ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σοφί Μαρσό: "Είμαι sapiosexual"- Η σπάνια εξομολόγηση για την σεξουαλική της ζωή

Ακόμη και η Μέριλιν Μονρόε είχε δηλώσει "sapiosexual".

Η Σοφί Μαρσό έχει κερδίσει το "Γαλλικό Όσκαρ" ( Βραβείο César) το 1982 για την πιο υποσχόμενη ηθοποιό, καθώς σε εφηβική ακόμη ηλικία λατρεύτηκε από το γαλλικό κοινό χάρη στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο " La Boum".

Έγινε διεθνής αστέρας του κινηματογράφου με τις ερμηνείες της στα Braveheart (1995), Firelight (1997), Anna Karenina (1997) και ως Elektra King στην 19η ταινία του James Bond The World Is Not Enough (1999).

Η 56χρονη σήμερα Μαρσό έχει εμφανιστεί σε παραπάνω από 300 εξώφυλλα περιοδικών παγκοσμίως και έχει γίνει πρέσβειρα πολλών πολυτελών brands.

Σοφί Μαρσό: "Είμαι sapiosexual" Η σπάνια εξομολόγηση για την σεξουαλική της ζωή

Η Σοφί Μαρσό έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στη "Libération" και προκάλεσε αίσθηση με τις σεξουαλικές προτιμήσεις της. " Είμαι sapiosexual" είπε η Γαλλίδα σταρ, χρησιμοποιώντας έναν σχετικά καινούριο όρο.

O όρος "sapiosexual” αναφέρεται σε εκείνους που έλκονται από τη νοημοσύνη ενός άλλου ατόμου και πιστεύουν ότι αυτή είναι η πιο ελκυστική ιδιότητά τους. Οι σαπιοφυλόφιλοι μπορεί να προσδιορίζονται ως οποιοδήποτε φύλο ή άλλη σεξουαλικότητα, όπως αμφιφυλόφιλοι, γκέι ή τρανς.

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να είναι γκέι και "sapiosexual", στρέιτ και "sapiosexual" ή τρανς και "sapiosexual". Ο όρος "σαπιόφυλος" προέρχεται από τις λατινικές λέξεις "sapien", που σημαίνει σοφός, και "sexualis", που σημαίνει σεξουαλικός.

Η Γαλλίδα ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι το μυαλό ενός ανθρώπου είναι ο λόγος που θα τον δει ερωτικά και θα τον θαυμάσει. Η Σοφί Μαρσό είχε σχέσεις με τον Πολωνό σκηνοθέτη Αντρέι Ζουλάφσκι, με τον οποίο απέκτησε τον γιο της Βίνσεντ, που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1995, και με τον Αμερικανό παραγωγό Τζιμ Λέμλεϊ , με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Τζουλιετ, η οποία γεννήθηκε το 2002.

Στην πρόσφατη συνέντευξή της στη "Libération", η Μαρσό είπε, επίσης, " όλα είναι καλά στην καρδιά μου" χωρίς να διευκρινήσει αν βρίσκεται σε σχέση ή όχι.

Πάντως, και σε παλαιότερη συνέντευξή της, η ηθοποιός είχε δείξει ότι η εμφάνιση δεν έχει καμία αξία για την ίδια. "Από τότε που ήμουν 13 ετών, σε όλα τα άρθρα για μένα γίνεται αναφορά στο σώμα μου. Είναι αδύνατη, δεν φοβάται τα γηρατειά, είναι λαμπερή στην ηλικία της… Είναι πάντα το ίδιο ερώτημα: είναι πια αρεστή ή όχι; Σημαίνει ότι είμαστε εκεί για να ικανοποιούμε, ότι το σώμα μας είναι το διαβατήριό μας και ότι, αν δεν ανταποκρινόμαστε στα κριτήρια που μας επιβάλλονται, μπορεί να είναι πολύ άβολα", σημείωνε με νόημα.

Ακολουθήστε το Womatoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.