ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 6 κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας για ρομαντική έξοδο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

εστιατοριο

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη ζεστάνει τις κατσαρόλες του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για ξεχωριστά dinners με εκλεκτούς καλεσμένους, κι αν δυσκολεύεστε να διαλέξετε στο πιο εστιατόριο θα πρωτοπάτε, ιδού μια εξάδα από εξαιρετικά εστιατόρια, ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Aleria / 1 Χρυσός Σκούφος

Κομψότητα παλιάς αρχοντικής Αθήνας στη σάλα και φινέτσα μοντέρνας διεθνούς κουζίνας στο πιάτο, πλέκουν το μεθυστικό μίτο ενός από τα ατμοσφαιρικότερα εστιατόρια της πόλης, με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη να δανείζεται στοιχεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη, για να αρθρώσει μια γοητευτική δημιουργική κουζίνα όπου απαλές γεύσεις και πρωτότυποι συνδυασμοί κρατούν σε πρώτο φόντο τη νοστιμιά της εποχικότητας.

Μενού - €70

Καλωσόρισμα: Κρεμμυδόπιτα, Oreo με κρέμα κατσικίσιου τυριού, Ταρτάρ γαρίδας με κεράσια • Ντομάτα, ξυνομυζήθρα, πράσινες ελιές, βασιλικός • Κέφαλος, σταφύλια, βλίτα, πιπερόριζα • Καλαμπόκι, κασταμανίτης, άγρια βατόμουρα, demi glass λαχανικών • Αρνί, μελιτζάνα, σταφίδα, γιαούρτι • Ροδάκινο, βανίλια, λουΐζα, sorbet ροδάκινο

Hytra / 1 Χρυσός Σκούφος

H "Hytra” μετακόμισε για το καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής, στη σάλα που στέγαζε τη "Fuga"και στη βεράντα της. Στο ατμοσφαιρικό σκηνικό, αγκαλιασμένο απ’ το πράσινο, ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας παρουσιάζει μοντέρνα κουζίνα με ελληνικά στοιχεία, πρωτότυπες γαστρονομικές συνθέσεις και εξαιρετικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας.

Μενού - €88

Πατάτα, αυγό, πράσο, τρούφα • Αστακός, χτένι, αρακάς, κόκκινο λάχανο • Τομάτα – Πέστροφα, πιπερίτσα Πέλλας, φράουλα τουρσί γαριδάκι, garden on top • Μπαρμπούνι μπουρδέτο, τσιγαριαστά χόρτα, πατάτα, κύμινο • Ψωμί • Καραβίδα, πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικός • Short Rib, ρεβύθια, καρότο, ξύγαλο Σητείας, χαρουπόμελο • Pre Dessert: πράσινο μήλο, βασιλικός, μοσχολέμονο • Σφαίρες Κανέλας, μανταρίνι, ελληνικό γιαούρτι, τριαντάφυλλο • Γλυκίσματα

Le Pavillon / 1 Χρυσός Σκούφος

Στην αστική σάλα μιας τυπικής "αθηναϊκής” μονοκατοικίας, αλλά και έξω, στον υπέροχο ατμοσφαιρικό της κήπο, ο chef Jean Charles Metayer προτείνει μενού γευσιγνωσίας με χαρακτηριστική την αγάπη του για τη γαλλική και την ελληνική κουζίνα, αλλά και τη μαεστρία με την οποία καταφέρνει να συνδυάζει τεχνικές, γεύσεις και παραδόσεις, δημιουργώντας μια ξεκάθαρη γευστική υπογραφή.

Μενού - €65

Amuse-Bouche • Ψωμί και Βούτυρο • Καραβίδες Χαλκίδας, χταπόδι καρπάτσιο, ζυμαρικά από μαύρο σουσάμι • Καλκάνι με φύλλα παντζαριού, κρεμμύδια στιφάδο και πουρές σελινόριζα • Μοσχάρι σε αμπελόφυλλο, ψητό κολοκάσι, σάλτσα γλυκόριζας • Pre dessert • Κεράσι, μαύρη σοκολάτα, Vinsanto Σαντορίνης • Mignardises

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

26 Σεπ 2024

Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο... "πρόσφυγας" παρουσιάζει σε έκθεση την ιστορία του και την ιστορία της πόλης που το φιλοξενεί εδώ και 100 χρόνια

Από τη Μερζιφούντα του Πόντου όπου "ζούσε" το σχολείο από το 1886, έφτασε στη Θεσσαλονίκη το 1924.

26 Σεπ 2024

Τα μυστικά ομορφιάς από τις σταρ του παλιού Χόλιγουντ

Τα φυσικά προϊόντα που επέλεγαν οι σταρ για την περιποίηση τους πολύ πριν τα serum.

Περισσότερα από

Life

23 Σεπ 2024

Fashion Edge: Η Huawei φέρνει την καινοτομία σε νέα ύψη με μια νέα εμπειρία χρήσης

Η εταιρεία παρουσίασε στη Βαρκελώνη τα νέα wearables της HUAWEI WATCH GT 5 Series, HUAWEI WATCH D2 και HUAWEI WATCH Ultimate Green, αλλά και νέα tablets.

21 Σεπ 2024

3 περιπτώσεις που πρέπει να αποφύγεις τη διαλειμματική νηστεία (οπωσδήποτε)

Η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να είναι μια αποτελεσματική διατροφική στρατηγική για ορισμένα άτομα, αλλά δεν είναι κατάλληλη για όλους.

20 Σεπ 2024

Η συσκευή που κάνει το σιδέρωμα εύκολη υπόθεση

Αυτό το gadget θα σου λύσει τα χέρια.

19 Σεπ 2024

Δεν έχεις όρεξη; 6 βιταμίνες για ενέργεια και καλή διάθεση

Plus οι συγκεκριμένες βιταμίνες σου δίνουν και ενέργεια!

18 Σεπ 2024

Το 3ο ELLE RUN 2024 #savetheplanet είναι γεγονός

Τρέξε μαζί μας για την προστασία των ελληνικών θαλασσών!

16 Σεπ 2024

Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές του Δήμου Περάματος από την PCΤ

Πρόγραμμα Υποτροφιών για νεοεισαχθέντες φοιτητές συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

14 Σεπ 2024

"Παρασκευή και 13": Η cult ταινία τρόμου που έγινε θρύλος

Το horror που μας σύστησε στον κατά συρροή δολοφόνο Τζέισον Βόρχις φτάνει στα άκρα την έννοια της γρουσουζιάς αλλά και το μίσος για την... κατασκήνωση.

13 Σεπ 2024

Λάμπρος Φισφής: "Πολύ καλύτερα τώρα" - Για μία παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ο Λάμπρος Φισφής για μία και μοναδική παράσταση στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

13 Σεπ 2024

Το πρώτο τριπλά αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο ξεπερνά τα όρια της φαντασίας μας

Η Huawei φτάνει σε νέα ύψη την τεχνολογική καινοτομία με το νέο HUAWEI Mate XT | ULTIMATE DESIGN