ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Eurovision 2024: "Nemo broke the code, o, o, ο": Το Nemo είναι ο μεγάλος νικητής της διοργάνωσης!

Η μεγάλη νίκη του Nemo που έκανε όλους να χαρούν!

Το Nemo από την Ελβετία που έχει κλέψει τις καρδιές όλων με το ταλέντο και το χαμόγελό του είναι ο μεγάλος νικητής του τελικού της Eurovision, που φέτος είχε πολύ σασπένς, δυστυχώς όχι μόνο για τη μουσική.

Το τραγούδι του "The Code" , στο οποίο διηγείται και τη δική του διαδρομή ως non- binary άτομο κέρδισε με τα 12αρια να πέφτουν βροχή από τις περισσότερες χώρες, όπως και την Ελλάδα. Μάλιστα, η Ελβετία μας έδωσε και το δικό της 12ρι, ενώ είναι γνωστό ότι η Μαρίνα Σάττι και τo Nemo έχουν αναπτύξει μια γλυκιά φιλία και έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου όταν οι χώρες "αντάλλαξαν" την πιο υψηλή βαθμολογία.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι "Rim Tim Tagi Dim". Πρόκειται για τη συμμετοχή που προκρινόταν στα προγνωστικά ως ο μεγάλος νικητής. Η Κροατία με την ομολογουμένως εντυπωσιακή περφόρμανς συγκέντρωσε 547 βαθμούς και την τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το "Teresa & Maria", να φτάνουν τους 453. Η Ουκρανία έκανε μάλιστα άλμα με τις ψήφους του κοινού.

Άλμα όμως έκανε και το Ισραήλ με τις ψήφους του κοινού, που ενώ βρισκόταν χαμηλά στην κατάταξη μετά την ολοκλήρωση της βαθμολογίας των κριτικών επιτροπών των χωρών έφτασε στην 5η θέση.

Στην 4η θέση έφτασε ο εκπληκτικός Sliman από τη Γαλλία, με το Mon Amour, ένα "ερωτικό γράμμα" προς το κοινό και τον κόσμο όλο, ο οποίος βρισκόταν σταθερά στη 2η θέση πριν τις ψήφους του κοινού.


Η Ελλάδα βγήκε 11η, συγκεντρώνοντας 126 βαθμούς και η Κύπρος 15η, με 78.

Το Nemo έσπευσαν να αγκαλιάσουν και να συγχρούν οι περισσότεροι συνδιαγωνιζόμενοι, όπως ο Sliman και η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας που μάλιστα έβγαλε το στεφάνι από τα μαλλιά της και του το χάρισε, ενώ εκείνος το κράτησε σε όλη την περφόρμανς του.

Το Νemo φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένο παραλαμβάνοντας το βραβείο από την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, Lorren. Όταν ερμήνευσε ξανά το τραγούδι του είχε την ατυχία να σπάσει το βραβείο και το δάχτυλό του, όμως, το βραβείο του αντικαταστάθηκε αμέσως.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη δεύτερη, πανηγυρική εκτέλεση του τραγουδιού του δήλωσε πως "είμαι ευγνώμων για όλα και ελπίζω τα νεαρά non binary και τρανς άτομα να νιώθουν ορατά".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Σεπ 2024

H Σοφία Λόρεν γίνεται...90 και όλη η Ρώμη θα γιορτάσει μαζί της

Με ένα μεγάλο πάρτι στα κινηματογραφικά στούντιο της Cinecittà θα την τιμήσει το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

19 Σεπ 2024

Οι Coldplay δωρίζουν μέρος των εσόδων από συναυλίες τους για την ενίσχυση μικρών συναυλιακών χώρων

Άλλωστε και οι ίδιοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το The Laurel Tree, ένα μικρό nightclub στο Camden.

19 Σεπ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Η έκπληξη που της έκανε ο σύζυγός της στα πρώτα της γενέθλια μακριά από το σπίτι

Η Ελεονώρα Μελέτη περνά για πρώτη φορά τα γενέθλια της στο Στρασβούργο, μακριά από την οικογένειά της. Όμως, κάτι την περίμενε!

19 Σεπ 2024

Κωνσταντίνος Καβακιώτης. Ποιος είναι "ο εραστής του Τζορτζ Μάικλ" που πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix;

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης είναι ο Βίκινγκ του Netflix και είναι σταρ στο Λονδίνο.

19 Σεπ 2024

Ρούπερτ Έβερετ: Αναγνώρισες τον συμπρωταγωνιστή της Τζούλια Ρόμπερτς στον 4ο κύκλο του Emily in Paris;

O Ρούπερτ Έβερετ έκανε μία αξέχαστη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του νέου κύκλου της σειράς του Netflix.

19 Σεπ 2024

Τζίλιαν Άντερσον: "Θα μπορούσα να είμαι πιο ενεργή στη σεξουαλική μου ζωή απ' ό,τι ήμουν"

Η Τζίλιαν Άντερσον αποκάλυψε ότι θα ήθελε να είχε υπάρξει πιο ενεργή σεξουαλικά όταν ήταν ελεύθερη, μιλώντας στο The Modern Love Podcast, των New York Times.