ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Σταύρο Μπαλάσκα, μήπως να πας εσύ στην κουζίνα σου;"

Δεν ακούγεται πολύ ωραίο, ε; Δεν πειράζει όμως αν είσαι γυναίκα! Ο Σταύρος Μπαλάσκας μας είπε μεταξύ άλλων πως είναι υποχρέωση των γυναικών από τη φύση να μαγειρεύουν εκείνες, κι όχι άντρες. Και μπορούν να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητα τους, με μέτρο βέβαια.

μπαλασκας

Με αφορμή την γυναικοκτονία στο Μενίδι ήταν προσκεκλημένοι στο στούντιο της εκπομπής "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής και η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος. Αρχικά, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόσφατη γυναικοκτονία και την απαράδεκτη στάση του δολοφόνου που δήλωσε αρχικά πως δεν μετανιώνει για την πράξη του, την οποία απέδωσε στο γεγονός πως "δεν άντεχε να βλέπει τον νυν σύντροφο της πρώην συζύγου του να οδηγεί το δικό του αυτοκίνητο". Όπως σημείωσε και η κ. Κανδαράκη μόνο και μόνο από αυτή τη φράση μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως θεωρούσε την πρώην σύζυγό του ένα αντικείμενο, όπως το αυτοκίνητο, αμφότερα δικά του.

Έπειτα αναφέρθηκε επίσης ο βιασμός της 27χρονης στον Ασπρόπυργο, αλλά και η επίθεση που δέχθηκε μια εργαζόμενη. Τότε, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής Ανθή Βούλγαρη είπε: "εμένα η απορία μου είναι, γιατί και στα απλά, καθημερινά βλέπω τον τρόπο που μιλάνε οι άντρες στις γυναίκες, τελικά η κοινωνία έχει δεχθεί την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα ή έχουμε γυρίσει πολύ πίσω;". Και πρόσθεσε: "το βλέπουμε στις δουλειές, στην καθημερινότητα, ίσως είναι εικονική πραγματικότητα ότι οι άντρες έχουν αποδεχθεί τη γυναίκα ως ίση".

"Έχουμε πάρα πολύ δρόμο σε αυτό" σημείωσε η ψυχολόγος. "Όταν με ρωτάνε "στο παρελθόν γιατί δεν τα βλέπαμε αυτά;", ναι γιατί στο παρελθόν η γυναίκα άνηκε στον πατέρα της και μετά στον σύζυγό της. Ήταν δρομολογημένα (τα πράγματα). Είχες την ατυχία να κάνεις κορίτσι; Άντε να την παντρέψεις έλεγαν, για να τελειώνουμε, κάπου να την δώσεις και να είναι σωστή σύζυγος και σωστή μάνα. Είναι πολύ βαθιά ριζικά κατάλοιπα, ακόμα και σήμερα χαίρονται αν γεννηθεί ένα παιδί αγόρι" είπε η κ. Κανδαράκη.

Τότε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος παρενέβη και σχολίασε: "Να πούμε ότι πολλές οικογένειες σήμερα μεγαλώνουν σωστά και τα αγόρια και τα κορίτσια".

"Ευτυχώς" είπε η κ. Κανδαράκη. ""Υπάρχει ελπίδα;", με ρωτάνε. Ναι υπάρχει και το βλέπω στους νέους μπαμπάδες που έρχονται και μου λένε η κόρη μου θέλω να ευχαριστηθεί τη θηλυκότητά της. Δεν είναι να την έχω κουκουλωμένη μην τυχόν και πάει με κάποιον ο γιος μου να πάει με όσες περισσότερες μπορεί, ενώ η γυναίκα αν μπορούσε να μείνει έγκυος με τον κρίνο, να μείνει" πρόσθεσε.

Τότε, σ' εκείνο ακριβώς το σημείο παρενέβη ο κ. Μπαλάσκας: "μέτρον άριστον σε αυτό, έχω κόρη εγώ, ώπα, παν μέτρον άριστον", κάνοντας δήθεν χιούμορ. Μα είναι ακριβώς σε τέτοιες στιγμές που αποκαλύπτεται τι πρεσβεύει ο καθένας.

Και συνέχισε η Ανθή Βούλγαρη δίνοντας ένα παράδειγμα που όλες μας έχουμε ζήσει: "Τι μαγείρεψες; Εσύ τι μαγείρεψες αγόρι μου;" είπε η παρουσιάστρια, λες και υπάρχει άγραφος νόμος ότι στο σπίτι μαγειρεύει πάντα η γυναίκα.

Τότε ο κ. Μπαλάσκας θέλησε να δώσει ένα παράδειγμα, προδίδοντας τις προκαταλήψεις του που δυστυχώς συντηρούνται στη σύγχρονη κοινωνία. Δήλωση που ίσως απηχεί και αντιλήψεις και άλλων ανδρών της αστυνομίας που καλείται υποτίθεται να μας προστατεύσει (θυμίζουμε τη φράση: "κυρία μου το περιπολικό δεν είναι ταξί" λίγο πριν δολοφονηθεί η Κυριακή).

"Δηλαδή η φύση έχει πει ότι η γυναίκα μαγειρεύει;"

Το παράδειγμα του κ. Μπαλάσκα ήταν λοιπόν το εξής: "Είμαι εγώ 30 χρονών παντρεμένος με μια κοπέλα 30 χρονών, κάνουμε και οι δύο μας την 8ωρη βάρδιά μας, κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά, είμαστε αστυφύλακες και επιστρέφουμε στο σπίτι την ίδια ώρα και λέμε "πεινάμε", ποιος θα μαγειρέψει; Και λέει εκείνος στην κοπέλα να μαγειρέψει εκείνη. Εκεί παίζει κάτι με τη φύση;" είπε υπονοώντας πως τελικά θα έπρεπε να είναι η γυναίκα που πρέπει να μαγειρέψει, μια υποχρέωση από τη φύση! (Δείτε το παρακάτω βίντεο)

Για να του απαντήσει η Ανθή Βούλγαρη: "δηλαδή η φύση έχει πει ότι η γυναίκα μαγειρεύει;" και να της απαντήσει ο Μπαλάσκας: "Δεν ξέρω εγώ, η μαμά μου μου τα' μαθε".

"Σταύρο Μπαλάσκα, μήπως να πας εσύ στην κουζίνα σου;"

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να ακούγονται τέτοια σχόλια στην τηλεόραση το 2024, και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν κληθεί να σχολιάσουν μία γυναικοκτονία! Η αναπαραγωγή σεξιστικών σχολίων και πεποιθήσεων είναι ακριβώς το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί λοιπόν δίνεται το βήμα στην τηλεόραση για κάτι τέτοιο; Λίγο πριν ο κ. Μπαλάσκας έλεγε πως θα έπρεπε ο δράστης να μπει στη φυλακή και αμέσως μετά ότι τα κορίτσια θα πρέπει να είναι "ενάρετα" και να μαγειρεύουν στους άντρες τους επειδή έτσι το ορίζει η... Φύση; Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πάντα πίσω από το "έλα μωρέ πλάκα κάναμε".

Προσωπικά έχω να δηλώσω πως ούτε μαγειρεύω και πως υπήρξα σεξουαλικά ενεργή στη ζωή μου και ότι ο δικός μου ο πατέρας κ. Μπαλάσκα, αν το φαντάζεστε(!), εξακολουθεί να είναι περήφανος για εμένα.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μπαλάσκας στην υπόθεση της δολοφονίας της Κάρολαϊν είχε δώσει το manual σε κάθε γυναικοκτόνο. Μιλώντας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ζωντανά, στον αέρα της τηλεόρασης πως: "Αυτό δείχνει ότι είναι βλάκας, πρώτα απ’ όλα. Εκείνη τη στιγμή, αν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του και μέσα στο "τα ‘χασε και τρελάθηκε", εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δε θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.