ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Coldplay: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του συγκροτήματος με την Αθήνα είναι αυτό που θα θέλαμε να είχαμε δει στη Eurovision

Οι Coldplay αποχαιρέτησαν την Αθήνα με ένα υπέροχο βίντεο απαντώντας μάλλον στο μεγάλο κύμα αγάπης που δέχθηκαν.

Εικόνες από την Ακρόπολη και τις Καρυάτιδες, την ελληνική σημαία να κυματίζει, στιγμιότυπα από το Παναθηναϊκό στάδιο και μια σειρά από τις υπέροχες στιγμές που έζησε το κοινό και το ίδιο το συγκρότητα στο ΟΑΚΑ στις συναυλίες του, αλλά και το Ηρώδειο μοιράστηκαν οι Coldplay αποχαιρετώντας την Αθήνα.

Φαίνεται πως και οι ίδιοι ενθουσιάστηκαν με το κοινό, όσο το κοινό με τo συγκρότημα. Η διάδρασή τους εξάλλου έχει καταγραφεί και στο νέο τους βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στο Ηρώδειο, με τη συμμετοχή 2.000 φαν που είχαν σχηματίσει ουρές επί ώρες περιμένοντας να τούς δοθεί αυτή η ευκαιρία. Μάλιστα, μόλις διέρευσαν κάποιες εικόνες από τα γυρίσματα στο Χ.

Το νέο, "συνολικό" βίντεο που ανάρτησαν οι Coldplay στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram με τον τίτλο "Athens" διακρίνεται για την εξαιρετική αισθητική του (στη λεζάντα τους αναφέρουν τον καλλιτέχνη @p.thechemist). Πρόκειται για ένα ιδανικό "πάντρεμα" παρόντος και παρελθόντος της πρωτεύουσας, στο οποίο καταγράφεται και η ενέργεια, ο παλμός των ανθρώπων της πόλης. Ένα βίντεο που κατορθώνει να αποδώσει μια πτυχή της σύγχρονης δηλαδή Ελλάδας.

Κάποιοι θα προτιμούσαν να είχε προβληθεί αυτή η εκδοχή της Αθήνας στην Eurovision, αντί για την εκδοχή της Μαρίνας Σάττι που όσο να' ναι αρχικά μας σόκαρε. Ωστόσο, η Σάττι και η ομάδα της τόλμησε κάτι που δεν έχουν τολμήσει άλλοι: να σηκώσει έναν δύσκολο καθρέφτη και να δείξει πώς έχουν τα πράγματα πίσω από το προσωπείο της όμορφης χώρας με τα καταγάλανα νερά, το χταποδάκι και το μπουζούκι.

Η Σάττι έδειξε το χάος, το γεγονός πως ελλείψει πολιτικής όλοι πρέπει να γονατίζουμε μπροστά στον τουρισμό σαν υπηρέτες, τόνισε πως εγγύτερος συγγενής μας είναι η Ανατολή και όχι η Δύση (όσο και αν χτυπιόμαστε) και πολλά, πολλά άλλα, όχι εύπεμπτα, όμως αληθινά. Όχι προφανώς δεν είμαστε μόνο αυτό, είμαστε και η εικόνα που έδειξαν οι Coldplay.

Είμαστε και όσα δεν έδειξε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος: θυμωμένοι, απογοητευμένοι, κουρασμένοι, ένας λαός που όμως παλεύει ακόμα με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει. Ένας λαός που αξίζει μια καλύτερη τύχη από το να μετράει ευρώ- ευρώ για να πάρει υλικά του τοστ από το σούπερ μάρκετ και να ντρέπεται για την έλλειψη ενσυναίσθησης και οράματος. Όπως κάθε λαός εξάλλου.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.