ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σεμινάριο επικοινωνίας: To κλειδί για την επιτυχία σε προσωπικό, επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, στο χώρο της Αμάλθειας θα διεξαχθεί διήμερο σεμινάριο Επικοινωνίας – Leadership.

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (Neurolinguistic Programming, NLP) είναι μια μέθοδος - πλαίσιο που ασχολείται με την επικοινωνία, τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη του ατόμου. Το NLP μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπων στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα, και στην κατανόηση του εαυτού μας και των συμπεριφορών μας και ως εκ τούτου και στην κατανόηση των συμπεριφορών των άλλων. Ας εξετάσουμε πώς μπορεί να βοηθήσει ο NLP στην επικοινωνία των ανθρώπων:

1. Επικοινωνία και Συνείδηση: Το NLP βοηθά στην ανάπτυξη ευαισθησίας για την επικοινωνία και την κατανόηση της συμπεριφοράς των άλλων. Δίνει εργαλεία και ερμηνείες και έτσι μπορεί κανείς να διευρύνει τον χάρτη των πεποιθήσεων του και να αντιληφθεί ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δημιουργήσει το δικό του νοητικό, συναισθηματικό και αξιακό σύμπαν. Αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης επικοινωνίας σε πολλές πτυχές της ζωής, όπως οι προσωπικές σχέσεις και οι επαγγελματικές δεξιότητες.

2. Ανάλυση Συμπεριφοράς: Ο NLP μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των προτιμήσεων, των αναγκών και της συμπεριφοράς των άλλων ατόμων, διότι ένα από τα βασικά του διδάγματα είναι ότι δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα και αυτό που ο κάθε ένας ζει είναι η προσωπική του ερμηνεία των γεγονότων τη δεδομένη στιγμή. Αυτή η κατανόηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσετε την επικοινωνία και και την παραδοχή ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και αποδεκτό.

3. Διαχείριση Συναισθημάτων: Το NLP παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση των συναισθημάτων, τόσο των δικών σας όσο και των άλλων. Μπορεί, με τα εργαλεία που προσφέρει να μας κάνει να κατανοήσουμε την προέλευση πεποιθήσεων, συμπεριφορών και συνηθειών και των δικών μας αλλά και τον άλλων. Η κατανόηση των μοτίβων συμπριφορών και αντιδράσεων, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία και στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στις σχέσεις, χωρίς παρανοήσεις, αντιπαραθέσεις και παιχνίδια δύναμης.

4. Στόχοι και Επίτευξη Επιτυχίας: Ο NLP μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό στόχων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επίτευξή τους. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία στο επαγγελματικό και όχι μόνον, περιβάλλον, μέσα από την δημιουργία τρόπων αντίληψης της "Γλώσσας του Σώματος, των λεκτικών σχημάτων που οι άλλοι χρησιμοποιούν, την αποκωδικοποίηση του τρόπου σκέψης και δράσης συνεργατών αλλά και ανταγωνιστώ. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στον επιθυμητό για εμάς χρόνο.

Συνολικά, το NLP προσφέρει εργαλεία και τεχνικές που μπορούν να βελτιώσουν την επικοινωνία των ανθρώπων, να βελτιώσουν την κατανόηση μεταξύ τους και να βοηθήσουν στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στις σχέσεις τους. Και τα αποτελέσματα αυτά είναι μόνιμα, επιτυγχάνονται γρήγορα, χωρίς βασανιστικές ενασχολήσεις με τραύματα του παρελθόντος.

Το NLP σε μαθαίνει να επιτυγχάνεις το αποτέλεσμά νου ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΝΙΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!

ΒΙΚΥ ΤΣΟΥΛΟΥΧΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ NLP.

www. Amaltheia.eu

Read Next

06 Σεπ 2024

Διατροφή Carnivore: Είναι το κλειδί για αδυνάτισμα ή απλώς ένα (μεγάλο) trend;

Η διατροφή Carnivore έχει κατακτήσει το TikTok, πόσο ασφαλές είναι, όμως, να την ακολουθήσεις;

06 Σεπ 2024

Αρχίζει το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως

Ραντεβού στην πιο μεγάλη γιορτή του βιβλίου.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2024

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα 4 θύματα του 14χρονου δράστη σε σχολείο της Τζόρτζια - "Θα δικαστεί ως ενήλικος"

Οι τέσσερις νεκροί είναι δύο μαθητές και δύο καθηγητές. Τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα – οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής – μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα.

05 Σεπ 2024

Γιατί συνεχίζει να μας γοητεύει ο "Σκαθαροζούμης" μετά από τόσα χρόνια;

Με αφορμή το σίκουελ του Τιμ Μπάρτον, βλέπουμε ξανά τη μακάβρια κωμική περιπέτεια που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά.

05 Σεπ 2024

Citius, Altius, Fortius: Η Polo καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με την πιο κομψή συλλογή

Η σχολική συλλογή αυτής της σεζόν είναι ιδιαίτερα δυναμική και λειτουργική και αποτίνει φόρο τιμής στην προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων πρωταθλητών της σύγχρονης ζωής.

04 Σεπ 2024

Πρωτεϊνικό ταπεράκι για το γραφείο: 5 βήματα για να το φτιάξεις σωστά

Με λίγη προετοιμασία, μπορείς να φτιάξεις ένα ταπεράκι γεμάτο πρωτεΐνη - αυτό θα πει #proteingoals!

01 Σεπ 2024

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Οι θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις που δεν θα χάσουμε

Από τις 31 Aυγούστου έως και τις 6 Οκτωβρίου, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και κλασικού χορού έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, που ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν.

29 Αυγ 2024

Τζόκερ, Αλμοδόβαρ, Μαρία Κάλλας: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο φεστιβάλ Βενετίας

Το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου μπαίνει στην ένατη δεκαετία του με ένα πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα το οποίο έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

26 Αυγ 2024

Συνταγή- ευλογία: H γρήγορη φανουρόπιτα του Άκη φτιάχνεται σε μπολ

Η μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής νηστίμης πίτας. Πιο εύκολη, το ίδιο γευστική.

22 Αυγ 2024

Κάνε pivot στα γυναικεία αθλητικά παπούτσια με την Tommy Hilfiger

Ανανέωσε το στυλ σου και κάνε pivot στα γυναικεία αθλητικά παπούτσια με την Tommy Hilfiger.

21 Αυγ 2024

""Η μαμά είναι και πάλι πιωμένη." Εκείνη την περίοδο δεν ήμουν πάνω από 11 με 12 χρονών"

Μια συγκλονιστική μαρτυρία: Πώς είναι να σε μεγαλώνει μία αλκοολική μητέρα

09 Αυγ 2024

Ammos Luxury Resort: H πεμπτουσία της πολυτελούς χαλάρωσης

Η ολιστική εμπειρία που θα σου δημιουργήσει μοναδικές αναμνήσεις.