ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Η Άννα Κορακάκη ξαναγράφει την ιστορία της σκοποβολής

Έντεκα μέρες μέχρι το Παρίσι και η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής ετοιμάζεται για νέους στόχους.

Η Άννα Κορακάκη αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες και αφοσιωμένες αθλήτριες στον χώρο της σκοποβολής. Έχει καταφέρει να κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και να αφήσει το στίγμα της στον αθλητικό χάρτη. Με τα βλέμματα στραμμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, η Άννα προετοιμάζεται εντατικά για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να μας χαρίσει νέες συγκινήσεις.

Γεννημένη στις 8 Απριλίου 1996 στη Δράμα, η Άννα ξεχώρισε από μικρή ηλικία για τις αθλητικές της επιδόσεις και την αφοσίωσή της στο άθλημα της σκοποβολής. Έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου κέρδισε δύο μετάλλια: χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι και χάλκινο μετάλλιο στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι.

Ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε δύο ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση μετά το 1912. Οι επιτυχίες της όμως δε σταμάτησαν εκεί. Η Άννα συνέχισε να αγωνίζεται και να κερδίζει τίτλους σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι είναι μια αθλήτρια με ανεπτυγμένο ταλέντο και ακλόνητη αποφασιστικότητα.

Έχει καταρρίψει αρκετά εθνικά και διεθνή ρεκόρ κατά τη διάρκεια της καριέρας της, με τις επιδόσεις της να την έχουν φέρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στη σκοποβολή, ενώ έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις για τα επιτεύγματά της. Πρόσφατα τιμήθηκε με την ένταξή της στην Πολεμική Αεροπορία ως αξιωματικός με τον βαθμό της Ανθυποσμηναγού. "Αποχαιρετώ τον Μάρτη με περηφάνια, χαρά, συγκίνηση και ανακούφιση", εξομολογήθηκε στο instagram.

Παρά το απαιτητικό πρόγραμμα των προπονήσεών της, η Άννα καταφέρνει να ισορροπήσει τις αθλητικές της υποχρεώσεις με τις ακαδημαϊκές της σπουδές. Η 28χρονη πρωταθλήτρια Σπουδάζει στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συμμετέχει ενεργά στα κοινά βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.

Ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης, είναι ο προπονητής της και η κύρια πηγή έμπνευσής της στον αθλητισμό. Η στενή τους σχέση και η αμοιβαία υποστήριξη είναι καθοριστικές για την καριέρα της. Η Άννα συχνά αναφέρεται στη στήριξη που έχει από την οικογένειά της, τόσο ηθική όσο και πρακτική, ως έναν από τους βασικούς παράγοντες της επιτυχίας της. Τον περασμένο χρόνο παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Γιάννη Χαλκιαδάκη, αφού είχε ολοκληρώσει τις αθλητικές της υποχρεώσεις, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της δικής τους οικογένειας.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.