Αν δεν έχεις δοκιμάσει τη συνταγή για κρέπες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τότε δεν έχεις δοκιμάσει τις καλύτερες και πιο γευστικές κρέπες! Δες τη συνταγή και τα μυστικά από την Αργυρώ.
Υλικά Συνταγής
-
2 αυγά θερμ. δωμ.
-
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1¼ φλ. γάλα φρέσκο
-
2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
-
λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)
Για το σερβίρισμα
-
φρέσκα φρούτα εποχής
-
μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
-
ζαμπόν και τυρί
-
ή ότι άλλο σας αρέσει
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr