"Παρφέ", στα γαλλικά, σημαίνει "Τέλειο". Γαστρονομικά μιλώντας, πρόκειται για μια αυθεντική γαλλική πατέντα για ένα παγωμένο γλυκό με πλούσια γεύση, με την αρχική συνταγή να εμφανίζεται το 1894 στο Παρίσι. Πιο βαρύ και πιο γλυκό από το κλασικό ιταλιάνικο "τζελάτο", και με μια αξεπέραστη υφή βασισμένη στις ποιοτικότερες πρώτες ύλες: φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, αγνό βούτυρο, ζάχαρη και κρόκος αυγού.
1967: Ένα μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη δημιουργεί την ίδια γαλλική συνταγή, 100%
αναλλοίωτη, όπου το φρέσκο γάλα, η φρέσκια κρέμα γάλακτος, τα ολόφρεσκα αυγά και το
χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κυδώνι δημιούργησαν μια μοναδική κατηγορία παγωτού με
την επωνυμία "Δωδώνη": τα πιο γνωστά "παρφέ" και από τα πρώτα στην ελληνική αγορά.
Διαβάστε περισσότερα στο Thetoc.gr