ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

SDGs Coffee Breaks: Το καινοτόμο Πρόγραμμα για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα έχει περισσότερες από 8.700 συμμετοχές ανθρώπων που έχουν παρακολουθήσει 58 SDGs Coffee Breaks.

sdgs_δελτιο

Το 2015 όλες οι χώρες Μέλη του ΟΗΕ, αποφάσισαν ότι έχουμε 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης σαν ανθρωπότητα, γνωστοί και ως SDGs, οι οποίοι είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και πρέπει να τους φτάσουμε μέχρι το 2030. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η μηδενική φτώχεια και πείνα, οι λιγότερες ανισότητες, η ισότητα των δύο φύλων, η διασφάλιση της ζωής στη στεριά και το νερό, η ειρήνη και οι ισχυροί θεσμοί κ.α.

SDGs Coffee Breaks: Το καινοτόμο Πρόγραμμα για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Το 2020, η μη κερδοσκοπική Wise Greece ήταν μία από τις επτά μη κερδοσκοπικές στον κόσμο που βραβεύτηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα, για τη σημαντική συμβολή της στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι όμως δυστυχώς δεν έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο την αναγνωρισιμότητα που απαιτείται. Έτσι, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των SDGs στην Ελλάδα, η Wise Greece σχεδίασε και υλοποιεί το Πρόγραμμα "SDGs Coffee Breaks”.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια σε 9 μεγάλες Εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και έμπνευση των εργαζομένων τους, γύρω από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τα SDGs Coffee Breaks πραγματοποιούνται διαδικτυακά και μέσα σε μόλις 30 λεπτά κάθε μήνα παρουσιάζεται ένας διαφορετικός Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης, μέσα από τα μάτια και τα λόγια ενός ανθρώπου που συμβάλλει θετικά στην επίτευξη του συγκεκριμένου Στόχου.

Κοινωνικοί Επιχειρηματίες, Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, Ηθοποιοί, Περιβαλλοντολόγοι, Δημοσιογράφοι, Εκπαιδευτικοί, Άνθρωποι με κάποιας μορφής αναπηρία, μέλη της LGBTQI+ κοινότητας κ.α. συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, μοιράζονται τις ιστορίες τους και εμπνέουν εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μήνα!

Μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα έχει περισσότερες από 8.700 συμμετοχές ανθρώπων που έχουν παρακολουθήσει 58 SDGs Coffee Breaks, ενώ το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2024 με στόχο να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι για την Παγκόσμια Ατζέντα Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και για τη δύναμη της ατομικής ευθύνης του καθένα από εμάς.

Περισσότερες πληροφορίες: www.wisegreece.com

Read Next

17 Οκτ 2024

Δωρεάν μαστογραφία από τον Δήμο Αθηναίων: Πού και πότε μπορείς να κάνεις;

Και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο;

17 Οκτ 2024

"Όταν γεννήθηκα ήμουν ουσιαστικά νεκρός": Η δύσκολη ζωή του Liam Payne: Από την πρόωρη γέννηση μέχρι τις αυτοκτονικές σκέψεις

Ο σταρ των One Direction βρίσκεται νεκρός σε ηλικία μόλις 31 ετών - οι δυσκολίες που είχε περάσει τόσο με τη σωματική όσο και με την ψυχική του υγεία.

Περισσότερα από

Life

17 Οκτ 2024

Oι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 17 έως 23 Οκτωβρίου και ξεχωρίζουν.

17 Οκτ 2024

"Κανά Δυο Φωτογραφίες": Συνεχίζεται η εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας στο Cinobo Όπερα

Μέχρι τον Νοέμβριο μπορείτε να δείτε τη φωτογραφική εγκατάσταση του Δημήτρη Μουγκού στον αθηναϊκό κινηματογράφο.

17 Οκτ 2024

11 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (17-23/10)

Η Αθήνα γεμίζει με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως ταινίες, μουσική, θέατρο και τέχνη, προσφέροντας στους λάτρεις του πολιτισμού μοναδικές ευκαιρίες να ανακαλύψουν την πλούσια δημιουργικότητα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.

16 Οκτ 2024

Τι είναι το water fasting; Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών;

Όλες οι βασικές πληροφορίες για αυτή τη διατροφική τάση. Και, κυρίως, σε βοηθάει στο αδυνάτισμα;

16 Οκτ 2024

Μελατονίνη: 6 φυσικές πηγές της για καλύτερο ύπνο

Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη φυσική παραγωγή μελατονίνης μέσω τροφών για έναν πιο ποιοτικό ύπνο.

16 Οκτ 2024

Μπορείς να αυξήσεις τη μυϊκή μάζα με το περπάτημα;

Μάθε πώς μπορεί να έχεις τα πιο πολλά οφέλη από το περπάτημα.

16 Οκτ 2024

Athens Cocktails Party: Μια γιορτή κοκτέιλ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Κυψέλη θα μεταμορφωθεί σε έναν προορισμό για τους λάτρεις του κοκτέιλ, προσφέροντας μια εμπειρία γευσιγνωσίας και διασκέδασης με την πολυβραβευμένη Jose Cuervo Tequila.

16 Οκτ 2024

"Ήρωες" της Ελένης Γκασούκα: Η απόλυτη παρεΐστικη παράσταση

Οι "Ήρωες", η ωραία σάτιρα της Ελένης Γκασούκα ξεκίνησε τη θεατρική διαδρομή της το 2006, διαρκώς εξελίσσεται, δημιουργεί ένα παρεΐστικο κλίμα με το κοινό και είναι μπολιασμένη με επιθεωρησιακά στοιχεία. Έρχεται στο Θέατρο Ψυρρή.

16 Οκτ 2024

Λεπτό έντερο: Η βασική περιοχή επεξεργασίας του λίπους - πώς να το υποστηρίξεις

Το λεπτό έντερο είναι αναμφισβήτητα ο ‘βασικός παίκτης’ της πεπτικής διαδικασίας.

16 Οκτ 2024

Free the kitsch Athens Film Fest: Ένα διήμερο γιορτής του αντισυμβατικού κινηματογράφου

Το φεστιβάλ φιλοξενεί 59 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας ζητήματα ταυτότητας, ελευθερίας της έκφρασης και αποδοχής.