ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Είναι η πρώτη γυναίκα, στην ιστορία, που θα ορκιστεί πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας

Απ όσο φαίνεται, το Μεξικό φαίνεται να γυρνάει σελίδα, και στην πολιτική σκηνή της χώρας όλα φαίνεται να αλλάζουν. Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια γυναίκα Πρόεδρος αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα, και μάλιστα με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Ο λόγος για την Κλαούντια Σέινμπαουμ, την υποψήφια του κεντροαριστερού κυβερνώντος κόμματος MORENA, που επικρατεί με πολύ μεγάλη διαφορά στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Μεξικό.

Η 61χρονη πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού και ορκισμένη αριστερή διεξήγαγε μια πειθαρχημένη εκστρατεία αξιοποιώντας τη δημοτικότητα του προκατόχου της προτού βγει νικήτρια στις εκλογές της Κυριακής. Οι Μεξικανοί περιμένουν να δουν πώς η Σέινμπαουμ, μια πολύ διαφορετική προσωπικότητα από τον μέντορά της και απερχόμενο πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Το βασικό που επισημαίνουν όλοι είναι ότι μέχρι από κάμποσο διάστημα οι γυναίκες σε πολλές περιοχές στο Μεξικό δεν πήγαιναν να ψηφίσουν εν μέσω απειλών, ή ακόμα κι αν πήγαιναν ήταν με "σταυρωμένο ψηφοδέλτιο" ανάλογα με τις επιταγές του συζύγου τους ή κάποιου άλλου. Πλέον αυτή η νίκη της Σέινμπαουμ, πέραν του ότι είναι ιστορική, είναι και εμβληματική καθώς υπάρχουν ελπίδες ότι θα σηματοδοτήσει μία αλλαγή για τις γυναίκες στο Μεξικό.

Read Next

21 Σεπ 2024

Ντέμι Μουρ: "Είμαι η 'Yaya', ξέρετε Yaya σημαίνει γιαγιά στα ελληνικά"

Η Ντέμι Μουρ δηλώνει ξετρελαμένη με την εγγονή της, Λουέτα. "Είναι ένα πλάσμα μαγικό" λέει η Μουρ, που το καλοκαίρι ήταν και πάλι στην Ελλάδα.

21 Σεπ 2024

Λαμπερή στο Λονδίνο: Η Σκάρλετ Γιόχανσον μαγνήτισε με την εμφάνιση της στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας

Η 39χρονη ηθοποιός ήταν πανέμορφη στην πρεμιέρα του Transformers One στο Λονδίνο.

Περισσότερα από

News

20 Σεπ 2024

Κώστας Πρέκας: Για πρώτη φορά γαμπρός στα 83

Ο Κώστας Πρέκας θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τη Μαίρη Βιντιάδου

20 Σεπ 2024

Μπραντ Πιτ- Τζορτζ Κλούνεϊ: Οι δυο Λύκοι στον Λος Άντζελες- Η λαμπερή πρεμιέρα

Οι πρωταγωνιστές του Wolfs έδωσαν το λαμπερό παρών στη μεγάλη πρεμιέρα στο Λος Άντζελες.

20 Σεπ 2024

Μαρίνα Ψάλτη: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση, λίγους μήνες μετά την απώλεια του συντρόφου της, Γιάννη Φέρτη

Η 60χρονη ηθοποιός μετά τον θάνατο του συζύγου της χαμογελά και πάλι.

20 Σεπ 2024

Λιάνα Κανέλλη: Η σπάνια εμφάνιση με τον γοητευτικό γιο της Γαβριήλ – Χρήστο

Ο υιοθετημένος γιος της Λιάνας Κανέλλη αποφεύγει τη δημοσιότητα, ωστόσο σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση μνήμη στο Ηρώδειο πόζαρε χαμογελαστός δίπλα της.