ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

Η Εύα Μέντες λατρεύει να κάνει τις δουλειές του σπιτιού όχι όμως και να μαγειρεύει

Η κάθε γυναίκα έχει το δικό της timing, τη στιγμή που πραγματικά ξέρει μέσα της πως μπορεί να γίνει μητέρα, αν ασφαλώς επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Κι αν για τον οργανισμό είναι καλύτερες οι ηλικίες των ΄20 και των '30, δεν ισχύει το ίδιο για το πνεύμα και την ωριμότητα. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν το ταξίδι ενηλικίωσης μαζί με τα παιδιά τους, κάποιοι προτιμούν να είναι ήδη ώριμοι και να έχουν ζήσει τη ζωή τους, χωρίς να έχουν απωθημένα ή δεύτερες σκέψεις. Το δεύτερο φαίνεται ότι έχει επιλέξει και η Εύα Μέντες, σύμφωνα με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο The Hollywood Reporter.

"Χρειάζεται απλώς περισσότερη υπομονή. Στα 20 μου δεν θα έπρεπε καν να βρίσκομαι κοντά σε παιδιά. Κάπνιζα συνέχεια. Δεν θα μπορούσα να έχω μεγαλώσει ένα παιδί σε καμία άλλη φάση της ζωής μου, αλλά τώρα σίγουρα" είπε η σταρ. Όπως γνωρίζουμε η ίδια έχει αποσυρθεί από την υποκριτική προκειμένου να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της, αφού "μόνο μια φορά θα είναι μικρά". Αυτό δεν σημαίνει πως δεν εργάζεται, απεναντίας. Ασχολείται με τις επιχειρήσεις της που όμως της επιτρέπουν να ορίζει εκείνη το ωράριο της.

Και πρόσθεσε: "Όταν έγινα 40 ετών, ήταν πιο μεγάλη υπόθεση για τον υπόλοιπο κόσμο το ότι ήμουν έγκυος σε αυτή την ηλικία, παρά για εμένα. Όταν ήμουν έγκυος στα 42 μου στο δεύτερο παιδί μου, όλοι μου έλεγαν "Θεέ μου, θα είσαι τόσο κουρασμένη. Γι' αυτό οι άνθρωποι κάνουν παιδιά στα 20 τους."

Όμως, η κάθε γυναίκα ξέρει πότε μπορεί να προσφέρει περισσότερα σε ένα παιδί. Προσωπικά, έχω γνωρίσει ζευγάρια που έκαναν μικροί τα παιδιά τους και κατά μία έννοια μεγάλωσαν μαζί με οικογενειακά ταξίδια και περιπέτειες, με περισσότερη ενέργεια και ίσως φυσική δραστηριότητα. Έχω γνωρίσει όμως και γονείς με "λιγότερη ενέργεια" που έχουν την ικανότητα να μιλάνε και να συμπεριφέρονται σχεδόν άψογα στα παιδιά τους, καθοδηγώντας τα πολύ σωστά, επιλέγοντας πολύ καλά το τι θα πουν για να τα ενδυναμώσουν και να μεγαλώσουν με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

Κι εγώ λοιπόν συντάσσομαι με την άποψη της Μέντες. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου με παιδιά στα 20 μου, όταν καλά καλά δεν ήξερα εγώ ποια είμαι, ούτε βέβαια στα 30 (όταν έπιασε τη δική μου γενιά η κρίση και γκρεμίστηκε το επαγγελματικό μας σύμπαν, μαζί προφανώς και το οικονομικό). Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό να κάνω αρκετά χρόνια ψυχανάλυση πριν καν διανοηθώ να καθοδηγήσω ένα παιδί, είτε είναι δικό μου, είτε είναι ανιψάκι μου, βαφτιστήρι, μαθητής ή όποιο ρόλο και αν παίζει στη ζωή μου. Για εμένα η εμπειρία ζωής και μια κάποια εσωτερική κάθαρση είναι ένα πολύ δυνατό εφόδιο γονεϊκότητας και φροντίδας νεότερων ανθρώπων, που δεν σου χαρίζεται συνήθως στα 20 ή στα 30.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.

17 Μαϊ 2024

Σούρι Κρουζ: Άλλαξε το επίθετό της κόβοντας κάθε σχέση με τον αδιάφορο πατέρα της

Σκυθρωπή στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση η κόρη του Τομ Κρουζ μετά την αλλαγή του ονόματός της