ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βασιλιάς Κάρολος: Το νέο πορτρέτο του θυμίζει κάτι από… κόλαση

Ο πίνακας δίχασε τους Βρετανούς, που άλλοι το λάτρεψαν και άλλοι το μίσησαν.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ΄ από τη στέψη του και αποδεικνύεται μάλλον… διχαστικό με τις τρομερές κόκκινες πινελιές του.

Ο πίνακας 8,5 επί 6,5 πόδια είναι του Βρετανού καλλιτέχνη Jonathan Yeo, ο οποίος έχει ζωγραφίσει θέματα υψηλού προφίλ καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, η ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν και η ακτιβίστρια εκπαιδευτικός Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Ο Yeo, ο οποίος ξεκίνησε το έργο ενώ ο Κάρολος ήταν ακόμη Πρίγκιπας της Ουαλίας, απεικονίζει τον μονάρχη να φορά τη στολή των φρουρών της Ουαλίας, με το σπαθί στο χέρι, σε ένα φλογερό κόκκινο φόντο που φαίνεται να τον έχει καταπιεί σχεδόν ολόκληρο, καθώς μια πεταλούδα μοιάζει να ετοιμάζεται να προσγειωθείτε στον ώμο του.

"Όπως η πεταλούδα που ζωγράφισα να αιωρείται πάνω από τον ώμο του σε αυτό το πορτρέτο έτσι έχει εξελιχθεί καθώς ο ρόλος του θέματος στη δημόσια ζωή μας έχει αλλάξει", είπε ο Yeo σε δήλωση που κυκλοφόρησε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

"Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αποτυπώσω τις εμπειρίες της ζωής που είναι χαραγμένες στο πρόσωπο οποιουδήποτε μεμονωμένου μοντέλου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο στόχος μου ήταν επίσης να κάνω αναφορά στις παραδόσεις της βασιλικής προσωπογραφίας, αλλά με τρόπο που αντανακλά μια μοναρχία του 21ου αιώνα και, πάνω απ’ όλα, να επικοινωνήσω τη βαθιά ανθρωπιά του υποκειμένου".

Ο Yeo είχε τέσσερις συναντήσεις με τον βασιλιά, και επίσης δούλεψε με σχέδια και φωτογραφίες σύμφωνα με το παλάτι.

Διαβάστε Επίσης

Το έργο τού ανατέθηκε για τον εορτασμό της 50ης επετείου της ένταξης του Καρόλου στην The Drapers’ Company, η οποία χρηματοδοτεί εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες μεταξύ άλλων φιλανθρωπικών προσπαθειών, και θα εκτεθεί στο κοινό από τις 16 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου στη Philip Mold Gallery στο Λονδίνο. Αργότερα θα κρεμαστεί στο Drapers’ Hall από τα τέλη Αυγούστου μαζί με άλλα βασιλικά πορτρέτα.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα φέρεται να είναι ευχαριστημένοι, ενώ ο μονάρχης "εξεπλάγην ελαφρώς από το έντονο χρώμα, αλλά κατά τα άλλα φαινόταν να είναι χαμογελαστός".

Ο πίνακας δίχασε τους Βρετανούς, που άλλοι το λάτρεψαν και άλλοι το μίσησαν .

Πολλοί θεώρησαν το πορτρέτο "ανατριχιαστικό" και ενοχλητικό" να το κοιτάς."Είναι το πιο άσχημο πράγμα που έχω δει ποτέ", έγραψε ο παρουσιαστής του διαδικτυακού σόου Graham Allen στο X. Άλλοι πάλι ενθουσιάστηκαν με τον πίνακα. "Μου αρέσει. Πιστεύω ότι εμβαθύνει με περίπλοκο τρόπο στην προσωπικότητα του βασιλιά" έγραψε μια χρήστης του Χ.

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.