ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

Ο Παύλος Πολάκης είναι πατέρας της Πέρσας και της Σταυρούλας Πολάκη, οι οποίες φέρουν υπερήφανα το Σφακιώτικο επίθετό του. Δεν γνωρίζουμε αν έχει πει ποτέ στα κορίτσια του "Βούλωσέ το και άντε να κάνεις καμιά δουλειά", όπως διαμήνυσε στις 16 Ιουλία στην κυρία Συρεγγέλα. Όπως δεν γνωρίζουμε αν ο τραμπουκισμός είναι μέσα στο σενάριο του παρωχημένου λαϊκιστικού προφίλ του, ή απλώς πρόεκταση του "λεβέντικου" χαρακτήρά του. Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά, είναι πως η ευγένεια είναι η απλή αρετή που μας μαθαίνει πως πριν μιλήσουμε πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Εγώ προσωπικά πολύ δύσκολα θα πω σε έναν άντρα (και σε μια γυναίκα επίσης) "βούλωστο" όταν συνομιλούμε, ιδιαίτερα δημοσίως, και αρκετά δύσκολα ένας άντρας θα το πει σε έναν άλλον άντρα. Ο Παύλος Πολάκης, ως γνήσιος εκπρόσωπος της γενικότερης κατηγορίας- ανδρών που "ξέρουν την πραγματική θέση της γυναίκας", δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να το κάνει. Αν του το επισημάνεις, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, ως "αριστερό άνθρωπο με αγώνες στα ανθρώπινα δικαιώματα". Πιθανώς συνειδητά να το πιστεύει. Ολοι οι άντρες, εξάλλου, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν "εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους, τις εκτιμάω τις γυναίκες". Ε λοιπόν, όχι δεν τις εκτιμά. Ούτε και τους άντρες. Ούτε και τους gay. Αυτή η μόνιμη κατάσταση κοχλάζουσας αγανάκτησης χαρακτηρίζει απλώς έναν άνθρωπο που μέθυσε από αλαζονεία.

Εχθές, 10 μέρες μετά, ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά έβγαλε τη μάσκα του βουλευτή και φόρεσε και πάλι τη στολή του μαυροπουκαμισά. Επιτέθηκε στην Νατάσα Πετρούλια, λέγοντάς της:

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω".

Η Αθήνα Λινού, που παρακολουθούσε την συνεδρίαση, ξέσπασε σε κλάματα και στη συνέχεια είπε: "Να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά... Δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο. Συγγνώμη γιατί έσπασα κι εγώ με αυτό, θα είμαι σοβαρότερη στα θέματα του νομοσχεδίου".

Πάντως και τελικά, οι δυο απανωτές σεξιστικές επιθέσεις που οδήγησαν στη διαγραφή του Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα, δεν έχουν πάντως απολύτως κανένα νόημα.

Ο Παύλος Πολάκης ως αμετανόητος Σφακιανός, ποζάρει στο facebook, δίνοντας την "πληρωμένη" απάντηση. Δίπλα του ποζάρει επίσης χαμογελαστή και υπερήφανη η γυναίκα του Δώρα Τσούκα. Η φωτογραφία προφανώς και επιλέχθηκε για να μας διαβεβαιώσει πως ο άνθρωπος -αλίμονο-δεν είναι σεξιστής.

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω".

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.