ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κέβιν Κόστνερ: "Ακούω την καρδιά μου" είπε μιλώντας για τη ζωή και την καριέρα του που μετρά 40 χρόνια

Αυτή είναι η χρονιά του. Ο Κέβιν Κόστνερ αφήνοντας πίσω του το διαζύγιο και τις αναταραχές στη ζωή του λάμπει και πάλι σαν γνήσιος αστέρας του Χόλιγουντ με το Horizon.

Με 40 χρόνια καριέρας ο Κέβιν Κόστνερ έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία του κινηματογράφου, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε τεράστιες επιτυχίες του σέλιλοιντ όπως στον "Σωματοφύλακα", "Χορεύοντας με τους λύκους", "Οι αδιάφθοροι", "Το παιχνίδι της Μόλλυ", "JFK: Η ιστορία που χαράχτηκε στη μνήμη μας", ανάμεσα σε άλλα. Ενώ βέβαια έχει δύο Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Το κοινό στις Κάννες τού χάρισε φέτος μια μοναδική στιγμή, όταν σηκώθηκε και τον χειροκρότησε μες στην κατάμεστη αίθουσα με εκείνον να συγκινείται μέχρι δακρύων.

Το νέο του φιλόδοξο εγχείρημα είναι η τετραλογία Horizon, τα δύο πρώτα μέρη της οποίας θα δούμε αυτό το καλοκαίρι. Ο ίδιος επένδυσε 38 εκ. δολάρια από δικά του χρήματα υποθηκεύοντας περιουσία του. Τόσο πιστεύει σε αυτό το πρότζεκτ.

Τι λέει ο ίδιος για τη ζωή του

"Είχα μια απίστευτα ασυνήθιστη και, ως επί το πλείστον, όμορφη ζωή", λέει, ο σταρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, αναλογιζόμενος τις επτά δεκαετίες του με ευγνωμοσύνη.

Τέσσερις δεκαετίες στο Χόλιγουντ δεν είναι και λίγος καιρός. Ο δρόμος δεν ήταν βέβαια πάντα σπαρμένος με ρόδα. Ο ίδιος αποδίδει την επιτυχία του στην ακλόνητη εργασιακή ηθική του εμφυτεύτηκε από νωρίς. "Ο πατέρας μου δεν θα άφηνε ποτέ άλλον άνθρωπο να τον ξεπεράσει", λέει ο Κόστνερ, προσθέτοντας ότι η δική του φαντασία πάντα "έτρεχε και έτρεχε και έτρεχε".

Ο Κόστνερ είχε ξεκινήσει σπουδάζοντας μάρκετινγκ στο Cal State Fullerton. "Απέκτησα αυτοπεποίθηση όταν άκουσα την καρδιά μου. Ακριβώς στο τέλος του κολεγίου, όπου σκέφτηκα: "Δεν θα ανησυχώ πια για το τι σκέφτονται οι άλλοι"", λέει και θυμάται τον αγνό ενθουσιασμό που ένιωσε πριν από την πρώτη του οντισιόν.

"Δεν υπήρχε καμία εγγύηση επιτυχίας, αλλά ένα τεράστιο βάρος έφυγε από τους ώμους μου. Άρχισα να πηγαίνω στο Χόλιγουντ κάθε μέρα και να σταθμεύω το μικρό μου τροχόσπιτο δίπλα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και να κοιμάμαι σε εμβρυακή στάση. Δεν ήξερα κανέναν".

Μια σειρά από επιτυχίες στην αρχή σχετικά της καριέρας του τού άνοιξαν τον δρόμο. Tα Silverado, The Untouchables, Bull Durham και Field of Dreams - εδραίωσαν γρήγορα τον Κόστνερ ως πρωταγωνιστή, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο Χορεύοντας με τους Λύκους, του χάρισε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας το 1991.

"Ήταν μια ωραία στιγμή", λέει ο Κόστνερ. "Ο καθένας πιθανώς το επεξεργάζεται διαφορετικά. [Κάποιοι άνθρωποι] λένε, 'Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω τώρα'. Εγώ σκέφτηκα ότι θα πρέπει να τα καταφέρω καλύτερα".

Το μεγάλο στήριγμα της ζωής τους ομολογεί πως είναι τα επτά παιδιά του. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε δύσκολο για εκείνον καθώς παράλληλα με τον διαζύγιο του από τη σύζυγό του, είχε τα γυρίσματα και την ευθύνη της σειράς ταινιών Horizon, στην οποία απασχολούσε 300-400 ανθρώπους.

Και πρόσθεσε: "Όταν βρίσκεσαι μες εν μέσω καταιγίδας και είσαι ο μόνος στο κατάστρωμα που κρατάει το τιμόνι και προσπαθείς να βγάλεις τη βροχή και το θαλασσινό νερό από τα μάτια σου, δεν μπορείς να αφήσεις το τιμόνι. Απλώς δεν μπόρεσα να αφήσω το τιμόνι".

Τώρα, που φέρνει επιτέλους στην οθόνη τη σαρωτική ιστορία που κυοφορούσε για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Κόστνερ δεν μετανιώνει για τίποτα. "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είχα μια καταπληκτική ζωή. Έχω πληγωθεί, αλλά είχα μια καταπληκτική ζωή και είμαι ευγνώμων γι' αυτό".

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.