ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Sun Φλερτ: Η Σοφία Καραγιάννη βρήκε στο φλερτ την κινητήριο δυναμη να δημιουργήσει το δικό της brand

Το Sun Φλερτ με την υψηλών προδιαγραφών αισθητική έρχεται με ορμή για να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αθηναϊκά brands.

sun flert

Προβλέπω πως το Sun Φλερτ ήρθε για να διαγράψει μία δυνατή πορεία στην εγχώρια μόδα. Kι αυτό γιατί από την πρώτη του κιόλας συλλογή έχει έναν ξεκάθαρο προσανατολισμό τον οποίο πιστεύω ότι θα ακολουθήσει με συνέπεια. Οι γραμμές των ρούχων υπακούν μια πολύ συγκεκριμένη τρέχουσα αισθητική διεθνών προδιαγραφών. Θα μπορούσαν να είναι τα κοστούμια μιας ταινίας του Wes Anderson, με το ιδιαίτερο ρετρό ύφος τους, ενώ η χρωματική παλέτα της πρώτης κολεξιόν αντλεί από τις τάσεις και μπλέκεται με την καλύτερη εκδοχή των νοτιοευρωπαϊκών aesthetics άλλων εποχών, δοσμένα με μοντέρνα ματιά. Όλα αυτά βέβαια, δεν είναι τυχαία.

Η ζωτική έξαψη του φλερτ

Η Σοφία Καραγιάννη, η γυναίκα πίσω από το Sun Φλερτ δεν είναι νέα στη μόδα. Υπήρξε η συνιδρύτρια του ελληνικού βιώσιμου brand Vathos Apparel, που είχε μία σεβαστή πορεία στην λόκαλ fashion σκηνή. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και ειδικεύτηκε στο shipping law στο πανεπιστήμιο του Bristol στη Μεγάλη Βρετανία. Αφού εργάστηκε ως δικηγόρος, η Σοφία ακολούθησε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μόδας με σπουδές στο fashion journalism & marketing και εργαζόμενη για διάφορα ελληνικά brands ως marketing coordinator και brand manager. Τον Δεκέμβριο του 2023, αποφάσισε να ξεκινήσει κάτι δικό της. Και τότε ήταν που βρήκε την ελευθερία και το χώρο να ανακαλύψει τη μοναδική της σχεδιαστική ταυτότητα. Παίρνοντας ενέργεια από τα δύο πιο ζωτικά πράγματα στον κόσμο, το φως του ήλιου και το φλερτ.

sun flert
sun flert

Γνωρίστε τo Sun Φλερτ και τη δημιουργό τους

Πότε και πώς ιδρύθηκε το brand SUN ΦΛΕΡΤ;

Το SUN ΦΛΕΡΤ ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2024. Σκοπός εξαρχής ήταν το brand αυτό να αποτελέσει ένα μέρος για όλους, ένα μέρος που τα αντίθετα συναντιούνται, ένα μέρος με ρούχα που σχεδιάζονται χωρίς περιορισμούς και μπορεί να περιλαμβάνει κάθε στιλ, κάθε άνθρωπο και κάθε στοιχείο, ένα αυθεντικό μέρος με ταυτότητα που μπορεί να μεταδώσει συναίσθημα, οποιοδήποτε συναίσθημα. Για μένα το φλερτ αποτελεί την κινητήρια δύναμη, τη ζωτική έξαψη, τη λαχτάρα της ψυχής. Σαν τον ήλιο, το φλερτ ασκεί μια δύναμη απελευθερωτική. Ακόμα κι όταν όλα γύρω σου μοιάζουν να κινούνται γρήγορα, το φλερτ κάνει τον χρόνο να σταματά. Ακόμα κι όταν δεν το νιώθεις, αυτό πάντα θα επιστρέφει σε σένα. Ακριβώς όπως το φως του ήλιου. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα ήθελα να μεταδώσω και στον κόσμο και να του δώσω μορφή.

sun flert
sun flert
sun flert

Αν θα έπρεπε να περιγράψεις το DNA του brand SUN ΦΛΕΡΤ με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Συναίσθημα, ελευθερία, προσμονή.

Μπορείς να μας περιγράψεις το πώς οραματίστηκες την πρώτη σου συλλογή και εν τέλει τη δημιούργησες;

Η πρώτη συλλογή ξεκίνησε με το στόχο να αφήσω το μυαλό μου ελεύθερο να ταξιδέψει και να επιλέξει οτιδήποτε μπορεί να το ιντριγκάρει. Πολύ συχνά πια λέω ότι το SUN ΦΛΕΡΤ δεν είναι απλά ένα καινούριο πρότζεκτ για μένα, είναι παράλληλα και μία προσωπική ή εσωτερική επιτυχία να αφεθώ ελεύθερη σε ό,τι μου αρέσει και σε ό,τι μπορεί να μου κινεί το ενδιαφέρον, χωρίς να βάζω περιορισμούς. Και τελικά με άφησα ελεύθερη. Και όλα ήρθαν μόνα τους μετά. Τόσο εύκολα και τόσο αβίαστα.

Τα ρούχα μου σχεδιάζονται με βάση τι θα ήθελα να φοράω. Μου αρέσει οτιδήποτε vintage, ρετρό, οτιδήποτε έχει μια ιστορία να πει, η ανάμειξη διαφορετικών στοιχείων, οι αντιθέσεις, εμπνέομαι από κουλτούρες και υποκουλτούρες, από ταξίδια και οτιδήποτε άγνωστο και καινούριο, από κόσμο στον δρόμο, από ταινίες.

Αντλώ έμπνευση από ανθρώπους αυθεντικούς, αυτούς που δεν συμβιβάζονται. Αυτούς που το προσωπικό τους στυλ ξεχωρίζει, που δεν ακολουθούν τις τάσεις και πάντα αναζητούν κάτι νέο. Από αυτούς που βλέπουν τη ζωή σαν περιπέτεια! Η συλλογή SS24 εμπνέεται από gypsy στοιχεία και χαρακτηρίζεται από απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών, ετερόκλητα στοιχεία, απλές γραμμές και προσεγμένες λεπτομέρειες. Οι έντονες μονοχρωμίες, το layering, οι ιδιαίτερες σιλουέτες και τα σέξυ κοψίματα αποτελούν την ταυτότητά της.

sun flert
sun flert

Ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος σχεδιαστής στην Ελλάδα και ποια είναι τα προνόμια που απολαμβάνει;

Θα ξεκινήσω με το προνόμιο! Ένας νέος σχεδιαστής έχει την ελευθερία να δημιουργήσει, να επιλέξει ότι του αρέσει, να ορίσει την ταυτότητα του. Οι προκλήσεις είναι πολλές, αλλά τίποτα ακατόρθωτο. Όντας νέος και άρα με μικρότερη παραγωγή ρούχων οι επιλογές για συνεργάτες είναι λιγότερες. Η αλήθεια είναι ότι στην χώρα μας ευνοούνται οι "μεγάλοι". Είναι σίγουρα μεγαλύτερο το κόστος για οτιδήποτε, τα υλικά, τη ραφή, την παραγωγή κλπ. Επιπλέον, η ανεύρεσή κεφαλαίου είναι μία δύσκολη ενότητα και δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά επιδοτούμενα προγράμματα για αυτό από το κράτος ή στήριξη.

sun flert
sun flert

Τι είναι για σένα το προσωπικό στιλ;

Το προσωπικό στιλ είναι η ελευθερία να επιλέγεις οτιδήποτε σ’ αρέσει, σου ταιριάζει και σε κάνει να νιώθεις εσύ.

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μην έχει σχέση με τον τομέα της μόδας, αλλά να αποτελεί από τις μεγαλύτερες επιρροές σου;

Οι περισσότερες θα έλεγα! Είναι πολλές και όχι κάποιο όνομα συγκεκριμένο. Είμαι άνθρωπος που παρατηρώ πολύ τα πάντα γύρω μου, οπότε ίσως η μεγαλύτερη έμπνευση μου είναι άγνωστοι άνθρωποι στον δρόμο.

sun flert
sun flert

Βιωσιμότητα, υπερκατανάλωση, γρήγορα trends. Δημιουργία, νέα ταλέντα, τεχνολογία στην υπηρεσία της μόδας. Τελικά, το μέλλον της βιομηχανίας είναι αισιόδοξο ή απαισιόδοξο;

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα, η βιωσιμότητα απέχει πολύ από το να γίνει ένα κομμάτι της ζωής μας. Είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για να αναπαραχθεί στα media αλλά ο καταναλωτής στην πράξη δεν θα το επιλέξει, σε ένα μεγάλο ποσοστό. Επομένως, μέσα από την εμπειρία μου σε αυτό το κομμάτι και ως co-founder του οικολογικού brand VATHOS APPAREL πιστεύω ότι υπάρχει πολλή δουλεία να γίνει ακόμα για να θεωρηθεί το μέλλον βιομηχανίας αισιόδοξο. Δεν υπάρχουν οι φορείς που θα στηρίξουν τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες αυτές. Στο εξωτερικό θα έλεγα ότι υπάρχει μεγαλύτερο στροφή προς το οικολογικό ρούχο.

sun flert
sun flert

Πού μπορούμε να βρούμε τα SUN ΦΛΕΡΤ;

Τα SUN ΦΛΕΡΤ μπορείτε να τα βρείτε στο SUN ΦΛΕΡΤ concept store στο Παγκράτι στον όμορφο και αγαπημένο δρόμο Αρχέλαου καθώς και στο e-shop μας www.sunflirt.gr.

Read Next

18 Αυγ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

13 Αυγ 2024

Peace and Chaos: Η Νεφέλη και ο Δημήτρης βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στις αντιθέσεις

Το brand Peace and Chaos, με τη μακρόχρονη πορεία στο εγχώριο ένδυμα, μας έμαθε ότι είναι "οκ" να αγαπάμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Αυγ 2024

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα

Τα κοσμήματα Θίς του Δημήτρη Χατζησταμάτη είναι φτιαγμένα από άμμο και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

23 Ιουλ 2024

Cristiano Marcheli: Θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στο Salt Water Showroom

Η Cristiano Marcheli θα συνεργαστεί με το Salt Water Showroom για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

21 Ιουλ 2024

Deos Studio: Η Θάλεια Φωτάκη για την πρώτη της συλλογή εμπνέεται από τις grande dames του ελληνικού σινεμά

Η καλοκαιρινή συλλογή του Deos Studio "Τόσα Καλοκαίρια" φαντάζεται τι θα φορούσαν η Μελίνα Μερκούρη και η Τζένη Καρέζη σήμερα.

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.

30 Μαϊ 2024

Somewhere Blue: H Ελένη Γεωργίου αποτυπώνει τα πλάσματα και τα οργανικά σχήματα της θάλασσας σε υπέροχα κοσμήματα

Το brand κοσμημάτων και αντικειμένων deco Somewhere Blue αποτελεί έκφραση της τεράστιας αγάπης της δημιουργού του για τη θάλασσα.

14 Μαϊ 2024

Say No More: Δύο κολλητές φίλες που δεν έβρισκαν το ιδανικό μαγιό, αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους

Η Ελίνα και η Στέισυ δημιούργησαν το luxury resort wear brand Say No More για να υπάρχουν επιτέλους μαγιό που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει αυτοπεποίθηση.

01 Μαϊ 2024

Η αστείρευτη δημιουργικότητα της Κατερίνας Μακρυγιάννη

Τα κοσμήματα της Κατερίνας Μακρυγιάννη μετουσιώνουν το απόβλεπτο ταξίδι της τέχνης.

30 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης: Η νέα συλλογή του HardClo είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή

Το HardClo δημιουργεί τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 με έμπνευση τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη 91 χρόνια από το θάνατο και 161 χρόνια από τη γέννηση του.