ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αστέρια Μισελέν: Ποιες είναι οι πέντε πόλεις που έχουν τα περισσότερα αστέρια παγκοσμίως για το 2024;

Η κατάταξη μπορεί να σας εκπλήξει!

Τι προϋποθέτει το να βρεθεί ένα εστιατόριο στην κορυφή του κόσμου και της γαστρονομίας; Σκληρή δουλειά, έρευνα, άπειρους πειραματισμούς, φαντασία και πρωτοτυπία, δημιουργία, οργάνωση, επαγγελματισμό, και σκληρή δουλειά, το είπαμε; Το είπαμε. Κάπως έτσι και μόνο έτσι θα αναγνωρίσει έναν χώρο εστίασης ο Guide Michelin, το Ευαγγέλιο των gourmands ανά τον κόσμο. Μιας κάστας ανθρώπων που συχνά σχεδιάζει τα ταξίδια της με το εξαιρετικό φαγητό ως πυξίδα.

Ποιες πόλεις όμως αποτελούν πραγματικούς μαγνήτες για την εστιατορική τέχνη έχοντας συγκεντρώσει τα περισσότερα μαγαζιά με αστέρια Michelin. Ας ανακαλύψουμε το top 5...αντίστροφα.

Ν.5: Το Λονδίνο; Μα το Λονδίνο;

Κι όμως και μάλιστα εκτόπισε τη Νέα Υόρκη κυρίες και κύριοι. Κρατήστε λοιπόν την αναπνοή σας γιατί το Λονδίνο αριθμεί πλέον 80 εστιατόρια με αστέρι Michelin το 2024. Dear God! Στα 71 ήταν το 2023 και ανέβηκε μια σκαλίτσα ακόμα. Γιατί στο Mayfair στέκεται Hélène Darroze at the Connaught, ενώ αναφέρουμε ενδεικτικά τα Dinner by Heston Blumenthal στο Mandarin Oriental Hyde Park, ή το Galvin La Chapelle, αλλά και τα πιο "χαλαρά" Humble Chicken στο Soho και την μοναδική παμπ με Michelin, το The Harwood Arms. Σλουρπ.

Ν.4: Οσάκα με 95 "αστεράτα" εστιατόρια!

Εντάξει, θα σέβεστε. Η Ιαπωνία καταλαμβάνει σαφώς την πρώτη θέση για τους ταξιδιώτες που αναζητούν ένα γαστρονομικό διάλειμμα, με τις τρεις πιο διάσημες και επισκέψιμες πόλεις της να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των πόλεων με τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin. Ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, η Οσάκα είναι γνωστή για την ποικιλόμορφη γαστρονομική της σκηνή, καθώς φιλοξενεί 95 εστιατόρια με αστέρια Michelin και 110 αστέρια Michelin. Μεταξύ άλλων, το Ryō-shō βραβεύτηκε πρόσφατα με δύο αστέρια Michelin, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο σε στιλ Sukiya και παντρεύει δυτικά συστατικά με ιαπωνικά πιάτα, μαζί με το VELROSIER, ένα σύγχρονο εστιατόριο σχεδιαστών που συνδυάζει κινεζικές και γαλλικές γεύσεις και τεχνικές (σκεφτείτε κέικ γκοφρέτας monaka με φουά γκρα).

Αστέρια Μισελέν: Ποιες είναι οι πέντε πόλεις που έχουν τα περισσότερα αστέρια παγκοσμίως για το 2024;
Το Ryō-shō.

Ν.3: Κυότο- εστιατόρια με αστέρια: 103!

Η πόλη των Γκεϊσσών και των ανθισμένων κερασιών διαθέτει 103 επιχειρήσεις με αστέρια Michelin (134 αστέρια Michelin), εκ των οποίων έξι με τρία αστέρια, 19 εστιατόρια και ένα ryokan με ένα αστέρι: Kanamean Nishitomiya. Τα εστιατόρια με τρία αστέρια επικεντρώνονται κυρίως στην ιαπωνική κουζίνα και τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθείτε είναι το Isshisoden Nakamura, που ιδρύθηκε πριν από 180 χρόνια, το Hyotei στους χώρους του ναού zen Nanzenji και το μοντέρνο και παιχνιδιάρικο Gion Sasaki.

Ν.2: A Paris....- Πατρίδα 136 εστιατορίων με αστέρι Michelin

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενεί έναν εξαιρετικό αριθμό εστιατορίων με αστέρια Michelin, συνολικά 129, και έξι πράσινα αστέρια, για την ακρίβεια. Εννέα από τα εστιατόρια του Παρισιού βραβεύτηκαν με τρία αστέρια, την υπέρτατη δηλαδή διάκριση, μεταξύ των οποίων το Plénitude στο πανέμορφο νέο Cheval Blanc Paris, το ιαπωνικό εστιατόριο Kei του σεφ Kei Kobayashi και ο παριζιάνικος θεσμός Alléno Paris au Pavillon Ledoyen που βρίσκεται στους κήπους των Ηλυσίων Πεδίων, 15 εστιατόρια βραβεύτηκαν με δύο αστέρια και 105 με ένα αστέρι (13 περισσότερα από το 2023), καθιστώντας το Παρίσι έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για ένα γαστρονομικό διάλειμμα με αστέρια Michelin. Τα επτά εστιατόρια με πράσινο αστέρι περιλαμβάνουν το Table - Bruno Versus (επίσης δύο αστέρια) και το Arpege (επίσης τρία αστέρια).

Ν.1: Πες παιδί μου "Τόκιο"- 194 χώροι εστίασης με αστέρι Michelin

Η ενεργητική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι γνωστή για την κουζίνα της: ράμεν, σούσι, bento box, αλλά εδραιώνοντας τον εαυτό της ακόμη και ως τη γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου, το Τόκιο βραβεύτηκε με 251 αστέρια Michelin σε 194 εστιατόρια στον οδηγό του 2024. Στον κατάλογο υπήρχαν 12 εστιατόρια τριών αστέρων, ιδίως το εστιατόριο kaiseki Kanda, το σύγχρονο γαλλικό Quintessence και το Joël Robuchon. Στα εστιατόρια δύο αστέρων του Τόκιο περιλαμβάνεται τώρα το περουβιανο-ιαπωνικό εστιατόριο MAZ, υπό την επίβλεψη του σεφ Virgilio Martínez Véliz από το Restaurant Central στη Λίμα του Περού. Ως η πόλη με τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin στον κόσμο, το Τόκιο έδειξε τον δυναμισμό και την εξέλιξή του με 16 εστιατόρια που έλαβαν πρόσφατα ένα αστέρι Michelin και ένα νέο εστιατόριο που έλαβε το πράσινο αστέρι (τώρα συνολικά 11).

Τώρα ξέρετε τι εισιτήριο πρέπει να βγάλετε.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Ιουλ 2024

Κατερίνα Στεφανίδη: "Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και ποσό να τρώω;"

Μοιάζει σαν αστείο, αλλά δεν είναι: άντρες έσπευσαν να πουν στη Στεφανίδη (!) αν και πόσο να φάει.

Περισσότερα από

News

03 Ιουλ 2024

Η Υπουργός της Νορβηγίας, Λούμπνα Τζάφερι έδειξε το στήθος της δημόσια -και είχε λόγο

H Λούμπνα Τζάφερι μάχεται για την ισότητα όλων και απεχθάνεται τη σοβαροφάνεια.

03 Ιουλ 2024

Μεξικανός σχεδιαστής μετατρέπει τα πανό των πολιτικών σε τσάντες!

Υπολογίζεται ότι παρήχθησαν 10.000 τόνοι σκουπιδιών στις τελευταίες εκλογές στο Μεξικό!

03 Ιουλ 2024

H κόρη της Σούζαν Σάραντον, μόλις παντρεύτηκε ξανά και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν έγκυος και είχε πάρει μόλις διαζύγιο από τον πρώην σύζυγο, με τον οποίο έχει τρία παιδιά.

03 Ιουλ 2024

Μαίρη Σέλλεϋ: Μια νέα ταινία φιλοδοξεί να μας διηγηθεί την περπετειώδη ζωής της γνωστής συγγραφέως

Το όνομά της είναι συνυφασμένο με το πιο διάσημο τέρας που δημιουργήθηκε ποτέ από την πένα ενός συγγραφέα, τον Φρανκεστάιν. Όμως παρόλο που το δημιούργημά της είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, η πολυδιάστατη προσωπικότητα της, παραμένει ακόμα αινιγματική για τους περισσότερους.

03 Ιουλ 2024

Αν Γουίλσον: Η τραγουδίστρια των "Ηearts" πάσχει από καρκίνο - Ακυρώνονται οι συναυλίες

Σε θεραπεία θα υποβληθεί η αμερικανίδα τραγουδίστρια, Αν Γουίλσον.

03 Ιουλ 2024

Η Νίκη Λυμπεράκη υιοθέτησε το κούρεμα που χαρίζει όγκο σε κάθε τύπο μαλλιών

Η ανανέωση των μαλλιών της λίγο πριν τις διακοπές της.

03 Ιουλ 2024

O οίκος Lanvin όρισε τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή: τον Πίτερ Κόπινγκ

Ο Κόπινγκ γνωρίζει καλά τον χώρο της Μόδας, έχοντας εμπειρία από εμβληματικούς οίκους όπως οι Louis Vuitton, Nina Ricci, Oscar de la Renta και Balenciaga.

03 Ιουλ 2024

Καρυστιανού κατά Γεωργιάδη: "Η χαμηλή ηθική και αναξιοπρέπεια που σας διακρίνει δεν σας επιτρέπει να ακουμπάτε το θέμα των Τεμπών"

Η οργισμένη απάντηση της Προέδρου του Συλλόγου "Τέμπη 2023" σε όσα είπε και πάλι ο Γεωργιάδης στη Βουλή.