ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αρχίζει το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως

Ραντεβού στην πιο μεγάλη γιορτή του βιβλίου.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, η μεγαλύτερη γιορτή του Βιβλίου "ανοίγει τις πύλες της" στο Πεδίον του 'Αρεως για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου και να προσελκύσει νέους αναγνώστες. Διακόσιοι εκδοτικοί οίκοι, 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα θα πραγματοποιηθούν στο μεγάλο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2024, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και τη συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Αρχίζει το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο, πολιτιστικό γεγονός. Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν: Παιδική θεατρική παράσταση "Ο θρύλος της Μουλάν" από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών "Νικόλα Τζιβελέκη", συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, μουσικές βραδιές από μαθητικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, συναυλία από τον Μάριο Στρόφαλη με τη Μάρθα Μορελεόν και την Ειρήνη Τουμπάκη, εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, τριήμερο παρουσίασης πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών λόγου, συναυλία με τους Σοφία Αρβανίτη, Νίκο Καλλίνη, Μάκη Ψαραδέλλη και το Μουσικό και Φωνητικό Σύνολο Κορίνθου "Ηχοροή".

Το κεντρικό αφιέρωμα του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024 έχει τίτλο "Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η 'Ανοιξη εξαρτάται" και είναι επικεντρωμένο στις νεότερες γενιές. Στην ευαισθητοποίησή τους σε κρίσιμα ζητήματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, η ορθή χρήση της τεχνολογίας, η Τεχνητή Νοημοσύνη κ.ά., στις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το βιβλίο σε καίρια φιλοσοφικά και πρακτικά ερωτήματα και στις διεξόδους που μπορούν να βρουν μέσω του πολιτισμού. Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024 κοσμεί έργο του διακεκριμένου Έλληνα εικαστικού, Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του 'Αρεως λειτουργεί καθημερινά, από 6 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024 με ελεύθερη είσοδο. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:30-15:00 & 18:00-22:30.

Στα περίπτερα 111 έως 114 των Εκδόσεων Διόπτρα, οι αγαπημένοι συγγραφείς θα είναι εκεί για να μιλήσουν με το κοινό και να υπογράψουν βιβλία. Μην το χάσεις!

φεστιβαλ

Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00.

Read Next

13 Σεπ 2024

Το πρώτο τριπλά αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο ξεπερνά τα όρια της φαντασίας μας

Η Huawei φτάνει σε νέα ύψη την τεχνολογική καινοτομία με το νέο HUAWEI Mate XT | ULTIMATE DESIGN

13 Σεπ 2024

Δέκα πρωινά πλούσια σε πρωτεΐνη αλλά χωρίς αυγά

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα γευστικό και πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Life

12 Σεπ 2024

Ο Σκλαβενίτης καταργεί την εξαήμερη εργασία

Aπό την 1η Νοεμβρίου η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης καταργεί την εξαήμερη απασχόληση, όπως έγινε γνωστό από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης.

11 Σεπ 2024

4 αποτελεσματικές διατροφικές συνήθειες για να χάσεις κιλά σε έναν μήνα

Αυτές οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο επιθυμητό βάρος.

09 Σεπ 2024

Το αγαπημένο Ferrero Rocher μεταμορφώνεται σε υγιεινό επιδόρπιο!

Με αυτή τη συνταγή, μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου γλυκό, χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στην υγιεινή διατροφή σου.

09 Σεπ 2024

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο και δεν πρέπει να χάσετε

Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος θεατρικές και χορευτικές προτάσεις. Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που έρχονται στο Ηρώδειο, ένα από τα ωραιότερα θέατρα του κόσμου, και οι επιλογές είναι πολλές.

07 Σεπ 2024

Το πιο υγιεινό και νόστιμο club sandwich: Με μόλις 450 θερμίδες και 42 γρ. πρωτεΐνης!

Το απόλυτο healthy comfort food, που συνδυάζει γεύση και υγεία με τον καλύτερο τρόπο.

07 Σεπ 2024

Σινε-ανατριχίλες, Μαρίνα Σάττι, φεστιβάλ στο πάρκο και τραγωδίες στο Ηρώδειο: Αυτός ο Σεπτέμβριος τα έχει όλα

Το φθινόπωρο στην Αθήνα φέρνει μια σειρά από συναρπαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και φεστιβάλ που υπόσχονται να μας κρατήσουν σε εγρήγορση γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε.

06 Σεπ 2024

Διατροφή Carnivore: Είναι το κλειδί για αδυνάτισμα ή απλώς ένα (μεγάλο) trend;

Η διατροφή Carnivore έχει κατακτήσει το TikTok, πόσο ασφαλές είναι, όμως, να την ακολουθήσεις;

05 Σεπ 2024

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα 4 θύματα του 14χρονου δράστη σε σχολείο της Τζόρτζια - "Θα δικαστεί ως ενήλικος"

Οι τέσσερις νεκροί είναι δύο μαθητές και δύο καθηγητές. Τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα – οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής – μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα.

05 Σεπ 2024

Γιατί συνεχίζει να μας γοητεύει ο "Σκαθαροζούμης" μετά από τόσα χρόνια;

Με αφορμή το σίκουελ του Τιμ Μπάρτον, βλέπουμε ξανά τη μακάβρια κωμική περιπέτεια που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά.

05 Σεπ 2024

Citius, Altius, Fortius: Η Polo καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά με την πιο κομψή συλλογή

Η σχολική συλλογή αυτής της σεζόν είναι ιδιαίτερα δυναμική και λειτουργική και αποτίνει φόρο τιμής στην προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων πρωταθλητών της σύγχρονης ζωής.