ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ροζ ελληνική σημαία: Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση έκανε την πιο "στοχευμένη" και ψύχραιμη ανάρτηση για την απόσυρση της

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με ανάρτησή της στο Facebook παραθέτει 10 σημαίες που έγιναν σύμβολα

Στον απόηχο της υπόθεσης του εικαστικού έργου της ροζ ελληνικής σημαίας, που δημιούργησε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ για να ευαισθητοποιήσει για τη βία κατά των γυναικών, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με ανάρτησή της στο Facebook παραθέτει 10 σημαίες που έγιναν σύμβολα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που τις έχουν δημιουργήσει. Μεταξύ αυτών και ο Banksy.

Η ανάρτηση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Όπως αναφέρει η δημιουργός με τη ροζ ελληνική σημαία ήθελε να τονίσει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά γυναικών. Η καλλιτέχνιδα, με αυτό το έργο, επιχειρεί να ευαισθητοποίησει το κοινό μέσω της χειροποίητης σημαίας της που υφάνθηκε από σεντόνια που της δώρισαν κακοποιημένες γυναίκες.

"Το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες" αναφέρει η περιγραφή της έκθεσης. Ωστόσο, η ελληνική ροζ σημαία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με το θέμα να φτάνει και στην ελληνική Βουλή.

Το ζήτημα ωστόσο, προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την οργή του επικεφαλής της Νίκης, ο οποίος είπε ότι η γαλανόλευκη σημαία "βάφεται με κόκκινο μόνο με το αίμα των ηρώων μας". Φυσικό και επόμενο ήταν στις απόψεις αυτές να υπερθεματίσουν ομοϊδεάτες που υπεραμύνονται του εθνικού φρονίματος σαν μοναδικοί προστάτες του, και όχι μόνο αδυνατούν να αντιληφθούν την παραβολή του θέματος αλλά αντιλαμβάνονται την εικαστική παρέμβαση ως προσβολή του έθνους και των συμβόλων της.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Lale Studio (@georgia_lale_studio)

"Λυπάμαι που η δουλειά μου παρερμηνεύτηκε. Τα θύματα γυναικοκτονιών είναι ηρωίδες του αγώνα για ελευθερία και ζωή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς" σχολίασε χαρακτηριστικά στο Instagram της η εικαστικός μετά τις αντιδράσεις.

.

Read Next

22 Σεπ 2024

Art Athina 2024: Με έμφαση στο design, την οικολογία, τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό της πόλης, η Art Athina, άνοιξε τις πύλες της στο ιστορικό μέγαρο του Ζαππείου.Από τις 19–23 Σεπτεμβρίου.

22 Σεπ 2024
Περισσότερα από

News

22 Σεπ 2024

Έρικ Ρόμπερτς: Η δημόσια συγγνώμη στην Τζούλια Ρόμπερτς

"Ελπίζω ότι η Τζούλια θα δεχτεί αυτή τη δημόσια συγγνώμη. Ήταν ανόητο που το είπα", δηλώνει ο 68χρονος ηθοποιός.

22 Σεπ 2024

Ντένης Ηλιάδης και Εβελίνα Παπούλια μιλούν για το αγωνιώδες θρίλερ "Buzzheart"

Μια συνέντευξη με τους συντελεστές της ταινίας που θέλει τη διάσημη ηθοποιό να υποδύεται μια καταπιεστική μητέρα η οποία φτάνει στα άκρα για να προστατέψει την κόρη της

22 Σεπ 2024

David Suchet: Ο εμβληματικός "Ηρακλής Πουαρό" επιστρέφει με νέες περιπέτειες

Ο εμβληματικός ήρωας που από το 1989 έως το 2013 έγραψε τη δική του τηλεοπτική ιστορία στη σειρά "Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό", επιστρέφει στη νέα σειρά "Ταξίδια με την Αγκάθα".

22 Σεπ 2024

Φαίη Σκορδά: Η συμβουλή που της έδωσε η μητέρα της όταν έχασε τον πατέρα της

Η παρουσιάστρια του "Buongiorno" μοιράστηκε τις βαθύτερες σκέψεις της για τις δυσκολίες που έχει βιώσει, κυρίως με αφορμή την απώλεια του πατέρα της.

22 Σεπ 2024
22 Σεπ 2024

Φθινοπωρινή Ισημερία- Θα αρχίζει να νυχτώνει νωρίτερα

Κατά τη διάρκεια της ισημερίας, η ημέρα και η νύχτα έχουν σχεδόν ίση διάρκεια.

21 Σεπ 2024

Αντζελίνα Τζολί: Έκανε ασορτί τατουάζ με την κόρη της Βίβιεν και υπάρχει λόγος γι' αυτό

Η Αντζελίνα Τζολί μίλησε για το τατουάζ που μοιράζεται με την κόρη της.

21 Σεπ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ -Κάρολιν Μπεσέτ: Ο πιο λαμπερός και τραγικός έρωτας της Αμερικής γίνεται τηλεοπτική σειρά

30 χρόνια πριν, ο πιο περιζήτητος εργένης της Αμερικής Τζον Κένεντι Τζούνιορ και η Κάρολιν Μπεσέτ ξεκινούσαν ένα ειδύλλιο που όμως θα είχε μια τραγική κατάληξη.

21 Σεπ 2024

Λένα Μαντά: Μετά την απώλεια του συντρόφου της κάνει μια νέα αρχή

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι: To βιβλίο της Λένας Μαντά γίνεται σειρά και μας μιλά γι΄αυτό. Το νέο βήμα στην καριέρα της.