ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Ποια είναι η Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη και η ταινία της, που διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα;

Το Harvest της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 81ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Με θερμά σχόλια υποδέχτηκαν οι κριτικοί του διεθνούς τύπου στη Μόστρα τη νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη "Harvest", με την οποία η Ελληνίδα σκηνοθέτις επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του 81ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεκδικώντας το Χρυσό Λέοντα δεκατέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία του "Attenberg" (βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην Αριάν Λαμπέντ).

Η σκηνοθέτις Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη με τους συντελεστές της ταινίας

Η υπόθεση της ταινίας Harvest

Η ταινία Harvest της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη πραγματεύεται όσα συμβαίνουν στη διάρκεια επτά παραισθησιογόνων ημερών όπου ένα ανώνυμο χωριό, σ' έναν απροσδιόριστο χρόνο, εξαφανίζεται. Το Harvest είναι ένα νεο-γουέστερν, με ήρωα τον αγρότη Γουόλτερ Θερσκ (ενσαρκώνει ο μαγνητικός Κέιλεμπ Λάντρι-Τζόουνς) και τον γαιοκτήμονα Λόρδο Κεντ (Χάρι Μέλινγκ), οι οποίοι, παιδιόθεν φίλοι, προετοιμάζονται ν' αντιμετωπίσουν την εισβολή ενός εχθρού από τον έξω κόσμο. Ο εχθρός αυτός δεν είναι άλλος από το τραύμα των μοντέρνων καιρών. Πρόκειται για διασκευή του μυθιστορήματος του Τζιμ Κρέις.

Harvest_

Η ταινία είναι μια παραγωγή των Ρεμπέκα Ο'Μπράιεν (Sixteen Films), Τζόσλιν Μπαρνς (Louverture Films), Μάικλ Βέμπερ και Βιόλα Φίγκεν (The Match Factory), της Haos Film της Τσαγκάρη και της Meraki Films. Εχει χρηματοδότηση από τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, αλλά και την Ελλάδα, μέσω του ΕΚΚ και του ΕΚΟΜΕ. Τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Σον Πράις-Γουίλιαμς και τα γυρίσματα έγιναν εξολοκλήρου στη Σκωτία.

Ποια είναι η Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη είναι βραβευμένη κινηματογραφίστρια, ευρέως αποδεκτή ως καταλυτική μορφή του Νέου Κύματος του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπήρξε σχεδιάστρια προβολών και σκηνοθέτρια/παραγωγός βίντεο στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, που τιμήθηκαν με βραβείο EMMY για την Καλύτερη Ζωντανή Τηλεοπτική Μετάδοση της χρονιάς. Το 2009 δημιούργησε ένα έργο animation με τίτλο "Αντικατοπτρισμοί", για την τελετή εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, με προβολές μεγάλης κλίμακας στις προσόψεις των κτιρίων γύρω από το Μουσείο. Έχει ιδρύσει και λειτουργεί την εταιρεία παραγωγής Haos Film, που εδρεύει στην Αθήνα και η οποία έχει κάνει, μεταξύ άλλων, την παραγωγή των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου, "Κινέττα" (2005), "Κυνόδοντας" (2009) και "Άλπεις" (2011), ενώ ήταν επίσης συμπαραγωγός στην ταινία "Before Midnight” ("Πριν τα μεσάνυχτα") του Richard Linklater.

Η Τσαγγάρη, μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει υπάρξει φιλοξενούμενη κινηματογραφίστρια στη Film Society of Lincoln Center (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ), Radcliffe Fellow στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου δίδαξε επίσης ως επισκέπτρια καθηγήτρια

Η Τσαγγάρη είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ετήσιου Εργαστηρίου Σεναρίου και Σκηνοθεσίας Oxbelly, το οποίο ιδρύθηκε το 2016 από τον διακεκριμένο παραγωγό Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο στο Κόστα Ναβαρίνο της Μεσσηνίας. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Σκηνοθετών (DGA) και της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS).

Αναφερόμενη στο μυθιστόρημα του Τζιμ Κρέις, στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη δήλωσε: "Αυτό που μου άρεσε είναι ότι ο βασικός ήρωάς του, ο Γουόλτ, είναι ένας άνθρωπος που δεν κάνει τίποτα. Σε μία αθώα κοινότητα που περιμένει από αυτόν να είναι ηγέτης, ο ίδιος μένει άπραγος. Μοιάζουν με μία Εδέμ που προηγήθηκε πριν έρθει ο καπιταλισμός και τα καταστρέψει όλα. Ανίκανος να κάνει το οτιδήποτε, ο Γουόλτ προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του. Είναι ένας άνθρωπος που δεν ανήκει κάπου, που νοσταλγεί το παρελθόν που του το πήραν και λαχταρά ένα μέλλον που δεν θα έχει ποτέ".

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Σεπ 2024

H Σοφία Λόρεν γίνεται...90 και όλη η Ρώμη θα γιορτάσει μαζί της

Με ένα μεγάλο πάρτι στα κινηματογραφικά στούντιο της Cinecittà θα την τιμήσει το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

19 Σεπ 2024

Οι Coldplay δωρίζουν μέρος των εσόδων από συναυλίες τους για την ενίσχυση μικρών συναυλιακών χώρων

Άλλωστε και οι ίδιοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το The Laurel Tree, ένα μικρό nightclub στο Camden.

19 Σεπ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Η έκπληξη που της έκανε ο σύζυγός της στα πρώτα της γενέθλια μακριά από το σπίτι

Η Ελεονώρα Μελέτη περνά για πρώτη φορά τα γενέθλια της στο Στρασβούργο, μακριά από την οικογένειά της. Όμως, κάτι την περίμενε!

19 Σεπ 2024

Κωνσταντίνος Καβακιώτης. Ποιος είναι "ο εραστής του Τζορτζ Μάικλ" που πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix;

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης είναι ο Βίκινγκ του Netflix και είναι σταρ στο Λονδίνο.

19 Σεπ 2024

Ρούπερτ Έβερετ: Αναγνώρισες τον συμπρωταγωνιστή της Τζούλια Ρόμπερτς στον 4ο κύκλο του Emily in Paris;

O Ρούπερτ Έβερετ έκανε μία αξέχαστη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του νέου κύκλου της σειράς του Netflix.

19 Σεπ 2024

Τζίλιαν Άντερσον: "Θα μπορούσα να είμαι πιο ενεργή στη σεξουαλική μου ζωή απ' ό,τι ήμουν"

Η Τζίλιαν Άντερσον αποκάλυψε ότι θα ήθελε να είχε υπάρξει πιο ενεργή σεξουαλικά όταν ήταν ελεύθερη, μιλώντας στο The Modern Love Podcast, των New York Times.