ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Eurovision 2024: Εκτός διαγωνισμού τέθηκε η Ολλανδία- τι συνέβη τελικά με τον Joost Klein;

Όλοι αναρωτιούνται αν το περιστατικό σχετίζεται με την αποστολή του Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της EBU, η σουηδική αστυνομία έχει αναλάβει τη διερεύνηση καταγγελίας που έγινε από γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής, μετά την εμφάνιση του Joost Klein στον Ημιτελικό την Πέμπτη το βράδυ. "Ενώ η νομική διαδικασία ακολουθεί τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ρητά πως η ανάρμοστη συμπεριφορά δεν αφορά άλλον διαγωνιζόμενο δίνοντας τέλος στις φήμες ότι υπήρξε αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο του Ισραήλ. Οι φήμες πυροδοτήθηκαν στα social media από βίντεο και εικόνες του Joost Klein να δυσανασχετεί όσο μιλούσε η τραγουδίστρια σε press conference. Κι αυτό γιατί είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν πως φέτος δεν θα έπρεπε να συμμετέχει το Ισραήλ λόγω του πολέμου, όπως αποκλείστηκε η Ρωσία όταν επιτέθηκε στην Ουκρανία.

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αποβολή του Ολλανδού δεν σχετίζεται με τη συμπεριφορά του προς άλλους διαγωνιζόμενους, θέλοντας να δώσει τέλος στις φήμες πως η έρευνα αφορά σε όσα έγιναν με την εκπρόσωπο του Ισραήλ, στη συνέντευξη τύπου μετά τον ημιτελικό.

Η ανακοίνωση της EBU:

"Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό, μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό την Πέμπτη το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία ακολουθεί τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος αντιπροσωπείας.

Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στον διαγωνισμό και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό. Υπό το πρίσμα αυτό, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν".

Ανεπίσημες πηγές να υποστηρίζουν ότι χτύπησε μέλος της ισραηλινής παραγωγής, όταν έκανε ένα ασεβές σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Από ανάκριση πέρασε επίσης, το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Ωστόσο, ήδη στη συνέντευξη τύπου είχε επικρατήσει ένταση καθώς ο Joost Klein, ο οποίος θα τραγουδούσε αμέσως πριν από την αποστολή του Ισραήλ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο να το τραγούδι του Europapa απηχεί το μότο του διαγωνισμού "Μας ενώνει η μουσική" και εκείνος απάντησε με νόημα "Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση για την EBU".

Στη συνέχεια όταν ρώτησαν την τραγουδίστρια του Ισραήλ, Eden Golan, αν θεωρεί ότι η παρουσία της στον διαγωνισμό βάζει σε κίνδυνο τους άλλους διαγωνιζόμενους και τους φαν του θεσμού, μέλος της διοργάνωσης παρενέβη και της είπε πως μπορεί να μην απαντήσει αν δεν θέλει. Και ο Joost Klein απάντηση "Γιατί όχι;".

H πιο πολιτικοποιημένη Eurovision;

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, στην "πρόβα των κριτών" και όσο διεξαγόταν η έρευνα, ο Klein δεν μπόρεσε να παραστεί, έπαιξε όμως το βίντεο του από την προηγούμενη ημέρα και η αίθουσα σείστηκε καθώς το κοινό τον αποθέωσε!

Σε αντίθεση με την αποστολή του Ισραήλ που αποδοκιμάστηκε από μέρος του κοινού.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Σεπ 2024

Κιάρα Μαστρογιάννι: H μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά είναι η νέα μούσα του οίκου Celine

Η 52χρονη Κιάρα Μαστρογιάννι είναι καρπός του έρωτα και μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά, της Κατρίν Ντενέβ και του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι.

Περισσότερα από

News

16 Σεπ 2024

Άβα Γαλανοπούλου: Η 57χρονη ηθοποιός χαμογελά ξανά από καιρό

Η σπάνια εμφάνιση της ηθοποιού που αγαπήσαμε μέσα από τις κωμικές σειρές της τηλεόρασης

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Ελευθερία Ντεκώ: Ποια είναι γυναίκα,που θα "φωτίσει" σήμερα το ναό του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο;

Σήμερα πραγματοποιείται η νέα φωταγώγηση του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο παρουσία του πρωθυπουργού. Και την φωταγώγηση ανέλαβε η διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτοπόρος της τέχνης του φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ.

16 Σεπ 2024

Nτίνος Καρύδης: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με την κόρη του Σμαράγδα

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Ντίνος Καρύδης- Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Ντίνος Καρύδης.

15 Σεπ 2024

Η Mαρί Σαντάλ: Καλεσμένη σε δείπνο στο Λονδίνο - Κλασική και chic

Η Mαρί Σαντάλ μοιράζει το χρόνο ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα