προστασία. Η επιλογή γίνεται με βάση τον τύπο δέρματος αλλά καλό είναι να φοράς τουλάχιστον SPF30.

Τα οφέλη: Το συμπέρασμα είναι πως τα αντηλιακά με χρώμα είναι εξίσου, αν όχι πιο, αποτελεσματικά με τα απλά αντηλιακά και αυτό γιατί περιέχει φυσικά συστατικά που αποδεδειγμένα μπλοκάρουν τις ακτίνες του ήλιο, το ορατό φως αλλά και το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες στις οποίες εκτίθεσαι όλη μέρα και το οποίο προκαλεί επιπλέον οξειδωτικό στρες στην επιδερμίδα. Είτε λοιπόν κυκλοφορείς έξω και είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο είτε εργάζεσαι σε κλειστό χώρο είναι σημαντικό να αντηλιακό. Αν αυτό περιέχει χρώμα σου χαρίζει έξτρα λάμψη και ομοιομορφία.

Η εφαρμογή: Άπλωσε το αντηλιακό με χρώμα όπως θα άπλωνες οποιαδήποτε αντηλιακή κρέμα προσώπου. Υπολόγισε μια ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού για όλο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ. Μην βάζεις όλη την ποσότητα απευθείας στο πρόσωπο αλλά ακολούθησε τη μέθοδο του layering, βάλε μια στρώση, περίμενε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς και συνέχισε με την επόμενη. Το αντηλιακό πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίσης, μετά την ενυδατική σου κρέμα και πριν το μακιγιάζ. Μην ξεχνάς πως μετά από δύο ώρες περίπου το αντηλιακό σου χάνει τη δράση του και θα πρέπει να επαναλάβεις την εφαρμογή του, ειδικά αν κυκλοφορείς σε εξωτερικό χώρο.

Δες εδώ τα καλύτερα αντηλιακά με χρώμα


Read Next

30 Αυγ 2024

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Η αντιγηραντική κρέμα που δεν αποχωρίζεται ποτέ κοστίζει λιγότερο από 40 ευρώ

Η (μόνη) ενυδατική κρέμα με ρετινόλη που εμπιστεύεται η ηθοποιός για αψεγάδιαστη επιδερμίδα στα 58 της χρόνια.

28 Αυγ 2024

Ράνια Τζίμα: Το νέο της hair look της πηγαίνει πολύ

Το νέο της καρέ με καστανόξανθες αποχρώσεις της πηγαίνει πολύ

Περισσότερα από

Ομορφιά

25 Αυγ 2024

10 σχεδιάστριες μόδας που άλλαξαν τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες

Γυναίκες που απέδειξαν πως η μόδα είναι κάτι παραπάνω από όμορφα ρούχα.

23 Αυγ 2024

Καλεσμένη σε γάμο μετά τα 50 | Τα makeup looks που θα κολακεύσουν τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά σας

Τα μακιγιάζ, που θα ολοκληρώσουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την εμφάνισή σας, καμουφλάροντας παράλληλα τα σημάδια γήρανσης.

22 Αυγ 2024

10 μαθήματα ομορφιάς που δίδαξε η Τζάκι Κένεντι

Γιατί κανείς δεν αντιστάθηκε στην γοητευτική ηλιοκαμένη επιδερμίδα της, είτε ήταν πλανητάρχης, είτε πάμπλουτος εφοπλιστής.

21 Αυγ 2024

Το μόνο χρώμα νυχιών που αξίζει να ζητήσεις μετά τις διακοπές

Το μανικιούρ που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες.

21 Αυγ 2024

Sienna Miller | To πολυτελές "no foundation - foundation" για "unreal skin" με το οποίο έχει πάθει εμμονή

Το foundation σε μορφή stick που χαρίζει υπέροχη λάμψη αλλά και διάφανη κάλυψη, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό μακιγιάζ.

20 Αυγ 2024

5 "χρυσές" συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη από την ηλικία σου

Hint: Είναι πολύ εύκολες και ίσως τις ακολουθείς ήδη.

19 Αυγ 2024

Survival Hair Guide: Πώς να γυρίσετε από τις διακοπές με υγιή μαλλιά

Οδηγός επιβίωσης μαλλιών για να γυρίσετε από τις διακοπές σας με υγιή λαμπερά μαλλιά.

19 Αυγ 2024

Οδηγός περιποίησης για βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι

Τι χρειάζονται τα βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι; 10 χρυσές συμβουλές για να διατηρήσοετε το χρώμα αλλά και την ζωντάνια και λάμψη των μαλλιών.