ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα που μαγεύουν όλο τον πλανήτη

Τα ελληνικά νησιά φημίζονται για την εντυπωσιακή θέα που προσφέρουν, πόσο μάλλον την ώρα που δύει ο ήλιος.

Με θέα το Αιγαίο ή το Ιόνιο Πέλαγος, δίπλα σε φάρους, κάστρα, ναούς και μνημεία τα ελληνικά νησιά προσφέρουν μαγικά ηλιοβασιλέματα. Μια υπέροχη στιγμή στις διακοπές μας που αν συντονιστούμε και αφεθούμε πραγματικά σε αυτή, μακριά από κινητά, θα κερδίσουμε μια παντοτινή καλοκαιρινή ανάμνηση.

Κάθε νησί (και κάθε τόπος) χαρίζει χρυσές στιγμές στους επισκέπτες του, έτσι η αναφορά εδώ δεν θα μπορούσε παρά να είναι μόνο ενδεικτική.

Μύκονος, Μικρή Βενετία

Η Μύκονος είναι ένας τόπος μαγικός και όχι τυχαία η ναυρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Η φυσική ομορφιά της ήταν ο λόγος που έγινε πόλος έλξης των επισκεπτών στην αρχή. Εκτός από τις παραλίες της, απ' όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει μαγικά ηλιοβασιλέματα, η Μικρή Βενετία με τα πολύχρωμα καπετανόσπιτα και τη θέα των πιο διάσημων μύλων που στέκουν πάνω από την Αλευκάντρα παραμένει το πλέον αγαπημένο σημείο του νησιού για εκείνη την ώρα. Ο ήλιος βυθίζεται μες στη θάλασσα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Σαντορίνη δεν σημαίνει μόνο Οία

Το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα παραμένει εκείνο της Σαντορίνης, ιδίως στην Οία. Τον μόνο ίσως μέρος όπου θα ακούσει κανείς να ξεσπούν χειροκροτήματα αμέσως μόλις χαθεί ο ήλιος στον ορίζοντα. Και η αλήθεια είναι πως το θέαμα είναι συγκλονιστικό, για αυτό συρρέουν εξάλλου τόσοι τουρίστες κάθε απόγευμα εδώ. Δεν είναι όμως το μόνο σημείο του νησιού απ' όπου μπορεί κανείς να απολαύσει αυτή τη στιγμή. Τα φιλόξενα βράχια κάτω από τον φάρο στο Ακρωτήρι γεμίζουν με τους πιο "εναλλακτικούς" επισκέπτες, σ' ένα φυσικό τοπίο απίστευτης ομορφιάς μακριά από κάθε θόρυβο.

Κεφαλονιά, όπως λέμε Μύρτος

Μία από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας, ο Μύρτος προσφέρει μια μοναδική θέα το απόγευμα: ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα σε όσους θα παραμείνουν εκεί για να το απολαύσουν. Εδώ το χρώμα της θάλασσας είναι μοναδικό, ένα ιδιότυπο γαλάζιο που διαμορφώνεται λόγω των ρευμάτων που καταγράφονται στην περιοχή. Οι εντυπωσιακοί κάθετοι βράχοι που αγκαλιάζουν περιμετρικά την παραλία διαμορφώνουν ένα σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό που θα πάρει κανείς μαζί του για πάντα.

Νάξος, Πορτάρα

Στο βόρειο άκρο του λιμανιού στέκεται το σύμβολο του νησιού. Η μαρμάρινη πύλη ναού του 6ου π.Χ αιώνα, που φέρεται να χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Κάποτε το σημείο αυτό ήταν νησάκι που δεν συνδεόταν με τη Νάξο. Λέγεται πως αυτό ήταν το νησάκι όπου Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη. Η Πορτάρα αποτελεί όμως και μια "πύλη του Αιγαίου" καθώς καδράρει τα γαλανά νερά, ενώ ο ήλιος τη διαπερνά το απόγευμα. Δεν είναι τυχαία ένα αγαπημένο σημείο για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα.

Χανιά, στο Ενετικό Λιμάνι

Το "αστικό" ηλιοβασίλεμα μπορεί να είναι καθημερινότητα για τους κατοίκους της πόλης είναι όμως ένα υπέροχο θέαμα για τους επισκέπτες. Αριστοτεχνικά κατασκευασμένο τον 14ο αιώνα, για εμπορικούς σκοπούς και για προστασία ενάντια στις επιδρομές των πειρατών, το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων αποτελεί στις μέρες μας το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης. Με τον διάσημο Φάρο - το σήμα κατατεθέν της πόλης - να πρωταγωνιστεί στο τοπίο, το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι πανέμορφο.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

20 Σεπ 2024

Κώστας Πρέκας: Για πρώτη φορά γαμπρός στα 83

Ο Κώστας Πρέκας θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τη Μαίρη Βιντιάδου

20 Σεπ 2024

Ντέμι Μουρ: "Είμαι η 'Yaya', ξέρετε Yaya σημαίνει γιαγιά στα ελληνικά"

Η Ντέμι Μουρ δηλώνει ξετρελαμένη με την εγγονή της, Λουέτα. "Είναι ένα πλάσμα μαγικό" λέει η Μουρ, που το καλοκαίρι ήταν και πάλι στην Ελλάδα.

20 Σεπ 2024

Μπραντ Πιτ- Τζορτζ Κλούνεϊ: Οι δυο Λύκοι στον Λος Άντζελες- Η λαμπερή πρεμιέρα

Οι πρωταγωνιστές του Wolfs έδωσαν το λαμπερό παρών στη μεγάλη πρεμιέρα στο Λος Άντζελες.

20 Σεπ 2024

Μαρίνα Ψάλτη: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση, λίγους μήνες μετά την απώλεια του συντρόφου της, Γιάννη Φέρτη

Η 60χρονη ηθοποιός μετά τον θάνατο του συζύγου της χαμογελά και πάλι.

20 Σεπ 2024

Λιάνα Κανέλλη: Η σπάνια εμφάνιση με τον γοητευτικό γιο της Γαβριήλ – Χρήστο

Ο υιοθετημένος γιος της Λιάνας Κανέλλη αποφεύγει τη δημοσιότητα, ωστόσο σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση μνήμη στο Ηρώδειο πόζαρε χαμογελαστός δίπλα της.

20 Σεπ 2024

Τι θα δούμε στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ για την τηλεοπτική σεζόν 2024-2025

Ενημέρωση, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, ντοκιμαντέρ, εκπομπές, on demand τηλεθέαση στα οκτώ κανάλια της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ τα έχει όλα.

20 Σεπ 2024

Γιώργος Πατούλης: Στο Ηρώδειο με τη σύντροφό του Νάνσυ Κοίλου μετά την είδηση της εγκυμοσύνης

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Πατούλη με τη σύντροφό του μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνουν γονείς.

20 Σεπ 2024

"Αθήνα 20 χρόνια μετά": Η Άννα Βίσση τραγούδησε αγκαλιά με τους Παραολυμπιονίκες

Μια λαμπερή και πολύ συγκινητική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με "άρωμα αθλητισμού" και Άννα Βίσση.