ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

ABBA: Χρίστηκαν Ιππότες από τη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας

Ήταν η πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που απονεμήθηκε ο τίτλος ενώ οι υποψήφιοι είχαν προταθεί από το κοινό και τη σουηδική κυβέρνηση.

Η Ανιέτα Φέλτσκογκ, ο Μπιορν Ουλβέους, ο Μπένι Άντερσονκαι η Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ του συγκροτήματος ABBA έλαβαν την υψηλότερη τιμή στην πατρίδα τους, τη Σουηδία.

Στα μέλη του ποπ συγκροτήματος απονεμήθηκε το παράσημο του "Βασιλικού Τάγματος της Βάσα" για τα επιτεύγματά τους στη σουηδική και διεθνή μουσική ζωή. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα όχι μόνο για τους ABBA αλλά και για τη χώρα καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που δόθηκαν τα πρώτα παράσημα του "Τάγματος του Βάσα".

Ο μονάρχης μοίρασε τους τίτλους σε "13 εξαιρετικούς Σουηδούς", μεταξύ των οποίων και δύο νικητές του βραβείου Νόμπελ του 2023: Η γαλλοσουηδή φυσικός Anne L'Huillier .

Οι ABBA, πιο γνωστοί για τα επιτυχημένα τραγούδια "Mamma Mia!" και "Dancing Queen", έγιναν γνωστοί μετά τη νίκη τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1974 με το τραγούδι "Waterloo".

Το 2005, το "Waterloo" επιλέχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού, καθιστώντας το γκρουπ ως ένα από τα πιο επιδραστικά στην ιστορία του.

Αν και τα μέλη του σουηδικού συγκροτήματος δεν έχουν εμφανιστεί μαζί ζωντανά εδώ και τέσσερις δεκαετίες, κυκλοφόρησαν το 2021 το άλμπουμ "Voyage".

Οι Abba έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια άλμπουμ και singles, ενώ ήταν οι πρώτοι Σουηδοί που κατέκτησαν τη Eurovision.

Διαβάστε Επίσης

έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια άλμπουμ και singles, ενώ ήταν οι πρώτοι Σουηδοί που κατέκτησαν τη Eurovision.

Read Next

21 Σεπ 2024

Ντέμι Μουρ: "Είμαι η 'Yaya', ξέρετε Yaya σημαίνει γιαγιά στα ελληνικά"

Η Ντέμι Μουρ δηλώνει ξετρελαμένη με την εγγονή της, Λουέτα. "Είναι ένα πλάσμα μαγικό" λέει η Μουρ, που το καλοκαίρι ήταν και πάλι στην Ελλάδα.

21 Σεπ 2024

Λαμπερή στο Λονδίνο: Η Σκάρλετ Γιόχανσον μαγνήτισε με την εμφάνιση της στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας

Η 39χρονη ηθοποιός ήταν πανέμορφη στην πρεμιέρα του Transformers One στο Λονδίνο.

Περισσότερα από

News

20 Σεπ 2024

Κώστας Πρέκας: Για πρώτη φορά γαμπρός στα 83

Ο Κώστας Πρέκας θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τη Μαίρη Βιντιάδου

20 Σεπ 2024

Μπραντ Πιτ- Τζορτζ Κλούνεϊ: Οι δυο Λύκοι στον Λος Άντζελες- Η λαμπερή πρεμιέρα

Οι πρωταγωνιστές του Wolfs έδωσαν το λαμπερό παρών στη μεγάλη πρεμιέρα στο Λος Άντζελες.

20 Σεπ 2024

Μαρίνα Ψάλτη: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση, λίγους μήνες μετά την απώλεια του συντρόφου της, Γιάννη Φέρτη

Η 60χρονη ηθοποιός μετά τον θάνατο του συζύγου της χαμογελά και πάλι.

20 Σεπ 2024

Λιάνα Κανέλλη: Η σπάνια εμφάνιση με τον γοητευτικό γιο της Γαβριήλ – Χρήστο

Ο υιοθετημένος γιος της Λιάνας Κανέλλη αποφεύγει τη δημοσιότητα, ωστόσο σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση μνήμη στο Ηρώδειο πόζαρε χαμογελαστός δίπλα της.