ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μουσείο Μπενάκη: Τα φαντασμαγορικά κοστούμια από την ταινία Poor Things έρχονται στην Αθήνα

Το Μουσείο Μπενάκη παίρνει τη σκυτάλη από το Barbican Centre του Λονδίνου φιλοξενώντας την έκθεση με τα κοστούμια που κέρδισαν το Όσκαρ.

Πώς ντύνει κανείς τον θηλυκό Φράνκενσταϊν; Το γάντι του εγχειρήματος σήκωσε η σπουδαία ενδυματολόγος Χόλι Γουάντινγκτον που συνέβαλε με τα κοστούμια της στη δημιουργία του ονειρικού σύμπαντος του Poor Things. Μάλιστα, για τη δουλειά της στην ταινία ήταν εκείνη που παρέλαβε φέτος στα Όσκαρ το χρυσό αγαλματίδιο για το costume design.

Tα iconic κοστούμια της Μπέλα και των άλλων πρωταγωνιστών θα έχει τώρα την ευκαιρία να δει και το αθηναϊκό κοινό, καθώς το Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενήσει δώδεκα από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της ταινίας

"Ο σημαντικότερος στόχος για μένα όταν δούλευα στο POOR THINGS ήταν να βρω έναν τρόπο να αλλάξω τα κοστούμια και να βεβαιωθώ ότι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με την Μπέλα. Στην αρχή, η κυρία Prim ντύνει την Bella με παιδικά, μεγαλοπρεπή ρούχα και βλέπουμε πολλά εσώρουχα και νυχτικά. Όταν φεύγει, η κυρία Prim φτιάχνει τη βαλίτσα της, και στη συνέχεια πρόκειται για το πώς η Μπέλα φτιάχνει μόνη της τα ρούχα της. Είναι ακατάστατη, σαν ένα παιδί που ντύνεται από την γκαρνταρόμπα των γονιών του. Φοράει πράγματα όπως διάφανα μεσοφόρια ως εξωτερικά ρούχα ή μπούστο και βρακί με σακάκι από προηγούμενες σκηνές - κάτι που μοιάζει με μοντέρνο τρόπο ντυσίματος, σωστά; Γρήγορα έγινε φανερό ότι τα κοστούμια θα χρειάζονταν τη δική τους εξέλιξη" έχει πει η ενδυματολόγος σε συνέντευξή της.

Και πρόσθεσε: "Η Μπέλα είναι αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη. Είναι ελεύθερη. Δεν μπορεί να διαμορφωθεί και δεν έχει διαμορφωθεί από τα κοινωνικά πρότυπα- το να την έχουμε σε κορσέ θα ήταν λάθος!".

Ποιο είναι λοιπόν το δικό της αγαπημένο κοστούμι; "Είναι εκείνο που φοράει όταν βγαίνει στη Λισαβόνα με το κίτρινο βρακί και τα υπερμεγέθη μπλε μανίκια. Λατρεύω αυτό το statetman ρούχο. Λατρεύω επίσης τον τρόπο που κινείται η Έμα Στόουν με αυτό το κοστούμι"

Εκθεση "Poor Things. Τα κοστούμια": 12/06/2024 - 29/09/2024

-Costume designer: Holly Waddington

-Film distributor στην Ελλάδα & την Κύπρο: Feelgood Entertainment

-Production Studio: Searchlight Pictures

-Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.