ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Peace and Chaos: Η Νεφέλη και ο Δημήτρης βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στις αντιθέσεις

Το brand Peace and Chaos, με τη μακρόχρονη πορεία στο εγχώριο ένδυμα, μας έμαθε ότι είναι "οκ" να αγαπάμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας.

peace and chaos

Τα ρούχα είναι πολλά περισσότερα από ένα κομμάτι που ύφασμα που μας καλύπτει. Τα νοηματοδοτούμε με τις αναφορές μας, την προσωπική μας ιστορία, με τον τρόπο που επιλέγουμε να τα συνδυάσουμε. Όταν τα ρούχα όμως έχουν τη δική τους ξεχωριστή φιλοσοφία από πίσω, τότε επιτυγχάνεται μία μοναδική σύνδεση, σχεδόν συγκινητική, ανάμεσα στον σχεδιαστή και σε εκείνον που τα φοράει. Τα items του brand Peace and Chaos είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση.


Το Peace and Chaos ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια από τη Νεφέλη Άλλαν και τον Δημήτρη Πανταζή, οι οποίοι είναι οι σχεδιαστές του brand. Τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική τους ζωή είναι αλληλένδετες. Είχαν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της μόδας πριν αποφασίσουν να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, με βασικό στόχο την προσωπική τους έκφραση. Δημιούργησαν την Peace and Chaos για να δείξουν τον συγκερασμό του πνεύματος και του συναισθήματος, την ένωση των αντιθέσεων, όπως υποδηλώνει και το όνομα που επέλεξαν. Το Peace and Chaos, ως brand, εκφράζει τη δύναμη των αντίθετων ενεργειών, των αντιφάσεων, που όμως δημιουργούν την τέλεια συμβιωτική ισορροπία.

Η δύναμη των αντιθέσεων

Τα Peace and Chaos ξεχωρίζουν για τα γεωμετρικά patterns που αντλούν από πολιτισμικές αναφορές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής παράδοσης, την εσωτερική αναζήτηση και τη φύση, ενώ αποπνέουν μια ισορροπία ανάμεσα στην ηρεμία και το πάθος. Καθώς εξελίσσονται δημιουργικά, η Νεφέλη και ο Δημήτρης διατηρούν την αυθεντικότητά τους και συνεχίζουν να αφηγούνται ιστορίες. Κάθε μοτίβο είναι ένας συμβολισμός, μια γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, όπως άλλωστε συμβαίνει με το logo του brand που αποτελεί και τον πυρήνα της φιλοσοοφίας του, το σύμβολο Chakana, που είναι εμπνευσμένο από τον Σταυρό των Ίνκας.

Το Chakana είναι το πιο ιερό και γεωμετρικά ολοκληρωμένο σχέδιο των Ίνκας, που αντιπροσωπεύει τη Δημιουργία της Ζωής και τη Μετάβαση, οδηγώντας την ύπαρξη σε ανώτερο επίπεδο, και το οποίο απεικονίζει τον αστερισμό του Σταυρού του Νότου, που θεωρούνταν το κέντρο του Σύμπαντος. Κάθε πλευρά και γωνία του συμβόλου φέρει ιδιαίτερο νόημα, από τους τρεις κόσμους της ύπαρξης μέχρι τους τέσσερις θεμελιώδεις προσανατολισμούς και στοιχεία της φύσης, όπως η Γη, το Νερό, η Φωτιά και ο Αέρας.

Επιπλέον, το brand Peace and Chaos δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας οικολογικά μελάνια και ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ τα βαμβακερά προϊόντα τους είναι πιστοποιημένα ως "Clear to Wear", φιλικά προς το δέρμα και το περιβάλλον.

Γνωρίστε το Peace and Chaos και τους δημιουργούς του

Αν θα έπρεπε να περιγράψετε το DNA του brand Peace and Chaos με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Ενέπνευσε. Τόλμησε. Ζήσε.

Μπορείτε να μας περιγράψετε πώς οραματιστήκατε την πιο πρόσφατη συλλογή και εν τέλει τη δημιουργήσατε;

Η συλλογή SS24 "Lucid Reflections" ενσαρκώνει την ιδέα ότι η παρατήρηση των άλλων και των χαρακτηριστικών τους μπορεί να είναι αντανάκλαση των δικών μας ασυνείδητων ποιοτήτων. Μέσα από τη σχεδίαση αυτής της συλλογής, επιδιώξαμε να διερευνήσουμε τη σύνδεση μεταξύ αυτογνωσίας και εξωτερικών εικόνων. Κάθε κομμάτι είναι μια πρόσκληση για αναγνώριση των προσωπικών μας αντανακλάσεων, οδηγώντας τελικά σε μια πιο ισχυρή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Για εμάς κάθε συλλογή συνδέεται με το προσωπικό μας ταξίδι.

Peace and Chaos

Ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος σχεδιαστής στην Ελλάδα και ποια είναι τα προνόμια που απολαμβάνει;

Στην Ελλάδα, οι νέοι σχεδιαστές έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να ακολουθήσουν το δικό τους όραμα. Υπάρχει ακόμα η ελευθερία κι επιτρέπεται η ανεξαρτησία στους μικρούς ανεξάρτητους δημιουργούς να αναπτύξουν και να προωθήσουν τις ιδέες τους. Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε και τη μείωση της τοπικής παραγωγικής ικανότητας. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να υποστηρίξουμε την παραγωγική διαδικασία σε τοπικό επίπεδο, λόγω της αποδυνάμωσης των εργατικών χεριών.

Ποια είναι η σχέση σας με τη μόδα;

Η σχέση μας με τη μόδα είναι βαθιά και προσωπική. Εμπνεόμαστε από την τέχνη και την αυτοέκφραση που προσφέρει η μόδα. Μέσω των ρούχων, διηγούμαστε ιστορίες και εκφράζουμε την ταυτότητά μας. Η μόδα είναι για εμάς ένας δυναμικός καμβάς όπου συνδυάζονται πνεύμα και δημιουργικότητα.

Τι είναι για εσάς το προσωπικό στιλ;

Το προσωπικό στιλ είναι η αυθεντική έκφραση της προσωπικότητάς μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας στον κόσμο, συνδυάζοντας κομμάτια που αντικατοπτρίζουν τις κοινές μας αξίες, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μας. Το προσωπικό στιλ είναι η υπογραφή μας στην καθημερινότητά μας. Είναι ο τρόπος που μιλάμε, ο τρόπος που συνδεόμαστε, η στάση μας στη ζωή.

Peace and Chaos

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μην έχει σχέση με τον τομέα της μόδας, αλλά να αποτελεί από τις μεγαλύτερες επιρροές σας;

Το προσωπικό μας ταξίδι λειτουργεί πολύ κεντρικά σε κάθε συλλογή. Ο Carl Jung, ο Dr. Joe Dispenza και ο Eckhart Tolle μας εμπνέουν και καθοδηγούν κάθε στιγμή της δημιουργικής μας διαδικασίας.

Ποιον διάσημο σχεδιαστή (είτε εν ζωή είτε όχι) θα προσκαλούσατε σε δείπνο και πού θα τον πηγαίνατε στην πόλη σας;

Τον Karl Lagerfeld ή τον Olivier Rousteing και θα τους πηγαίναμε για δείπνο σε ένα εστιατόριο με μία σύγχρονη, κομψή ατμόσφαιρα, κοντά στην παραλία με εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Peace and Chaos
Peace and Chaos

Θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε ένα look ενός ειδώλου της ποπ κουλτούρας που θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο όλων των εποχών;

David Bowie - Ziggy Stardust Era. Εξωφρενικά κοστούμια με έντονα χρώματα, glitter και εξωπραγματικά σχέδια που επαναπροσδιόρισαν τα όρια της μόδας και της μουσικής.

Βιωσιμότητα, υπερκατανάλωση, γρήγορα trends. Δημιουργία, νέα ταλέντα, τεχνολογία στην υπηρεσία της μόδας. Τελικά, το μέλλον της βιομηχανίας είναι αισιόδοξο ή απαισιόδοξο;

Το μέλλον της μόδας είναι μια ισορροπία ανάμεσα σε προκλήσεις και ευκαιρίες. Από τη μία, η βιωσιμότητα και η υπερκατανάλωση είναι θέματα που μας απασχολούν όλους, από την άλλη, η έκφραση της δημιουργικότητας, είτε αυτή προέρχεται από τους σχεδιαστές, είτε από το κοινό ως ανάγκη για προσωπική έκφραση, είναι εντελώς απαραίτητα.

Peace and Chaos

Πού μπορούμε να βρούμε τα Peace + Chaos;

Τα ρούχα της Peace and Chaos μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένες Boutiques σε όλη την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, επίσης μπορείτε να δείτε όλη τη συλλογή μας Online στο PeaceAndChaos.com, αλλά και στο νέο κατάστημά μας στο κέντρο της Αθήνας, Αξαρλιάν 3.

Read Next

22 Αυγ 2024

Sofi Victoratou: Τα παπούτσια της Σοφίας Βικτωράτου εμφανίζονται στην 4η σεζόν του Emily In Paris

Δύο τουλάχιστον ζευγάρια Sofi Victoratou θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά - φαινόμενο του Netflix.

18 Αυγ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Αυγ 2024

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα

Τα κοσμήματα Θίς του Δημήτρη Χατζησταμάτη είναι φτιαγμένα από άμμο και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

23 Ιουλ 2024

Cristiano Marcheli: Θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στο Salt Water Showroom

Η Cristiano Marcheli θα συνεργαστεί με το Salt Water Showroom για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

21 Ιουλ 2024

Deos Studio: Η Θάλεια Φωτάκη για την πρώτη της συλλογή εμπνέεται από τις grande dames του ελληνικού σινεμά

Η καλοκαιρινή συλλογή του Deos Studio "Τόσα Καλοκαίρια" φαντάζεται τι θα φορούσαν η Μελίνα Μερκούρη και η Τζένη Καρέζη σήμερα.

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.

30 Μαϊ 2024

Somewhere Blue: H Ελένη Γεωργίου αποτυπώνει τα πλάσματα και τα οργανικά σχήματα της θάλασσας σε υπέροχα κοσμήματα

Το brand κοσμημάτων και αντικειμένων deco Somewhere Blue αποτελεί έκφραση της τεράστιας αγάπης της δημιουργού του για τη θάλασσα.

14 Μαϊ 2024

Say No More: Δύο κολλητές φίλες που δεν έβρισκαν το ιδανικό μαγιό, αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους

Η Ελίνα και η Στέισυ δημιούργησαν το luxury resort wear brand Say No More για να υπάρχουν επιτέλους μαγιό που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει αυτοπεποίθηση.

01 Μαϊ 2024

Η αστείρευτη δημιουργικότητα της Κατερίνας Μακρυγιάννη

Τα κοσμήματα της Κατερίνας Μακρυγιάννη μετουσιώνουν το απόβλεπτο ταξίδι της τέχνης.

30 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης: Η νέα συλλογή του HardClo είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή

Το HardClo δημιουργεί τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 με έμπνευση τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη 91 χρόνια από το θάνατο και 161 χρόνια από τη γέννηση του.