ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"The Always Grand Collection" με την υπογραφή των Mary Katrantzou, LALAoUNIS, Zeus+Δione

Η νέα συλλογή για τα 150 Χρόνια του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία εμπνέεται από το design του εμβληματικού κτηρίου.

zeus dione

Φέρνοντας στο σήμερα ενάμισι αιώνα διαχρονικής κομψότητας, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, μέλος της The Luxury Collection, παρουσιάζει τη limited-edition σειρά "The Always Grand Collection” με την υπογραφή των εμβληματικών brand Mary Katrantzou, LALAoUNIS και Zeus+Δione. Η collection αποτελείται από ξεχωριστά fashion item και αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με αφορμή την επέτειο 150 χρόνων λειτουργίας του Ξενοδοχείου.

Σε όλα τα σχέδια, έντονη είναι η έμπνευση από τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και τα διακοσμητικά στοιχεία του iconic κτηρίου, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας: Χρυσός, ασήμι, δέρμα και μετάξι, μπλέκονται σε ξεχωριστές ιστορίες πολυτέλειας που πηγάζουν από την ξεχωριστή δημιουργική ματιά του κάθε brand πάνω στην Ιστορία της "Μεγάλης Κυρίας των Αθηνών".

Mary Katrantzou

Καταξιωμένη διεθνώς για τη χαρισματική της σχέση με το χρώμα, η σχεδιάστρια Mary Katrantzou δημιούργησε ένα μαντίλι εμπνευσμένο από την επιβλητική πρόσοψη του ξενοδοχείου. "Παίζοντας" με τα αυθεντικά σχέδια του κτηρίου, η "βασίλισσα των print" δημιούργησε ένα wearable έργο τέχνης που συνδυάζει τα νεοκλασικά στοιχεία της Μεγάλης Βρεταννίας, με ζωηρά χρώματα, σε μια δημιουργία από μεταξωτό twill.

"The Always Grand Collection" με την υπογραφή των  Mary Katrantzou, LALAoUNIS, Zeus+Δione

LALAoUNIS

Με σημαντική κληρονομιά στον τομέα της πολυτέλειας και της δεξιοτεχνίας, ο οίκος LALAoUNIS δημιούργησε μια σειρά κοσμημάτων που αναδεικνύει την ξεχωριστή σχέση του κτηρίου με την πόλη: Κατασκευασμένα στο χέρι, τα μενταγιόν και τα σκουλαρίκια που σχεδίασε η CEO και Καλλιτεχνική Διευθύντρια Μαρία Λαλαούνη αποκλειστικά για την 150η επέτειο του Ξενοδοχείου, θυμίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα της Μεγάλης Βρεταννίας που ανοίγουν στον καταγάλανο Αττικό ουρανό. Οι δημιουργίες του οίκου LALAoUNIS είναι διαθέσιμες σε δύο εντυπωσιακές εκδοχές: Μία με χρυσό 18 καρατίων και ημιπολύτιμο λίθο turquoise και μια με έξοχης ποιότητας ασήμι 925 και αμαζονίτη.

lalaounis

Zeus+Δione

Ενσωματώνοντας στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και κληρονομιάς και αξιοποιώντας την εγχώρια χειροτεχνία, η Zeus+Δione δημιούργησε μια σειρά από χειροποίητα αντικείμενα που χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα, σχολαστική δεξιοτεχνία, καινοτόμο σχεδιασμό και προσεγμένη απλότητα. Με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Marios Schwab, οι προτάσεις της Zeus+Δione περιλαμβάνουν δερμάτινα clutch και pouch, αλλά και κεριά σε κεραμικές και δερμάτινες θήκες, με ανάγλυφα σχέδια που παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά μπαλκόνια και στην πρόσοψη του Ξενοδοχείου. Σύντομα θα προστεθεί στη συλλογή και ένα μεταξωτό πουκάμισο από ζακάρ ύφασμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα 150 Χρόνια του Ξενοδοχείου και παράγεται στην πόλη του μεταξιού, το Σουφλί.

zeus dione
zeus dione

Τα κομμάτια της επετειακής συλλογής "The Always Grand Collection” είναι περιορισμένα. Διατίθενται στο φυσικό κατάστημα GB Corner Gifts & Flavors αλλά και online. Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Facebook και στο Instagram.

Read Next

06 Σεπ 2024

Διατροφή Carnivore: Είναι το κλειδί για αδυνάτισμα ή απλώς ένα (μεγάλο) trend;

Η διατροφή Carnivore έχει κατακτήσει το TikTok, πόσο ασφαλές είναι, όμως, να την ακολουθήσεις;

06 Σεπ 2024

Αρχίζει το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως

Ραντεβού στην πιο μεγάλη γιορτή του βιβλίου.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2024

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα 4 θύματα του 14χρονου δράστη σε σχολείο της Τζόρτζια - "Θα δικαστεί ως ενήλικος"

Οι τέσσερις νεκροί είναι δύο μαθητές και δύο καθηγητές. Τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα – οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής – μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα.

05 Σεπ 2024

Γιατί συνεχίζει να μας γοητεύει ο "Σκαθαροζούμης" μετά από τόσα χρόνια;

Με αφορμή το σίκουελ του Τιμ Μπάρτον, βλέπουμε ξανά τη μακάβρια κωμική περιπέτεια που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά.

05 Σεπ 2024

Citius, Altius, Fortius: Η Polo καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με την πιο κομψή συλλογή

Η σχολική συλλογή αυτής της σεζόν είναι ιδιαίτερα δυναμική και λειτουργική και αποτίνει φόρο τιμής στην προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων πρωταθλητών της σύγχρονης ζωής.

04 Σεπ 2024

Πρωτεϊνικό ταπεράκι για το γραφείο: 5 βήματα για να το φτιάξεις σωστά

Με λίγη προετοιμασία, μπορείς να φτιάξεις ένα ταπεράκι γεμάτο πρωτεΐνη - αυτό θα πει #proteingoals!

01 Σεπ 2024

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Οι θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις που δεν θα χάσουμε

Από τις 31 Aυγούστου έως και τις 6 Οκτωβρίου, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και κλασικού χορού έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, που ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν.

29 Αυγ 2024

Τζόκερ, Αλμοδόβαρ, Μαρία Κάλλας: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο φεστιβάλ Βενετίας

Το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου μπαίνει στην ένατη δεκαετία του με ένα πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα το οποίο έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

26 Αυγ 2024

Συνταγή- ευλογία: H γρήγορη φανουρόπιτα του Άκη φτιάχνεται σε μπολ

Η μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής νηστίμης πίτας. Πιο εύκολη, το ίδιο γευστική.

22 Αυγ 2024

Κάνε pivot στα γυναικεία αθλητικά παπούτσια με την Tommy Hilfiger

Ανανέωσε το στυλ σου και κάνε pivot στα γυναικεία αθλητικά παπούτσια με την Tommy Hilfiger.

21 Αυγ 2024

""Η μαμά είναι και πάλι πιωμένη." Εκείνη την περίοδο δεν ήμουν πάνω από 11 με 12 χρονών"

Μια συγκλονιστική μαρτυρία: Πώς είναι να σε μεγαλώνει μία αλκοολική μητέρα

09 Αυγ 2024

Ammos Luxury Resort: H πεμπτουσία της πολυτελούς χαλάρωσης

Η ολιστική εμπειρία που θα σου δημιουργήσει μοναδικές αναμνήσεις.