ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δέσποινα Βανδή: "Η λίμπιντο δεν πέφτει με την εμμηνόπαυση, είναι μύθος"

"Ζήστε τη ζωή που σας αναλογεί με ευτυχία" είπε η Δέσποινα Βανδή στην πολύ ωραία, γυναικεία κουβέντα που έκαναν με τη Σολωμού.

Η Δέσποινα Βανδή ήταν καλεσμένη στη διαδικτυακή εκπομπή της Μαρίας Σολωμού στο Youtube, όπου μίλησαν για θέματα που απασχολούν όλες μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συζήτηση είχε το πώς μπορεί μια γυναίκα να επαναφεύρει τον εαυτό της, να αφήσει πίσω της το "βάρος" που μπορεί να έχουν φέρει οι υποχρεώσεις και συχνά η μητρότητα και πραγματικά να εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

"Ζήστε τη ζωή που σας αναλογεί με ευτυχία"

"Η αλλαγή στη ζωή είναι τρομακτική, δεν είναι εύκολο γιατί ξεβολεύεσαι. Είναι δύσκολο να κανείς την αλλαγή γιατί όταν είσαι 50 ο αυθορμητισμός των νιάτων φεύγει, γιατί αρχίζει και μπαίνει η λογική. Ζήστε τη ζωή που σας αναλογεί με ευτυχία. Θα άλλαζα πολλά πράγματα από το παρελθόν εκτός από τα παιδιά μου. Κάθομαι και σκέφτομαι όμως, ότι μέσα από όλες τις αντιξοότητες οδηγήθηκα στο να γίνω αυτό που είμαι σήμερα και αυτό που είμαι σήμερα το αγαπώ. Αν δεν περνούσα τη διαδρομή που έκανα μπορεί να μην ήμουν αυτό που είμαι σήμερα".

"Βάλτε λίγη τρέλα στη ζωή σας"


"Βλέπω αλλαγές στον μεταβολισμό, στο δέρμα, στη μούρη. Από την άλλη όμως, δεν έχει καμία σημασία, ζήσε όμορφα, τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Προσπάθησε να είσαι όσο καλύτερα γίνεται για την ηλικία που είσαι. Κάνω γυμναστική και διατροφή και το σημαντικότερο από όλα είναι η εσωτερική ενυδάτωση. Η λίμπιντο δεν πέφτει με την εμμηνόπαυση, είναι ένας μύθος. Όταν το αφήνεις σε αφήνει. Βάλτε λίγη τρέλα στη ζωή σας".

"Δεν ήθελα να παντρευτώ, ήθελα να κάνω παιδιά"

"Ξέρεις τι; Ούτε τότε ήθελα να παντρευτώ, να σου πω την αλήθεια. Παιδιά ήθελα να κάνω, ήθελα να γίνω μάνα. Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα μου θέλω, δεν μπορούσε να μου το στερήσει κανένας. Κι αν δεν μπορούσα θα υιοθετούσα ή οτιδήποτε. Το "μάνα" ήταν αδιαπραγμάτευτο για μένα, να βιώσω τη μητρότητα. Ο γάμος δεν είναι αυτοσκοπός. Μπορεί να παντρευόμουν ξανά πάνω σε μία τρέλα, αλλά για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός. Νιώθω πολύ ελεύθερη πλέον. Κάνω ψυχοθεραπεία και με έχει βοηθήσει παρά πολύ".

"Μεγάλωσα δυο παιδιά που έχουν αυτοεκτίμηση"



"Δεν σημαίνει ότι γίνεσαι κακή μάνα με το να κάνεις πράγματα και για τον εαυτό σου. Εγώ δεν επέτρεπα να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου. Ήταν τα παιδιά μου πάνω από όλα, να φροντίζω αυτά και η δουλειά μου ήταν σε δεύτερη μοίρα. Ήταν τα παιδιά μου και ήμουν μια που έτρεχε μονίμως γύρω από αυτό το φροντιστικό πράγμα. Ο εαυτός μου ήταν κάπου αλλού, τέρμα ρε παιδί μου, αν περίσσευε και λίγος χρόνος… εντάξει".

Και συνέχισε: "Δεν είναι όμως καλό αυτό. Ναι ήταν πολύ καλό γιατί μεγάλωσα δυο παιδιά που έχουν αυτοεκτίμηση, στέκονται καλά στα πόδια τους, χαίρομαι που τα βλέπω και είναι δυο καλά παιδιά. Δεν είναι όμως κακό να δίνεις και χρόνο στον εαυτό σου γενικότερα, να τον προσέχεις και να τον φροντίζεις. Εγώ τον είχα χάσει τον εαυτό μου, δεν με φρόντιζα όπως έπρεπε και δεν υπήρχε ο χρόνος για να το σκεφτώ".


Κάνε restart

"Τώρα που κοιτάζω πίσω, αντιλαμβάνομαι ότι με έναν τρόπο είχα βαρύνει μάλλον στη δεκαετία των 40 – 50. Στα 30 μου είχα κάνει ήδη πράγματα, αλλά μετά ήρθαν τα δυο μου παιδιά. Βαραίνεις όμως όταν δεν περνάς καλά όποια δεκαετία κι αν είναι αυτή και σε βρει. Βαραίνεις. Αυτό που οφείλεις και χρωστάς στον εαυτό σου είναι να αλλάξεις".

"Κάνουμε κριτική όταν δεν είμαστε καλά στη ζωή μας"

"Για όλα οι άνθρωποι μπορούν ανά διαστήματα να γίνουν αφοριστικοί, για όλα έχουν γνώμη. Τα social είναι μια μικρογραφία της γειτονιάς απλά τώρα η γειτονιά μεγάλωσε. Συνήθως έχουμε την τάση να κρίνουμε όταν δεν είμαστε καλά στις ζωές μας. Παλιότερα με στεναχωρούσε πάρα πολύ όλο αυτό, μπορούσε να μου κρατήσει και για 2-3 μέρες. Όταν στις κριτικές μέσα υπάρχει δηλητήριο δεν μπορείς να σταθείς εκεί, δεν με αγορά καθόλου. Υπάρχουν πολλά στερεότυπα γύρω μας. Δεν διαβάζονται όσα γράφονται. Στο Instagram μπαίνω γιατί το διαχειρίζομαι μόνη μου και όταν δω κάτι με κακιά, κάνω μπλοκ. Όταν διαβάζω κακίες σκέφτομαι: "πόσο δυστυχισμένος μπορεί να είναι ο άνθρωπος που το γράφει"".

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:


Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

01 Ιουλ 2024

Άντζελα Γκερέκου και Μάγιε Μασκ σε μια συνάντηση "κορυφής"

Η Μάγιε Μασκ και η Άντζελα Γκερέκου, συζήτησαν το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

01 Ιουλ 2024
Περισσότερα από

News

01 Ιουλ 2024

Βραβεία Ίρις 2024 | Οι πρωταγωνιστές του Maestro, η Τόνια Σωτηροπούλου και η Δήμητρα Ματσούκα ανάμεσα στις παρουσίες που ξεχώρισαν

Με χολιγουντιανό αέρα και σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η 15η Τελετή Απονομής των βραβεία Ίρις.

01 Ιουλ 2024
01 Ιουλ 2024

Μάικλ Τζ. Φοξ: Παίζει κιθάρα με τους Goldplay πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο

Εμφάνιση - έκπληξη για τον ηθοποιό στο Φεστιβάλ Glastonbury που τραγούδησαν οι Coldplay.

01 Ιουλ 2024

Η Ελλάδα στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ παγκοσμίως

Πάνω από 250 παραλίες στην Ελλάδα είναι προσβάσιμες.

01 Ιουλ 2024

Ένας είναι ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας εδώ και 14 χρόνια: ο Λάρι

"Ωχ Θεέ μου, να και ο επόμενος" πρέπει να σκέφτεται ο γατούλης που βλέπει τους Πρωθυπουργούς να πηγαινοέρχονται στην Downing street, που είναι το δικό του σπίτι.

01 Ιουλ 2024
30 Ιουν 2024

Role model: Η Παραστό Χακίμ έφτιαξε σχολεία για τα κορίτσια στο Αφγανιστάν, τα οποία οι Ταλιμπάν έχουν αποκλείσει από την εκπαίδευση

Το 2021 ίδρυσε τα υπόγεια σχολεία "Underground Schools" SRAK και το Online πανεπιστήμιο στο Αφγανιστάν, ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο που παρέχει σχολική εκπαίδευση στα κορίτσια που έχουν αποκλειστεί από τη δημόσια εκπαίδευση.

30 Ιουν 2024

Αλέξις Στόουν: Μεταμορφώθηκε σε Μιράντα Πρίστλεϊ και έπεσαν όλα τα φώτα πάνω του

Ο ταλαντούχος Αλέξις Στόουν έχει κάνει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές μεταμφιέσεις των τελευταίων ετών.