ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που με συμβούλευσαν να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας

Έζησα την εφηβεία μου στις αρχές των '00s, ναι είμαι μία περήφανη millenial, τότε που η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έβγαινε δημόσια και διατυμπάνιζε ότι είναι παρθένα και ότι περιμένει τον κατάλληλο για να κάνει πρώτη φορά σεξ. Με το μεγαλύτερο αστέρι παγκοσμίως να δηλώνει κάτι τέτοιο, και όλους τους υπόλοιπους να προσπαθούν να καταλάβουν αν λέει αλήθεια ή είναι απλά διαφημιστικό κόλπο, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πώς μεγάλωσα εγώ αλλά και οι συνομήλικοί μου. Δεν έφταιγαν οι γονείς, ίσως ούτε και η ίδια η κοινωνία. Το σεξ στα '90s και '00s μπορεί να ήταν κουλ για τον κινηματογράφο, όχι όμως και για τους έφηβους. Ή για να γίνω πιο ακριβής: Το σεξ υπήρχε παντού εκείνα τα χρόνια, αλλά η ελληνική οικογένεια απέφευγε την κουβέντα όπως ο διάολος το λιβάνι. Το αποτέλεσμα, ήταν σκόρπιες γνώσεις από περιοδικά και φίλους, οι οποίες τελικά περισσότερο κακό έκαναν παρά καλό. Ναι, το σεξ θεωρούνταν ταμπού και όποιος το έκανε, καλύτερα να μην το έλεγε και πολύ.

Τα χρόνια πέρασαν, το διαδίκτυο έκανε την εμφάνισή του και ένα ένα τα ταμπού και οι προκαταλήψεις άρχισαν να καταρρέουν. Επιτέλους οι γονείς μιλούσαν απενoχοποιημένα στα παιδιά τους γι' αυτό που έτσι κι αλλιώς μοιραία κάποια στιγμή θα γνώριζαν. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συζήτησαν τις μεθόδους αντισύλληψης με λεπτομέρειες – ας μην ξεχνάμε τέλη του '80 και τη φοβερή έξαρση του HIV -, οπότε οι boomers γνώριζαν πολύ καλά τις συνέπειες του σεξ χωρίς προφύλαξη και ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμοι να παροπλίσουν τα παιδιά τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η μέρα που παραλίγο να αλλάξει η ζωή μου

Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που ήμουν από τους τυχερούς που έστω και αργά κατάφερα να συζητήσω για τα συγκεκριμένα θέματα με πρόσωπα που εμπιστευόμουν και αγαπούσα. Νιώθω ακόμα περισσότερο ευγνώμων, που τη δύσκολη στιγμή της ατυχίας κατά τη σεξουαλική πράξη, είχα αρκετές γνώσεις ώστε δεν φοβήθηκα να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας. Το ellaOne®, αυτό μου πρότειναν - συγκεκριμένα η αγαπημένη μου θεία που ήταν περισσότερο σαν φίλη μου - και αυτό εμπιστεύτηκα, μου άλλαξε τη ζωή, ή μάλλον τη διατήρησε όπως ακριβώς ήταν – δεν ήθελα να αλλάξει κάτι άλλωστε -. Με μία σχέση που θα την έλεγε κανείς περισσότερο εφηβική χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μέλλον, το σενάριο του να αποκτήσω μωρό φάνταζε τουλάχιστον εφιαλτικό. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήγα στο φαρμακείο και ζήτησα το ellaOne® , το οποίο είναι το κορυφαίο χάπι της επόμενη μέρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν χρειάζεται συνταγή.

Στην αρχή είχα πολλές απορίες και μεγάλη δυσπιστία. Διάβασα όμως προσεκτικά και γρήγορα οι αμφιβολίες μου διαλύθηκαν. Για να γίνω σαφής, με τη λήψη του ellaOne®, δεν γίνεται άμβλωση, κάτι που πολύς κόσμος αγνοεί, απλώς αναστέλλεται η ωρίμανση των ωαρίων και άρα η έμμηνος ρύση. Επιπλέον, το ellaOne®, δεν μου δημιούργησε καμία παρενέργεια, κάτι που φοβόμουν, ενώ δεν επηρέασε στο ελάχιστο τη γονιμότητά μου – είμαι μητέρα μίας μικρούλας η οποία ήρθε εντελώς φυσιολογικά -.

Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr

Read Next

06 Σεπ 2024

Διατροφή Carnivore: Είναι το κλειδί για αδυνάτισμα ή απλώς ένα (μεγάλο) trend;

Η διατροφή Carnivore έχει κατακτήσει το TikTok, πόσο ασφαλές είναι, όμως, να την ακολουθήσεις;

06 Σεπ 2024

Αρχίζει το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως

Ραντεβού στην πιο μεγάλη γιορτή του βιβλίου.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2024

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα 4 θύματα του 14χρονου δράστη σε σχολείο της Τζόρτζια - "Θα δικαστεί ως ενήλικος"

Οι τέσσερις νεκροί είναι δύο μαθητές και δύο καθηγητές. Τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα – οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής – μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα.

05 Σεπ 2024

Γιατί συνεχίζει να μας γοητεύει ο "Σκαθαροζούμης" μετά από τόσα χρόνια;

Με αφορμή το σίκουελ του Τιμ Μπάρτον, βλέπουμε ξανά τη μακάβρια κωμική περιπέτεια που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά.

05 Σεπ 2024

Citius, Altius, Fortius: Η Polo καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με την πιο κομψή συλλογή

Η σχολική συλλογή αυτής της σεζόν είναι ιδιαίτερα δυναμική και λειτουργική και αποτίνει φόρο τιμής στην προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων πρωταθλητών της σύγχρονης ζωής.

04 Σεπ 2024

Πρωτεϊνικό ταπεράκι για το γραφείο: 5 βήματα για να το φτιάξεις σωστά

Με λίγη προετοιμασία, μπορείς να φτιάξεις ένα ταπεράκι γεμάτο πρωτεΐνη - αυτό θα πει #proteingoals!

01 Σεπ 2024

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Οι θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις που δεν θα χάσουμε

Από τις 31 Aυγούστου έως και τις 6 Οκτωβρίου, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και κλασικού χορού έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, που ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν.

29 Αυγ 2024

Τζόκερ, Αλμοδόβαρ, Μαρία Κάλλας: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο φεστιβάλ Βενετίας

Το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου μπαίνει στην ένατη δεκαετία του με ένα πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα το οποίο έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

26 Αυγ 2024

Συνταγή- ευλογία: H γρήγορη φανουρόπιτα του Άκη φτιάχνεται σε μπολ

Η μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής νηστίμης πίτας. Πιο εύκολη, το ίδιο γευστική.

22 Αυγ 2024

Κάνε pivot στα γυναικεία αθλητικά παπούτσια με την Tommy Hilfiger

Ανανέωσε το στυλ σου και κάνε pivot στα γυναικεία αθλητικά παπούτσια με την Tommy Hilfiger.

21 Αυγ 2024

""Η μαμά είναι και πάλι πιωμένη." Εκείνη την περίοδο δεν ήμουν πάνω από 11 με 12 χρονών"

Μια συγκλονιστική μαρτυρία: Πώς είναι να σε μεγαλώνει μία αλκοολική μητέρα

09 Αυγ 2024

Ammos Luxury Resort: H πεμπτουσία της πολυτελούς χαλάρωσης

Η ολιστική εμπειρία που θα σου δημιουργήσει μοναδικές αναμνήσεις.