Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη ζεστάνει τις κατσαρόλες του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!
Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για ξεχωριστά dinners με εκλεκτούς καλεσμένους, κι αν δυσκολεύεστε να διαλέξετε στο πιο εστιατόριο θα πρωτοπάτε, ιδού μια εξάδα από εξαιρετικά εστιατόρια, ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.
Aleria / 1 Χρυσός Σκούφος
Κομψότητα παλιάς αρχοντικής Αθήνας στη σάλα και φινέτσα μοντέρνας διεθνούς κουζίνας στο πιάτο, πλέκουν το μεθυστικό μίτο ενός από τα ατμοσφαιρικότερα εστιατόρια της πόλης, με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη να δανείζεται στοιχεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη, για να αρθρώσει μια γοητευτική δημιουργική κουζίνα όπου απαλές γεύσεις και πρωτότυποι συνδυασμοί κρατούν σε πρώτο φόντο τη νοστιμιά της εποχικότητας.
Μενού - €70
Καλωσόρισμα: Κρεμμυδόπιτα, Oreo με κρέμα κατσικίσιου τυριού, Ταρτάρ γαρίδας με κεράσια • Ντομάτα, ξυνομυζήθρα, πράσινες ελιές, βασιλικός • Κέφαλος, σταφύλια, βλίτα, πιπερόριζα • Καλαμπόκι, κασταμανίτης, άγρια βατόμουρα, demi glass λαχανικών • Αρνί, μελιτζάνα, σταφίδα, γιαούρτι • Ροδάκινο, βανίλια, λουΐζα, sorbet ροδάκινο
Hytra / 1 Χρυσός Σκούφος
H "Hytra” μετακόμισε για το καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής, στη σάλα που στέγαζε τη "Fuga"και στη βεράντα της. Στο ατμοσφαιρικό σκηνικό, αγκαλιασμένο απ’ το πράσινο, ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας παρουσιάζει μοντέρνα κουζίνα με ελληνικά στοιχεία, πρωτότυπες γαστρονομικές συνθέσεις και εξαιρετικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας.
Μενού - €88
Πατάτα, αυγό, πράσο, τρούφα • Αστακός, χτένι, αρακάς, κόκκινο λάχανο • Τομάτα – Πέστροφα, πιπερίτσα Πέλλας, φράουλα τουρσί γαριδάκι, garden on top • Μπαρμπούνι μπουρδέτο, τσιγαριαστά χόρτα, πατάτα, κύμινο • Ψωμί • Καραβίδα, πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικός • Short Rib, ρεβύθια, καρότο, ξύγαλο Σητείας, χαρουπόμελο • Pre Dessert: πράσινο μήλο, βασιλικός, μοσχολέμονο • Σφαίρες Κανέλας, μανταρίνι, ελληνικό γιαούρτι, τριαντάφυλλο • Γλυκίσματα
Le Pavillon / 1 Χρυσός Σκούφος
Στην αστική σάλα μιας τυπικής "αθηναϊκής” μονοκατοικίας, αλλά και έξω, στον υπέροχο ατμοσφαιρικό της κήπο, ο chef Jean Charles Metayer προτείνει μενού γευσιγνωσίας με χαρακτηριστική την αγάπη του για τη γαλλική και την ελληνική κουζίνα, αλλά και τη μαεστρία με την οποία καταφέρνει να συνδυάζει τεχνικές, γεύσεις και παραδόσεις, δημιουργώντας μια ξεκάθαρη γευστική υπογραφή.
Μενού - €65
Amuse-Bouche • Ψωμί και Βούτυρο • Καραβίδες Χαλκίδας, χταπόδι καρπάτσιο, ζυμαρικά από μαύρο σουσάμι • Καλκάνι με φύλλα παντζαριού, κρεμμύδια στιφάδο και πουρές σελινόριζα • Μοσχάρι σε αμπελόφυλλο, ψητό κολοκάσι, σάλτσα γλυκόριζας • Pre dessert • Κεράσι, μαύρη σοκολάτα, Vinsanto Σαντορίνης • Mignardises
Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr