ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

6 τάσεις από τα catwalks Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2024 - 2025 για γυναίκες άνω των 40

Αυτές οι τάσεις θα σας αναδείξουν στις πιο καλοντυμένες του φετινού χειμώνα.

Για τη σεζόν Φθινόπωρο /Χειμώνας 2024-2025, οι τάσεις συνδυάζουν κλασική κομψότητα με μοντέρνα στοιχεία, προσφέροντας διαχρονικά looks με μια φρέσκια προοπτική. Ίσως αυτός να είναι ο τρόπος των σχεδιαστών να μας ωθήσουν προς μία πιο βιώσιμη γκαρνταρόμπα, γεγονός που αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για την προστασία του πλανήτη, αλλά και μία προτροπή για ένα στυλ πιο ώριμο και κατασταλαγμένο. Για αυτό και ανάμεσα στις δημοφιλείς τάσεις ξεχωρίζουμε τις ιδανικές για γυναίκες άνω των 40.

Όταν το στυλ επικοινωνεί με την συναισθηματική ωριμότητα

Για εκείνες τις γυναίκες δηλαδή που το ντύσιμό τους αντανακλά την ωριμότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Που δεν ακολουθούν απλώς τις τελευταίες τάσεις, αλλά τις ενσωματώνουνμε έναν τρόπο που ταιριάζει στη δική τους προσωπικότητα και τις ανάγκες τους. Όταν είσαι πλέον πιο σίγουρη για τον εαυτό σου από ποτέ και πάνω στη δημιουργική σου ακμή, όπως συνήθως συμβαίνει από αυτή την ηλικία ορόσημο κι έπειτα, η γκαρνταρόμπα σας οφείλει να είναι πολυμορφική, διαχρονική, και να περιλαμβάνει κομμάτια που εκφράζουν την προσωπική σας αισθητική, ενώ παραμένουν κλασικά και διαχρονικά.

6 τάσεις που ξεχωρίσαμε από τις πασαρέλες

Η pencil φούστα

Φέτος, είδαμε την pencil φούστα να επιστρέφει σε διάφορους οίκους με μια φρέσκια, σύγχρονη προσέγγιση. Οίκοι όπως η Prada και η Max Mara παρουσίασαν την pencil φούστα με μοντέρνες λεπτομέρειες, όπως ζώνες, τσέπες, ή ακόμα και συνδυασμούς υφασμάτων, δίνοντας έναν πιο δυναμικό και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Αυτές οι προτάσεις της σεζόν την καθιστούν ιδανική επιλογή για office looks και επαγγελματικές συναντήσεις. Εκτός από το κλασικό μαύρο και γκρι, υπήρξαν και τολμηρές επιλογές σε πιο έντονες αποχρώσεις όπως το κόκκινο και το πράσινο, καθώς και μοτίβα που προσθέτουν ζωντάνια στο σύνολο. Η φετινή επιστροφή της στη μόδα αναδεικνύει τη διαχρονικότητά της και την ικανότητά της να προσαρμόζεται στις τρέχουσες τάσεις, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για γυναίκες άνω των 40 που αναζητούν έναν συνδυασμό κομψότητας και άνεσης.

Πλεκτά με Στυλ

Πλεκτά ρούχα σε εντυπωσιακές γραμμές και μοναδικά στυλ εμφανίζονται δυναμικά στις συλλογές για τον χειμώνα, από σχεδιαστές όπως οι Stella MacCartney και ο Dries Van Noten. Αυτά τα κομμάτια δεν είναι απλά ζεστά, αλλά και μια δήλωση στυλ που μπορεί να και προσδώσει φρεσκάδα στην γκαρνταρόμπα σας. Βαθιές αποχρώσεις του μπλε, γήινα καφέ και ζεστοί τόνοι του πράσινου κυριάρχησαν, ενώ οι παστέλ αποχρώσεις είχαν επίσης την τιμητική τους. Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο ήταν τα μπουκλωτά πλεκτά σε έντονα χρώματα όπως κόκκινο και μπλε, καθώς και τα πλεκτά με ιδιαίτερα prints.

Boho-Chic Revival

Οι συλλογές των Etro και Chloé έφεραν ξανά στο προσκήνιο το boho στυλ, με αέρινα υφάσματα, φλοράλ μοτίβα και φροντισμένες λεπτομέρειες. Αυτή η τάση είναι ιδανική για όσες επιθυμούν να εκφράσουν μια πιο ρομαντική και ανεπιτήδευτη πλευρά. Μπορντό, μπεζ, και έντονες γήινες αποχρώσεις συνδυάζονται με μεταλλικές πινελιές και "βάφουν” σατέν, βελούδο και ελαφριά μεταξωτά υφάσματα κάνοντας το boho στυλ να μοιάζει ξανά επίκαιρο και όχι με στολή που γύριζει το ημερολόγιο πίσω στην δεκαετία του ‘70.

Δυναμικές Ζώνες

Οι ζώνες επέστρεψαν δυναμικά στις πασαρέλες, με σχεδιαστές όπως ο JW Anderson, οι Dolce & Gabbana και η Marine Serre να παρουσιάζουν σύνολα που τονίζουν τη μέση και δίνουν έμφαση στη γυναικεία σιλουέτα. Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα κολακευτική και μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές ηλικίες και στυλ. Όσο αναφορά τις αποχρώσεις, κλασικά χρώματα όπως το μαύρο και το καφέ, με προσθήκες σε έντονα χρώματα όπως το σμαραγδί και το μπλε navy. Χρησιμοποιούνται για να τονίσουν τη μέση όχι μόνο στα ψηλόμεσα παντελόνια αλλά και σε φορέματα, σακάκια και παλτό, προσφέροντας στυλ και δομή.

Πολυτελή Faux Γούνες

Τα faux γούνινα πανωφόρια κυριαρχούν ως μία βιώσιμη επιλογή που προσφέρει πλούσια υφή και πολυτέλεια, χωρίς την ενοχή της πραγματικής γούνας. Brands όπως Saint Laurent, Tom Ford και Marni παρουσιάζουν κομμάτια που συνδυάζουν άνεση με κομψότητα. Μια γκάμα από ζωντανές αποχρώσεις, όπως το έντονο ροζ, το μπλε και το βαθύ κόκκινο, αλλά και πιο κλασικές αποχρώσεις όπως το μαύρο και το γκρι πρωταγωνίστησαν στη faux γούνα που προσφέρει στυλ και ζεστασιά με οικολογική συνείδηση.

Κάπες

Οι κάπες είναι αναμφίβολα μια από τις πιο κομψές και διαχρονικές τάσεις που είδαμε στις πασαρέλες για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024-2025. Πρόκειται για ένα ρούχο που προσφέρει άνεση και στυλ, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει ένα δραματικό στοιχείο σε κάθε εμφάνιση. Οίκοι όπως η Max Mara, η Chloé, και η Bottega Veneta παρουσίασαν διάφορες εκδοχές της κάπας, δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια των υλικών και τη διαχρονικότητα των σχεδίων. Οι κάπες αυτές συνδυάζουν διαφορετικά στοιχεία, όπως oversized γραμμές και κομψά κοψίματα, που ταιριάζουν απόλυτα σε γυναίκες με δυναμικό στυλ.

Read Next

17 Σεπ 2024

"Beetlejuice" aesthetic: Ποια είναι η νέα τάση που βλέπουμε παντού στα social media

Ambassador της νέας τάσης είναι σίγουρα η Τζένα Ορτέγκα.

17 Σεπ 2024

Ντέιζι Έντγκαρ Τζόουνς: Οι εμφανίσεις που αποδεικνύουν ότι είναι ανερχόμενο style icon

Η Βρετανίδα ηθοποιός Ντέιζι Έντγκαρ Τζόουνς είναι μία στιλιστική αποκάλυψη.

Περισσότερα από

Μόδα

16 Σεπ 2024

Πώς επηρεάζει η πόλη το street style των κατοίκων της;

Το street style των Αθηναίων έχει άμεσα να κάνει με το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

16 Σεπ 2024

Ανανεώστε το στυλ σας μόνο με τα φουλάρια που έχετε στην ντουλάπα σας

Υπάρχει τρόπος να δώσετε νέα πνοή στο στυλ σας χωρίς χρήματα.

14 Σεπ 2024
13 Σεπ 2024

Miu Miu Fall/Winter 2024: Η νέα συλλογή του οίκου αποπνέει δυναμισμό, φρεσκάδα και θηλυκότητα

Η νέα συλλογή δια χειρός Miuccia Prada, αντλεί έμπνευση από τα στάδια της ζωής.

12 Σεπ 2024

Hodakova: Ποια είναι η αγαπημένη σχεδιάστρια της Κέιτ Μπλάνσετ που κέρδισε το βραβείο της LVHM

H Ellen Hodakova Larsson είναι μία ταχύτατα ανερχόμενη σχεδιάστρια που ξεχωρίζει για την προσέγγισή της στη μόδα.

12 Σεπ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με head-to-toe Burberry outfit στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Η διάσημη σταρ επέλεξε ένα look σε σκοτεινούς τόνους του πράσινου, από τη συλλογή του εμβληματικού βρετανικού οίκου μόδας για το Φθινόπωρο 2024.

11 Σεπ 2024

H Ζέτα Μακρυπούλια με φόρεμα από το αγαπημένο brand της Κέιτ Μίντλετον

Η Ζέτα Μακρυπούλια στην πρεμιέρα του Ρουκ-Ζουκ φωτογραφήθηκεμε ένα φόρεμα Self Portrait.

08 Σεπ 2024

Ψηλά τακούνια: Τρεις λάτρεις της μόδας μιλούν για τη σχέση τους με το αγαπημένο γυναικείο παπούτσι

"Ναι, η άνεση είναι σημαντική, αλλά το να την αναδείξεις σε κορυφαία αξία δεν αποτελεί πολιτισμική πρόοδο" - Christian Louboutin