ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

8 συμβουλές μόδας για γυναίκες άνω των 40 που δεν ακούτε τόσο συχνά

Συμβουλές που θα κάνουν τη διαφορά στο ντύσιμο σας.

Όπως έχει πει ο Ράλφ Λόρεν, "το στιλ είναι πολύ προσωπικό. Δεν σχετίζεται με τη μόδα. Το στιλ είναι για πάντα". Από την πρώτη στιγμή που οι γυναίκες ανακαλύπτουμε τον κόσμο της μόδας και του ενδύματος, ο βασικότερος στόχος μας είναι να βρούμε το προσωπικό μας στιλ, που είναι ένας συνδυασμός της αισθητικής και της προσωπικότητας μας.

Με την πάροδο του χρόνου, κάθε γυναίκα που την αφορά το προσεγμένο στιλ, γνωρίζει καλά ποιες είναι οι καλύτερες στιλιστικές επιλογές για την ίδια, τι της ταιριάζει, τι πρέπει να αποφύγει. Η μαγεία του styling, όμως, θα είναι πάντα εδώ για να μας υπενθυμίζει πως κάποιες μικρές αλλαγές, κάποιες λεπτομέρειες, ακόμα και κάποιες συνήθειες έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν ακόμα περισσότερο το προσωπικό μας στιλ.

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 8 χρήσιμες και πρακτικές στιλιστικές συμβουλές που κάθε 40 plus γυναίκα αξίζει να γνωρίζει.

Αντιμετωπίστε τα trends με αυστηρότητα

Κάθε χρόνο που περνά, κάθε γυναίκα ανακαλύπτει περισσότερο για το στιλ και την προσωπική της αισθητική. Το γεγονός αυτό την κάνει να αντιμετωπίζει με περισσότερη κριτική σκέψη τα trends που παρουσιάζονται την εκάστοτε σεζόν στην επικαιρότητα της μόδας. Ακριβώς αυτό σας προτείνουμε να κάνετε! Όσο εντυπωσιακές κι αν είναι οι τάσεις της μόδας, εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα τι σας ταιριάζει και τι όχι. Προσπαθήστε, λοιπόν, να μην επηρεάζεστε σε μεγάλο βαθμό από τα trends και να μένετε πιστές στο δικό σας στιλ. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα πρέπει να απορρίψετε τις τάσεις. Ωστόσο, μία γυναίκα με αυθεντικό στιλ καταλαβαίνει ποιο trend συνδυάζεται με το ντύσιμο της και ποιο όχι.

Ανακαλύψτε το δικό σας style icon

Η επιλογή ενός ή και περισσότερων style icons θα λειτουργήσει ως πολύτιμη στιλιστική έμπνευση για εσάς. Επιλέξτε μία γυναίκα, celebrity, μοντέλο, influencer, στιλίστρια, το στιλ της οποίας θαυμάζετε και προσπαθήστε να αντιγράψετε τα looks που σας αρέσουν. Με τον καιρό θα συνειδητοποιήσετε τι σας ταιριάζει και τι πρέπει να αποφεύγετε, ενώ θα μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε τα αποκλειστικά δικά σας combos. Σιγά σιγά, θα γίνετε το style icon του εαυτού σας.

Δημιουργήστε το δικό σας lookbook

Μία από τις πιο χρήσιμες συμβουλές που κάθε γυναίκα χρειάζεται να γνωρίζει είναι πως το στιλ χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμό. Αυτό σημαίνει πως εκτός από μία καλά ενημερωμένη και τακτοποιημένη γκαρνταρόμπα, εξαιρετικά βοηθητικό θα είναι να δημιουργήσετε το δικό σας lookbook με διάφορες εμφανίσεις. Αρχικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα looks των αγαπημένων σας style icons, που αναφέραμε παραπάνω, ώστε να δημιουργήσετε digital φακέλους στο κινητό ή τον υπολογιστή σας με εμφανίσεις για διαφορετικές περιστάσεις. Κάθε φορά που νιώθετε πως η στιλιστική σας έμπνευση έχει στερέψει, μπορείτε να ανατρέχετε στα εν λόγω lookbooks για έμπνευση.

Διάβασε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Read Next

17 Σεπ 2024

"Beetlejuice" aesthetic: Ποια είναι η νέα τάση που βλέπουμε παντού στα social media

Ambassador της νέας τάσης είναι σίγουρα η Τζένα Ορτέγκα.

17 Σεπ 2024

Ντέιζι Έντγκαρ Τζόουνς: Οι εμφανίσεις που αποδεικνύουν ότι είναι ανερχόμενο style icon

Η Βρετανίδα ηθοποιός Ντέιζι Έντγκαρ Τζόουνς είναι μία στιλιστική αποκάλυψη.

Περισσότερα από

Μόδα

16 Σεπ 2024

Πώς επηρεάζει η πόλη το street style των κατοίκων της;

Το street style των Αθηναίων έχει άμεσα να κάνει με το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

16 Σεπ 2024

Ανανεώστε το στυλ σας μόνο με τα φουλάρια που έχετε στην ντουλάπα σας

Υπάρχει τρόπος να δώσετε νέα πνοή στο στυλ σας χωρίς χρήματα.

14 Σεπ 2024
13 Σεπ 2024

Miu Miu Fall/Winter 2024: Η νέα συλλογή του οίκου αποπνέει δυναμισμό, φρεσκάδα και θηλυκότητα

Η νέα συλλογή δια χειρός Miuccia Prada, αντλεί έμπνευση από τα στάδια της ζωής.

12 Σεπ 2024

Hodakova: Ποια είναι η αγαπημένη σχεδιάστρια της Κέιτ Μπλάνσετ που κέρδισε το βραβείο της LVHM

H Ellen Hodakova Larsson είναι μία ταχύτατα ανερχόμενη σχεδιάστρια που ξεχωρίζει για την προσέγγισή της στη μόδα.

12 Σεπ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με head-to-toe Burberry outfit στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Η διάσημη σταρ επέλεξε ένα look σε σκοτεινούς τόνους του πράσινου, από τη συλλογή του εμβληματικού βρετανικού οίκου μόδας για το Φθινόπωρο 2024.

11 Σεπ 2024

H Ζέτα Μακρυπούλια με φόρεμα από το αγαπημένο brand της Κέιτ Μίντλετον

Η Ζέτα Μακρυπούλια στην πρεμιέρα του Ρουκ-Ζουκ φωτογραφήθηκεμε ένα φόρεμα Self Portrait.

11 Σεπ 2024

6 τάσεις από τα catwalks Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2024 - 2025 για γυναίκες άνω των 40

Αυτές οι τάσεις θα σας αναδείξουν στις πιο καλοντυμένες του φετινού χειμώνα.