ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

3 περιπτώσεις που πρέπει να αποφύγεις τη διαλειμματική νηστεία (οπωσδήποτε)

Η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να είναι μια αποτελεσματική διατροφική στρατηγική για ορισμένα άτομα, αλλά δεν είναι κατάλληλη για όλους.

Η διαλειμματική νηστεία έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως διατροφική στρατηγική για τη διαχείριση του βάρους και τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι κατάλληλη για όλους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η προσπάθεια διαλείπουσας νηστείας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Παρακάτω θα βρεις τρία συγκεκριμένα σενάρια στα οποία τα άτομα πρέπει να αποφεύγουν τη διαλείπουσα νηστεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Υψηλότερες θερμιδικές ανάγκες

Η διαλείπουσα νηστεία συνήθως περιλαμβάνει εναλλαγή μεταξύ των περιόδων φαγητού και νηστείας, συχνά περιορίζοντας την πρόσληψη θερμίδων κατά τις περιόδους νηστείας. Αν και αυτή η προσέγγιση μπορεί να λειτουργεί καλά για μερικούς ανθρώπους, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες θερμιδικές ανάγκες. Υπάρχουν ορισμένες ομάδες ατόμων για τις οποίες η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να είναι επιζήμια.

Τα άτομα που εμπίπτουν στις κατηγορίες αυτές πρέπει να αποφεύγουν τη διαλείπουσα νηστεία:

► Λιποβαρή: Εάν είσαι ήδη λιποβαρής ή προσπαθείς να πάρεις βάρος, η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να επιδεινώσει αυτό το πρόβλημα. Αυτά τα άτομα χρειάζονται επαρκείς θερμίδες σε καθημερινή βάση για σωστή ανάπτυξη και η νηστεία μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω απώλεια βάρους.

Έφηβοι (κάτω των 18 ετών): Οι έφηβοι βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση ανάπτυξης και ανάπτυξης και χρειάζονται μια σταθερή παροχή θρεπτικών συστατικών και θερμίδων για να υποστηρίξουν τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να επηρεάσει αυτές τις απαιτήσεις και θα πρέπει να αποφεύγεται σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Έγκυος ή Θηλασμός: Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός απαιτούν πρόσθετες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για την υποστήριξη τόσο της υγείας της μητέρας όσο και της ανάπτυξης του μωρού. Η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να στερήσει τον οργανισμό από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, βλάπτοντας δυνητικά τόσο τη μητέρα όσο και το παιδί.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

26 Σεπ 2024

Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο... "πρόσφυγας" παρουσιάζει σε έκθεση την ιστορία του και την ιστορία της πόλης που το φιλοξενεί εδώ και 100 χρόνια

Από τη Μερζιφούντα του Πόντου όπου "ζούσε" το σχολείο από το 1886, έφτασε στη Θεσσαλονίκη το 1924.

26 Σεπ 2024

Τα μυστικά ομορφιάς από τις σταρ του παλιού Χόλιγουντ

Τα φυσικά προϊόντα που επέλεγαν οι σταρ για την περιποίηση τους πολύ πριν τα serum.

Περισσότερα από

Life

23 Σεπ 2024

Fashion Edge: Η Huawei φέρνει την καινοτομία σε νέα ύψη με μια νέα εμπειρία χρήσης

Η εταιρεία παρουσίασε στη Βαρκελώνη τα νέα wearables της HUAWEI WATCH GT 5 Series, HUAWEI WATCH D2 και HUAWEI WATCH Ultimate Green, αλλά και νέα tablets.

23 Σεπ 2024

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 6 κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας για ρομαντική έξοδο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

20 Σεπ 2024

Η συσκευή που κάνει το σιδέρωμα εύκολη υπόθεση

Αυτό το gadget θα σου λύσει τα χέρια.

19 Σεπ 2024

Δεν έχεις όρεξη; 6 βιταμίνες για ενέργεια και καλή διάθεση

Plus οι συγκεκριμένες βιταμίνες σου δίνουν και ενέργεια!

18 Σεπ 2024

Το 3ο ELLE RUN 2024 #savetheplanet είναι γεγονός

Τρέξε μαζί μας για την προστασία των ελληνικών θαλασσών!

16 Σεπ 2024

Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές του Δήμου Περάματος από την PCΤ

Πρόγραμμα Υποτροφιών για νεοεισαχθέντες φοιτητές συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

14 Σεπ 2024

"Παρασκευή και 13": Η cult ταινία τρόμου που έγινε θρύλος

Το horror που μας σύστησε στον κατά συρροή δολοφόνο Τζέισον Βόρχις φτάνει στα άκρα την έννοια της γρουσουζιάς αλλά και το μίσος για την... κατασκήνωση.

13 Σεπ 2024

Λάμπρος Φισφής: "Πολύ καλύτερα τώρα" - Για μία παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ο Λάμπρος Φισφής για μία και μοναδική παράσταση στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

13 Σεπ 2024

Το πρώτο τριπλά αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο ξεπερνά τα όρια της φαντασίας μας

Η Huawei φτάνει σε νέα ύψη την τεχνολογική καινοτομία με το νέο HUAWEI Mate XT | ULTIMATE DESIGN