ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Gen Zen γυρνάει την πλάτη της στις πλαστικές επεμβάσεις- "Ξενέρωτο" λένε οι νέοι

Η γενιά Ζ προτιμά άλλες μεθόδους.

Η γενιά Z κάνει την έκπληξη σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Newsweek από την Redfield & Wilton Strategies, με ερωτηματολόγιο σε 2.500 ενήλικες στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποκαλυφθεί πώς πιστεύει κάθε γενιά ότι η αισθητική χειρουργική επηρεάζει την εμφάνιση των ανθρώπων. Από το σύνολο των ενηλίκων που συμμετείχαν, το 9% είχε υποβληθεί σε επέμβαση.

Η γενιά Z (ηλικίας 18-26 ετών) κράτησε διαφορετική στάση από τις παλαιότερες γενιές όσον αφορά το πώς η αισθητική χειρουργική επηρεάζει την εμφάνιση, με σχεδόν τα δύο πέμπτα (38%) να αποκαλύπτουν ότι θεωρούν ότι η αισθητική χειρουργική κάνει τους ανθρώπους "λιγότερο ελκυστικούς".

Η προτίμηση "όσο πιο φυσικό τόσο καλύτερο" που παρατηρείται στη νεότερη γενιά φαίνεται να προέρχεται από την ίδια άποψη και της προηγούμενης γενιάς, καθώς το 35 τοις εκατό των millennials (ηλικίας 27 έως 42 ετών) συμφώνησε ότι η αισθητική χειρουργική κάνει τους ανθρώπους "λιγότερο ελκυστικούς". Υπήρξε σημαντική πτώση όταν επρόκειτο για άτομα ηλικίας 43 έως 58 ετών, γνωστά και ως Gen X, (26%) και για άτομα ηλικίας 59 ετών και άνω, τους Boomers και τη σιωπηλή γενιά (23%).

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι μισοί από τους ερωτηθέντες της γενιάς X πιστεύουν ότι οι αισθητικές επεμβάσεις δεν φέρουν καμία αλλαγή ως προς το πόσο ελκυστικοί είναι οι άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι όλες οι θεραπείες επηρεάζουν τα φυσικά χαρακτηριστικά. Η Gen Z και οι millennials μοιράστηκαν παρόμοια άποψη ως προς αυτό (36% και 38% αντίστοιχα), ενώ οι Boomers και η Silent Generation κάθισαν κάπου στη μέση (46%).

Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός πως η Gen Z προτιμά προληπτικές θεραπείες κατά της γήρανσης και όχι χειρουργικές επεμβάσεις.

"Έχουν επίσης κατανοήσει πραγματικά αυτό το φαινόμενο της "προληπτικής αντιγήρανσης", που σημαίνει ότι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρόνο, προσπάθεια και χρήμα σε αναγεννητικές και προληπτικές θεραπείες, από την ενεργή φροντίδα του δέρματος μέχρι ενέσιμα όπως η βοτουλινική τοξίνη και τα πολυνουκλεοτίδια, ώστε να συνεχίσουν να πίνουν από την πηγή της νεότητας. Και με όλες τις πληροφορίες που είναι τόσο εύκολα διαθέσιμες στα χέρια μας, η Gen Zs είναι πιο καλά ενημερωμένη από ποτέ" λέει η αισθητικός Dr. Sabika Karim.

Και συνέχισε: "Όσο κι αν αγκαλιάζουν την προληπτική γήρανση, η εμπειρία μου (και οι στατιστικές), αποκαλύπτουν ότι οι νεότερες γενιές μπορεί να θεωρούν ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι πολύ δραστικές και κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται λιγότερο ελκυστικοί", δήλωσε. "Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι προτιμούν ασφαλέστερες, λιγότερο ριζοσπαστικές ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες, ή απλά, οι νεότεροι δεν έχουν ακόμη την ανάγκη για τα πιο δραματικά αποτελέσματα".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.