ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Οι θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις που δεν θα χάσουμε

Από τις 31 Aυγούστου έως και τις 6 Οκτωβρίου, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και κλασικού χορού έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, που ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν.

λυκαβηττος

Tο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ανάβει και πάλι τα φώτα του στην πιο εμβληματική κορυφή της Αθήνας, για να υποδεχτεί μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις αρχαίου δράματος και κλασικού χορού. Μετά από ένα πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι, όπου χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν περισσότερες από τριάντα μαγικές βραδιές στον ατμοσφαιρικό λόφο, ο προγραμματισμός του συνεχίζεται βάζοντας στο επίκεντρο την τέχνη του θεάτρου και του χορού και εμείς συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε, ώστε να εξασφαλίσετε εγκαίρως τα εισιτήριά σας. Σημειώστε, πως μετά την επανέναρξη των δράσεων στο θέατρο, οι "Ικέτιδες" θα είναι η πρώτη θεατρική παραγωγή που θα φιλοξενηθεί στον χώρο και μάλιστα με το πλήρες καστ, όπως παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, και για θεατρικές συγκινήσεις στα ψηλά της πόλης!

"Ικέτιδες" (Σάββατο 31 Αυγούστου)

Η αυλαία σηκώνεται το Σάββατο 31 Αυγούστου με την εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου "Ικέτιδες" σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη, μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού έπειτα και από το ανέβασμά της στην Επίδαυρο το περασμένο διήμερο, 23-24 Αυγούστου. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μπολιάζει με τη δική της οπτική την τραγωδία του Αισχύλου, στήνοντας μια παράσταση για τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και τον τρόπο με τον οποίο καθόρισαν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία από την αρχαιότητας έως σήμερα. Η Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου μαζί με τον Γιάννη Τσορτέκη, τον Άκη Σακελλαρίου και την κορυφαία τραγωδό Λυδία Κονιόρδου συνθέτουν το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό σύνολο της παράστασης. Στον Λυκαβηττό (όπως έγινε και στην Επίδαυρο) εμφανίζεται ως σολίστ η Μαρίνα Σάττι, μαζί με τις χορωδούς από το δικό της γυναικείο χορωδιακό σχήμα Chóres, οι οποίες παίρνουν μέρος στον εντυπωσιακό πενηνταμελή Χορό, που απαρτίζεται επίσης από ερμηνεύτριες από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης και από την χορευτική-ακροβατική ομάδα "Κι όμως κινείται", με κορυφαία χορεύτρια τη Χριστίνα Σουγιουλτζή.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

13 Σεπ 2024

Το πρώτο τριπλά αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο ξεπερνά τα όρια της φαντασίας μας

Η Huawei φτάνει σε νέα ύψη την τεχνολογική καινοτομία με το νέο HUAWEI Mate XT | ULTIMATE DESIGN

13 Σεπ 2024

Δέκα πρωινά πλούσια σε πρωτεΐνη αλλά χωρίς αυγά

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα γευστικό και πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Life

12 Σεπ 2024

Ο Σκλαβενίτης καταργεί την εξαήμερη εργασία

Aπό την 1η Νοεμβρίου η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης καταργεί την εξαήμερη απασχόληση, όπως έγινε γνωστό από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης.

11 Σεπ 2024

4 αποτελεσματικές διατροφικές συνήθειες για να χάσεις κιλά σε έναν μήνα

Αυτές οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο επιθυμητό βάρος.

09 Σεπ 2024

Το αγαπημένο Ferrero Rocher μεταμορφώνεται σε υγιεινό επιδόρπιο!

Με αυτή τη συνταγή, μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου γλυκό, χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στην υγιεινή διατροφή σου.

09 Σεπ 2024

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο και δεν πρέπει να χάσετε

Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος θεατρικές και χορευτικές προτάσεις. Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που έρχονται στο Ηρώδειο, ένα από τα ωραιότερα θέατρα του κόσμου, και οι επιλογές είναι πολλές.

07 Σεπ 2024

Το πιο υγιεινό και νόστιμο club sandwich: Με μόλις 450 θερμίδες και 42 γρ. πρωτεΐνης!

Το απόλυτο healthy comfort food, που συνδυάζει γεύση και υγεία με τον καλύτερο τρόπο.

07 Σεπ 2024

Σινε-ανατριχίλες, Μαρίνα Σάττι, φεστιβάλ στο πάρκο και τραγωδίες στο Ηρώδειο: Αυτός ο Σεπτέμβριος τα έχει όλα

Το φθινόπωρο στην Αθήνα φέρνει μια σειρά από συναρπαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και φεστιβάλ που υπόσχονται να μας κρατήσουν σε εγρήγορση γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε.

06 Σεπ 2024

Διατροφή Carnivore: Είναι το κλειδί για αδυνάτισμα ή απλώς ένα (μεγάλο) trend;

Η διατροφή Carnivore έχει κατακτήσει το TikTok, πόσο ασφαλές είναι, όμως, να την ακολουθήσεις;

06 Σεπ 2024

Αρχίζει το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως

Ραντεβού στην πιο μεγάλη γιορτή του βιβλίου.

05 Σεπ 2024

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα 4 θύματα του 14χρονου δράστη σε σχολείο της Τζόρτζια - "Θα δικαστεί ως ενήλικος"

Οι τέσσερις νεκροί είναι δύο μαθητές και δύο καθηγητές. Τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα – οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής – μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα.

05 Σεπ 2024

Γιατί συνεχίζει να μας γοητεύει ο "Σκαθαροζούμης" μετά από τόσα χρόνια;

Με αφορμή το σίκουελ του Τιμ Μπάρτον, βλέπουμε ξανά τη μακάβρια κωμική περιπέτεια που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά.