ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Συγκλόνισε το Φεστιβάλ Glastonbury -με τα 7' σιγής- φορώντας ένα ένδυμα στο σχήμα της Ειρήνης

Στο Φεστιβάλ Glastonbury έχουν "ροκάρει" φέτος οι Coldplay, η PJ Harvey, Dua Lipa, αλλά πρώτη φορά "ροκάρε" στη σκηνή η σιγή.

Προς το παρόν η Dua Lipa κι έπειτα οι Coldplay, οι οποίοι συγκέντρωσαν 110.000 κόσμο και συγκίνησαν καλώντας ως guest τον Μάικλ Τζ. Φοξ επί σκηνής, ήταν εκείνοι που είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις στο φετινό μουσικό Φεστιβάλ του Glastonbury στην Αγγλία. Τώρα ήρθε να προστεθεί η Σέρβα ιέρεια της περφόρμανς Μαρίνα Αμπράμοβιτς που αιφνιδίασε το κοινό με το δικό της δρώμενο.

Όποιος έχει δει από κοντά την Μαρίνα Αμπράμοβιτς ξέρει πως η ενέργεια της ακτινοβολεί δύναμη και αυτοπεποίθηση. Με αυτή λοιπόν την ενέργεια φαίνεται να ανέβηκε στη σκηνή και να καθήλωσε το κοινό με μία διαδραστική περφόρμανς που ανακοινώθηκε μόλις την προηγούμενη ημέρα.

Η Αμπράμοβιτς κάλεσε λοιπόν το κοινό σε μια "συνεργασία", όπως την αποκάλεσε, με τον τίτλο "Επτά λεπτά συλλογικής σιωπής", για να "δούμε πώς μπορούμε να νιώσουμε θετική ενέργεια σε ολόκληρο το σύμπαν και να λειτουργήσουμε ως προπύργιο ενάντια στη φρίκη του πολέμου και της βίας".

Η επιτυχία του εγχειρήματος δεν ήταν καθόλου βέβαιη, αν αναλογιστεί κανείς πως το συγκεκριμένο κοινό βρισκόταν εκεί για να ακούσει τις αγαπημένες του μπάντες και μουσικούς, να τραγουδήσει και να διασκεδάσει. Όχι πάντως να... σιωπήσει. Τελικά, πέρα από κάποιες πολύ μεμονωμένες κραυγές και φωνές, ο μόνος ήχος που ακούστηκε όταν το γκονγκ σήμανε την έναρξη του 7λεπτου ήταν μόνο ο άνεμος που φυσούσε μέσα στην κοιλάδα και ο μακρινός θόρυβος από τις παραστάσεις των άλλων σκηνών.

Η Αμπράμοβιτς φόρεσε ένα φόρεμα στο σχήμα της Ειρήνης, το οποίο σχεδίασε ο πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Burberry, Riccardo Tisci. Η ίδια δήλωσε πως ένιωθε: "τρομοκρατημένη επειδή, ως καλλιτέχνης, δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου αυτού του είδους το κοινό. Δεν τραγουδάω, δεν χορεύω". Και πρόσθεσε: "πρόκειται για ένα μουσικό φεστιβάλ και ότι όλοι θέλετε να περάσετε καλά και να ακούσετε σπουδαία μουσική".

Και συνέχισε: "Ο κόσμος βρίσκεται σε μια πραγματικά σκ* κατάσταση. Υπάρχουν πόλεμοι, πείνα, διαμαρτυρίες, δολοφονίες, βία. Αλλά τι συμβαίνει αν κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα; Η βία φέρνει περισσότερη βία, οι σκοτωμοί φέρνουν περισσότερους σκοτωμούς, ο θυμός φέρνει περισσότερο θυμό, οι διαδηλώσεις φέρνουν περισσότερες διαδηλώσεις. Εδώ, προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό: πώς να είμαστε στο παρόν, εδώ και τώρα, και πώς μπορούμε πραγματικά όλοι μαζί να δώσουμε άνευ όρων αγάπη ο ένας στον άλλον".

Κατόπιν κάλεσε το κοινό να δώσει τα χέρια του στους γείτονές του, να κλείσει τα μάτια του και απλώς να νιώσει την ενέργεια τόσων ανθρώπων που στέκονται μαζί με θετικές σκέψεις.

"Το βρήκα υπέροχο", δήλωσε η Λουσίντα στην εφημερίδα The Guardian, η οποία βρισκόταν στο φεστιβάλ με τη φίλη της Λίζι. "Το έμαθα 30 δευτερόλεπτα πριν αρχίσει. Τη λάτρεψα. Αυτό έκανε το δικό μου Glastonbury. Νομίζω ότι ήταν πραγματικά ισχυρό. Τα επτά λεπτά πέρασαν πολύ γρήγορα".

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.