ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα

Τα κοσμήματα Θίς του Δημήτρη Χατζησταμάτη είναι φτιαγμένα από άμμο και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

θίς

Το πιο πιθανό είναι ότι τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο τα πόδια σας είναι χωμένα στη ζεστή άμμο. Ίσως το ένα ελεύθερο χέρι σας να παίζει μαζί της ασυναίσθητα. Λίγοι κόκκοι έχουν χωθεί στις σελίδες του βιβλίου που σας συντροφεύει στις διακοπές και μερικοί ακόμη έχουν κολλήσει πάνω στο δέρμα που μόλις απορρόφησε το αντηλιακό. Η μοναδική επαφή με μία από τις πιο ξεχωριστές υφές της επιφάνειας του πλανήτη που αποκαλούμε σπίτι, απόλυτα συνδυασμένη με τη χαλάρωση, την πολυπόθητη "παύση”, τη χαρά βρήκε τον τρόπο να "φυλακιστεί” σε κάτι παντοτινό όπως είναι ένα ποιοτικό κόσμημα.

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα
Θίς

Η άγρια ομορφιά της άμμου

Το πώς το ανακάλυψε ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, industrial designer και σχεδιαστής των μοναδικών στο είδος τους κοσμημάτων από άμμο Θίς, που από το 2015, όταν και ιδρύθηκε το brand έχουν εξελιχθεί σε εκλεπτυσμένα στολίδια που συνδυάζουν την άγρια ομορφιά της άμμου με μεταλλικά στοιχεία που ήρθαν να τη φωτίσουν με τη λάμψη του ήλιου που αντανακλάται επάνω τους.

Ο Δημήτρης σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο και έως το 2010 εργάστηκε ως μακετίστας/κατασκευαστής πρωτοτύπων σε Αρχιτεκτονικό γραφείο ενώ παράλληλα ξεκίνησε την ενασχόλησή του στην οικογενειακή επιχείρηση όπου απασχολείται μέχρι και σήμερα. Το 2015 συνίδρυσε το brand "Θίς” εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων από άμμο, το οποίο από το 2023, η εταιρεία ανήκει εξ ολοκλήρου σε αυτόν.

Γνωρίστε το Θίς και τον δημιουργό τους

Πότε και πώς ιδρύθηκε το brand Θις;

Το "Θίς” ιδρύθηκε το 2015. Η ιδέα γεννήθηκε από την περιέργεια μας να δημιουργήσουμε ένα νέο υλικό. Ως βιομηχανικός σχεδιαστής η προσέγγισή μου είναι να παρατηρώ και να πειραματίζομαι με σκοπό τη δημιουργία διαφορετικών προϊόντων. Στην περίπτωση του Θίς η εφαρμογή της άμμου ως βασικό υλικό για την κατασκευή κοσμήματος, πιστεύω, έδωσε κάτι νέο όπου στην συνέχεια εμπλουτίστηκε με μεταλλικά στοιχεία για να δώσει λάμψη στην άγρια ομορφιά της άμμου.

Αν θα έπρεπε να περιγράψεις το DNA του brand Θίς με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Απλότητα - Αρμονία - Ανάμνηση.

Θίς
Θίς

Μπορείς να μας περιγράψεις το πώς οραματίζεσαι κάθε συλλογή και εν τέλει τη δημιουργείς;

Η παρατήρηση παραμένει το βασικό συστατικό για τη δημιουργία κάθε συλλογής. Συχνά, εμπνέομαι από αντικείμενα της καθημερινότητας και στοιχεία της φύσης. Στη συνέχεια, κάνω έρευνα για να βρω εικόνες και αναφορές που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, αρχίζω να σχεδιάζω και να πειραματίζομαι. Προσπαθώ να συνδυάσω λειτουργικότητα και αισθητική, δημιουργώντας κομμάτια που είναι μοναδικά αλλά και πρακτικά. Κάθε στάδιο της διαδικασίας είναι σημαντικό και συνεισφέρει στο τελικό αποτέλεσμα.

Θίς
Θίς

Ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος σχεδιαστής στην Ελλάδα και ποια είναι τα προνόμια που απολαμβάνει; Η τεχνολογία με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να εξελίξω και να υλοποιήσω τις ιδέες μου. Για να εξελίσσεσαι και να προοδεύεις απαιτείται συνέχεια να επενδύεις σε νέες τεχνολογίες. Το Ελληνικό περιβάλλον θα έπρεπε να είναι περισσότερο υποστηρικτικό για την ελληνική επιχείρηση για να μπορέσουν τα ελληνικά brands να απευθυνθούν όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά στην παγκόσμια.

Θίς

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;


Παρακολουθώ τις τάσεις αλλά σίγουρα δεν επηρεάζομαι από αυτές. Εκτιμώ τον απλό, μελετημένο σχεδιασμό σε κάθε τι - είτε βρίσκεται στο χώρο της μόδας είτε εκτός.

Τι είναι για σένα το προσωπικό στιλ;

Το προσωπικό στυλ δεν είναι μόνο θέμα μόδας ή εξωτερικής εμφάνισης. Είναι σίγουρα κάτι μοναδικό για τον καθένα μας, κάτι που εξελίσσεται και έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής και τις εμπειρίες που συλλέγουμε καθημερινά.

Θίς

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μην έχει σχέση με τον τομέα της μόδας, αλλά να αποτελεί από τις μεγαλύτερες επιρροές σου;

Οι Charles and Ray Eames για την διαχρονική σχεδίαση και την λεπτομέρεια στην συναρμογή.

Ποιον διάσημο σχεδιαστή (είτε εν ζωή, είτε όχι) θα προσκαλούσες σε δείπνο και πού θα τον πήγαινες στην πόλη σου;

Yohji Yamamoto, στον βοτανικό κήπο του μουσείου Βορρέ για ενα απογευματινο τσάι.

Βιωσιμότητα, υπερκατανάλωση, γρήγορα trends. Δημιουργία, νέα ταλέντα, τεχνολογία στην υπηρεσία της μόδας. Τελικά, το μέλλον της βιομηχανίας είναι αισιόδοξο ή απαισιόδοξο;

Θεωρώ βιώσιμη λύση την δημιουργία προϊόντων που αντέχουν στο χρόνο ως προς την αισθητική τους αλλά και την ποιότητά τους.Ευτυχώς αρκετές εταιρείες επενδύουν στο να έχουν προϊόντα με διάρκεια.

Θίς
Θίς

Πού μπορούμε να βρούμε τα Θις;

Τα κοσμήματα Θίς είναι διαθέσιμα στο www.thease.gr και στο φυσικό κατάστημα WoA, που βρίσκεται στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Read Next

22 Αυγ 2024

Sofi Victoratou: Τα παπούτσια της Σοφίας Βικτωράτου εμφανίζονται στην 4η σεζόν του Emily In Paris

Δύο τουλάχιστον ζευγάρια Sofi Victoratou θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά - φαινόμενο του Netflix.

18 Αυγ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

Περισσότερα από

Made in Greece

13 Αυγ 2024

Peace and Chaos: Η Νεφέλη και ο Δημήτρης βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στις αντιθέσεις

Το brand Peace and Chaos, με τη μακρόχρονη πορεία στο εγχώριο ένδυμα, μας έμαθε ότι είναι "οκ" να αγαπάμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας.

23 Ιουλ 2024

Cristiano Marcheli: Θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στο Salt Water Showroom

Η Cristiano Marcheli θα συνεργαστεί με το Salt Water Showroom για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

21 Ιουλ 2024

Deos Studio: Η Θάλεια Φωτάκη για την πρώτη της συλλογή εμπνέεται από τις grande dames του ελληνικού σινεμά

Η καλοκαιρινή συλλογή του Deos Studio "Τόσα Καλοκαίρια" φαντάζεται τι θα φορούσαν η Μελίνα Μερκούρη και η Τζένη Καρέζη σήμερα.

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.

30 Μαϊ 2024

Somewhere Blue: H Ελένη Γεωργίου αποτυπώνει τα πλάσματα και τα οργανικά σχήματα της θάλασσας σε υπέροχα κοσμήματα

Το brand κοσμημάτων και αντικειμένων deco Somewhere Blue αποτελεί έκφραση της τεράστιας αγάπης της δημιουργού του για τη θάλασσα.

14 Μαϊ 2024

Say No More: Δύο κολλητές φίλες που δεν έβρισκαν το ιδανικό μαγιό, αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους

Η Ελίνα και η Στέισυ δημιούργησαν το luxury resort wear brand Say No More για να υπάρχουν επιτέλους μαγιό που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει αυτοπεποίθηση.

01 Μαϊ 2024

Η αστείρευτη δημιουργικότητα της Κατερίνας Μακρυγιάννη

Τα κοσμήματα της Κατερίνας Μακρυγιάννη μετουσιώνουν το απόβλεπτο ταξίδι της τέχνης.

30 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης: Η νέα συλλογή του HardClo είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή

Το HardClo δημιουργεί τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 με έμπνευση τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη 91 χρόνια από το θάνατο και 161 χρόνια από τη γέννηση του.