ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυτές είναι οι πιο στιλάτες εθνικές στολές

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έχουν κάτι από το glam του catwalk.

Φαίνεται πως γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 διοργανώνονται στην πρωτεύουσα της μόδας, το Παρίσι, έχει μεγάλη επιρροή στην παρουσία των αθλητών στη διοργάνωση. Οι στολές των Τελετών Έναρξης και Λήξης, όπως και οι διαγωνιστικές φέρουν εδώ και χρόνια την υπογραφή κορυφαίων σχεδιαστών και των μεγάλων αθλητικών brands, όμως φέτος ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ ψηλά.

Από την αποστολή της Ιταλίας που "κατεβαίνει” με Armani, τις ΗΠΑ των οποίων τις στολές υπογράφει για 9η φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ο Ralph Lauren, μέχρι την ομάδα της Μογγολίας, που οι στολές της μοιάζουν να ανήκουν στα catwalks της Haute Cuture Εβδομάδας Μόδας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 μοιάζουν να είναι οι πιο stylish όλων των εποχών.

Ο απόλυτος εκφραστής του αμερικανικού στιλ, Ralph Lauren, αναλαμβάνει τις στολές Τελετής Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακλων Αγώνων του Παρισιού 2024, "ντύνοντας” για ένατη φορά την "Team USΑ". Παίζοντας με το κόκκινο, το λευκό και το μπλε, δηλαδή τα χρώματα της αστερόεσσας, οι στολές ενσωματώνουν πλήρως το αμερικανικό πνεύμα και είναι φτιαγμένες για να αντέχουν και να αγαπιούνται για γενιές.

Για τη συλλογή ο Οίκος άντλησε έμπνευση από τη ζωντάνια του Παρισιού και την πλούσια κληρονομιά του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού αθλητισμού. Η στολή της Τελετής Έναρξης 2024 είναι μία σύγχρονη ερμηνεία του tailored suit, με ένα κλασικό μονόπετο μάλλινο σακάκι με κόκκινο και λευκό σιρίτι και ένα ριγέ πουκάμισο oxford, που συνδυάζεται απροσδόκητα με τζιν σε κλασική στενή γραμμή και ένα ζευγάρι κλασικά σουέτ bucks.

Η στολή της Τελετής Λήξης 2024 ορίζεται από ένα moto jacket με ρετρό ύφος που συνδυάζεται με λευκό τζιν και ένα πουκάμισο Polo κατασκευασμένο με την καινοτόμο τεχνολογία flat-knit που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των αποβλήτων από τα πλεονάζοντα υφάσματα. Οι στολές είναι επίσης φτιαγμένες με ανακυκλωμένο πολυεστέρα και πιστοποιημένο από τις ΗΠΑ μαλλί με το Responsible Wool Standard (RWS), μεταξύ άλλων υλικών.

Έχουμε νικητή!

Όλοι μιλούν για τις στολές Τελετής Έναρξης και Λήξης της εθνικής ομάδας της Μογγολίας και όχι άδικα. Οι εντυπωσιακές στολές που μοιάζουν με couture δημιουργίες ανήκουν στο brand Michel&Amazonka (τα δύο μικρά ονόματα των σχεδιαστριών που είναι και αδερφές) με έδρα το Ουλάν Μπατόρ, το οποίο τιμά τη μογγολική παράδοση μέσα από μία σύγχρονη σχεδιαστική αντίληψη.

Χρειάστηκαν τουλάχιστον 20 ώρες για να κατασκευαστεί κάθε μία από τις στολές, που παραπέμπουν στον παραδοσιακό ενδυματολογικό κώδικα της χώρας με περίτεχνα κεντήματα μπροκάρ από χρυσή κλωστή και αθλητικά υφάσματα που αναπνέουν, τα οποία μπλέκονται με το μετάξι.

Ανάμεσα στα διάφορα σύμβολα που κοσμούν τις στολές και το "Soyombo" ένα σανσκριτικό σύμβολο πολλαπλών σημασιών που αποτελεί και έμβλημα της σημαίας της χώρας. Οι γυναικείες στολές συνοδεύονται από εντυπωσιακά σκουλαρίκια που αντλούν επίσης από την μογγολική παράδοση, αλλά και κεντημένες pouch bags, ενώ οι άνδρες σημαιοφόροι θα φορούν καπέλο τοξοβολίας, ζώνη και παραδοσιακές μογγολικές μπότες.

The Armani DNA

Οι δεσμοί μεταξύ του Giorgio Armani και του κόσμου του αθλητισμού είναι ένας διαρκώς εξελισσόμενος διάλογος, μια συνεργασία που εκφράζεται μέσα από σκληρή δουλειά και δέσμευση σε ισχυρές αξίες. Από την ίδρυση της αθλητικής σειράς EA7 Emporio Armani, ο Ιταλός σχεδιαστής έβαλε στόχο του να στηρίξει τους αθλητές της χώρας του με άριστης ποιότητας sportswear για υψηλές αποδόσεις εντός και εκτός συνόρων. Από το 2012 και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η EA7 Emporio Armani είναι ο επίσημος outfitter της Ιταλικής αποστολής.

Φέτος οι στολές των αθλητών της γείτονος γιορτάζουν την υπερηφάνεια της εκπροσώπησης της Ιταλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα στιλ που συνδυάζει το DNA της Armani με την καρδιά της ιταλικής κουλτούρας. Τ-shirs, polo μπλουζάκια, hoodies και tracksuits με κεντημένο το slogan "W ITALIA" σε navy blue απόχρωση και λεπτομέρειες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας ολοκληρώνουν την στιλιστική εικόνα της αποστολής της Ιταλίας. Επίσης, οι αθλητές θα ταξιδέψουν με αποσκευές και παπούτσια EA7. Ένα έξτρα στοιχείο εθνικής υπερηφάνειας και ενίσχυσης του ηθικού των αθλητών κρύβεται στο γεγονός ότι στο εσωτερικό των στολών βρίσκεται τυπωμένο το πρώτο μέρος της πρωτότυπης εκδοχής του ιταλικού εθνικού ύμνου του Mameli, μία παράδοση της EA7 Emporio Armani που ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Read Next

05 Σεπ 2024

Η Έλλη Στάη και η Μάρα Ζαχαρέα με Zeus + Dione outfits στο Καλλιμάρμαρο

Οι εμφανίσεις των δύο κυριών σε συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο και το έργο του.

05 Σεπ 2024

Back to office: Η Σία Κοσιώνη με γκρι κοστούμι και ασημί metallic γόβες

Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Περισσότερα από

Μόδα

04 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Η 71 ετών Ιζαμπέλ Ιπέρ με αποκαλυπτικό φόρεμα Armani Privé

H Ιζαμπέλ Ιπέρ αποδεικνύει επί 50 χρόνια ότι το ταλέντο πάντα συνοδεύει μια μοναδική αίσθηση του στιλ.

04 Σεπ 2024

5 φορέματα από τη Zara που θα σε χρίσουν ως την πιο καλοντυμένη στους φθινοπωρινούς γάμους

Τα φορέματα από Zara που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις σε έναν φθινοπωρινό γάμο.

31 Αυγ 2024
29 Αυγ 2024

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Η Κέιτ Μπλάνσετ πιο λαμπερή από ποτέ με Armani Privé

Η 55χρονη σταρ έλαμψε και πάλι στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας.

28 Αυγ 2024

Φεστιβάλι Βενετίας 2024: Η Αντζελίνα Τζολί μόλις εμφανίστηκε με την top καμπαρντίνα του φθινοπώρου

Η Αντζελίνα Τζολί, μίολις έκανε μια κομψή άφιξη στο Φεστιβάλ Βενετίας.

28 Αυγ 2024

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Με navy look και Chanel αξεσουάρ εμφανίστηκε η 74χρονη Σιγκούρνι Γουίβερ

Tράβηξε τα βλέμματα η ηθοποιός, με τη fashionable εμφάνισή της.

27 Αυγ 2024

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Ξέρει πώς να λάμπει μέσα σε ένα σατέν μαύρο φόρεμα

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο.