ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Τζέιν Φόντα αφηγείται όσα πέρασε την τελευταία φορά που μπήκε στη φυλακή

Τι ήταν εκείνο που ενδιέφερε τις συγκρατούμενες της.

Η Τζέιν Φόντα μίλησε στους οικοδεσπότες Ted Danson και Woody Harrelson στο podcast Where Everybody Knows Your Name του SiriusXM για την πιο πρόσφατη φορά που πέρασε τη νύχτα στη φυλακή - όχι την πρώτη της, όπως σημείωσε.

"Ήμουν η μόνη λευκή εκεί", είπε η Φόντα. "Ήταν και πολλές άλλες κρατούμενες, μαύρες γυναίκες", πρόσθεσε, "δεν θα μπορούσαν να νοιαστούν λιγότερο για το ποια ήμουν. Είχαν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτούν και καμία από αυτές δεν είχε δει καμία από τις ταινίες μου".

Εκείνο όμως που τράβηξε την προσοχή των συγκρατουμένων της ήταν η... Τζένιφερ Λόπεζ. "Είχαν δει μόνο το Monster-in-Law", στο οποίο η Φόντα έπαιζε την κακιά πεθερά. "Επιστράτευσα αυτό το όπλο, αλλά και πάλι οι άνθρωποι επέστρεψαν γρήγορα στο βασικό τους θέμα που ήταν η επιβίωση. Αυτή η εμπειρία μού άνοιξε τα μάτια" είπε η σταρ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Φόντα έβλεπε της "φυλακής τα σίδερα", αλλά η πέμπτη για το 2019 πάντα. Η ηθοποιός συνελήφθη για παρεμπόδιση των αρχών λόγω της συμμετοχής της σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή.

"Υπάρχει κάτι πολύ απελευθερωτικό στο να συμμετέχεις σε πολιτική ανυπακοή", είπε η Φόντα. "Είναι σαν να βάζεις όλο σου το σώμα στη γραμμή όπου βρίσκονται οι βαθύτερες αξίες σου, και δεν έχεις πολλές ευκαιρίες στη ζωή να το κάνεις αυτό". Ωστόσο, όλοι παραδέχτηκαν πως η κράτηση είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία όταν είσαι λευκός και διάσημος.

Η Τζέιν Φόντα αφηγείται όσα πέρασε την τελευταία φορά που μπήκε στη φυλακή

Τον περασμένο Απρίλιο, στην εκδήλωση του TIME100, η Fonda ανέλυσε περαιτέρω τις εμπειρίες της στη φυλακή μετά τις διαδηλώσεις "Fire Drill Friday" που διοργάνωσε η Greenpeace USA, όταν συνελήφθησαν η ίδια και οι συνάδελφοί της Sam Waterston, Catherine Keener και Rosanna Arquette.

"Έγινα 82 ετών, εκεί, στη φυλακή", είχε πει τότε. "Και σκέφτηκα ότι, αν το κάνω αυτό, ένα σωρό άνθρωποι θα πουν: "Θεέ μου, αν αυτή μπορεί να το κάνει, μάλλον μπορώ κι εγώ"".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

08 Ιουλ 2024

Ρίκα Διαλυνά Η μεγάλη διαμάχη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

"Δε με ζήλεψαν στην Αμερική. Στην Ελλάδα με ζήλευαν" ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Περισσότερα από

News

08 Ιουλ 2024

Μαριάννα Τουμασάτου: "Είναι έντιμος άνθρωπος ο Αλέξης Τσίπρας, μου λείπει"

Άκρως αποκαλυπτική η ηθοποιός, Μαριάννα Τουμασάτου.

08 Ιουλ 2024

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τρεις παραστάσεις χορού από καταξιωμένους δημιουργούς στην Πειραιώς 260

"TELOS" / Ερμίρα Γκόρο, "SCARED"/ Ηλίας Χατζηγεωργίου και "STRONG BORN"/ Kat Válastur είναι οι 3 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε.

08 Ιουλ 2024

Ο Balmain εμπνέεται από τη Disney και μας συστήνει την νέα συλλογή Lion King

Μια συνεργασία που ξαφνιάζει ευχάριστα παρουσιάζεται στις 8 Ιουλίου.

08 Ιουλ 2024

Τον Μπραντ Πιτ τον είδατε στο Grand Prix;

Ο Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) είναι φανατικός οπαδός της Formula 1 και τώρα βρέθηκε με στολή πιλότου στο Bρετανικό Γκραν Πρι.

08 Ιουλ 2024

Χριστίνα Ψύχα, μήπως τελικά είστε κάπως ρομαντική;

Η ανερχόμενη τραγουδίστρια και συνθέτρια, Χριστίνα Ψύχα, μας μιλά για τον δικό της "Ήλιο" και το δικό της μουσικό ταξίδι.

07 Ιουλ 2024

"The Agency": Ως πρώην πράκτορα της CIA θα απολαύσουμε τον Ρίτσαρντ Γκιρ στη νέα του ταινία

Ο γοητευτικός Ρίτσαρντ Γκιρ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

07 Ιουλ 2024

Έλενα Ακρίτα: Η 69χρονη δημοσιογράφος πιο δροσερή από ποτέ

Η πολιτικός, δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας παρευρέθηκε στο αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για την παγκόσμια πρεμιέρα της "Ιφιγένειας".

07 Ιουλ 2024

Wow: Ο Τζέρεμι Άιρονς θα υποδυθεί τον πατέρα της Τζένιφερ Άνιστον στο "Morning Show"

Μόνο αυτό δεν χρειαζόταν στην ηρωίδα της Τζένιφερ Άνιστον.