ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Τζούλιαν Μούρ, Τίλντα Σουίντον και Πέδρο Αλμοδοβάρ αποθεώθηκαν με ένα χειροκρότημα 17 λεπτών

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ παρουσίασε στο Φεστιβάλ Βενετίας τη νέα του ταινία με τίτλο "The room next door", με πρωταγωνίστριες τις δύο Οσκαρικές ηθοποιούς, Τίλντα Σουίντον και Τζούλιαν Μουρ.

Οι αληθινά υπέροχες Τζούλιαν Μουρ και η Τίλντα Σουίντον κατέπληξαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το βράδυ της Δευτέρας με την πρεμιέρα της ταινίας "The Room Next Door" του Πέδρο Αλμοδοβάρ η οποία απέσπασε από τους θεατές ένα χειροκρότημα διάρκειας 17 λεπτών.

Οι δυο σπουδαίες, βραβευμένες με Οσκαρ ηθοποιοί, η 63χρονη Τζούλιαν Μουρ και η επίσης 63 ετών Τίλντα Σουίντον κρατούν τους ρόλους της Ινγκριντ και την Μάρθα , δύο φίλων που τελικά, με το ταλέντο τους θα βοηθήσουν τον σκηνοθέτη να καταθέσει μια δημιουργία με ξεκάθαρο "πολιτικοικοινωνικό μήνυμα".

Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Αλμοδόβαρ μιλώντας για την ταινία "The room next door" στη συνέντευξη τύπου. Ο Ισπανός δημιουργός εκφράστηκε υπέρ της ευθανασίας που είναι το βασικό (όχι όμως το μόνο) θέμα στο σενάριο του "The room next door". Με βάση το μυθιστόρημα της Σεσίλιαν Νούνεζ, η ταινία εξετάζει την σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες, φίλες από την εποχή της εφηβείας, οι οποίες παρότι έχουν να δουν η μία την άλλη πολλά χρόνια, θα ξανασυναντηθούν κάτω από εξαιρετικά δυσάρεστες συνθήκες: η Μαρθα (Τίλντα Σουίντον), πρώην πολεμική ανταποκρίτρια των Times της Νέας Υόρκης, πάσχει από καρκίνο και η Ινγκριντ (Τζουλιάν Μουρ), επιτυχημένη συγγραφέας, που θα γίνει η σύντροφός της στις δύσκολες ώρες.

Μετά το τέλος της ταινίας, ο Ισπανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγό φίλησε τις μούσες του ευχαριστώντας το ένθερμο κοινό του.

Οι πρωταγωνίστριες του αποθέωσαν επίσης τον Ισπανό σκηνοθέτη και το σπουδαίο έργο που υπογράφει εδώ και δεκαετίες στη μεγάλη οθόνη.

Η Τζούλιαν Μουρ τόνισε ότι "υπάρχει φοβερή ζωτικότητα στις ταινίες του Πέδρο και σε αυτήν ανταποκρινόμαστε όλοι. Όταν βλέπεις τις ταινίες του νιώθεις ότι ακούς τις καρδιές των ηθοποιών να χτυπούν". Όσον αφορά στην ταινία που πρωταγωνιστεί, την πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους του Ισπανού δημιουργού, η Μουρ είπε ότι τα βασικά της ερωτήματα είναι "τι σημαίνει να είσαι ζωντανός; Να είσαι άνθρωπος, να έχεις σώμα, να έχεις έναν φίλο; ". Επιπλέον, η Μουρ διαπίστωσε ότι "σπανίως βλέπουμε μια ταινία περί γυναικείας φιλίας, ιδίως για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας".

H Τζούλιαν Μουρ, έλαμπε κυριολεκτικά μέσα στο Bottega Veneta φόρεμά της, ενώ η Τίλντα Σουίντον ως ιέρεια στου στυλ επέλεξε ένα γκρι Chanel Couture κοστούμι

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Σεπ 2024

H Σοφία Λόρεν γίνεται...90 και όλη η Ρώμη θα γιορτάσει μαζί της

Με ένα μεγάλο πάρτι στα κινηματογραφικά στούντιο της Cinecittà θα την τιμήσει το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

19 Σεπ 2024

Οι Coldplay δωρίζουν μέρος των εσόδων από συναυλίες τους για την ενίσχυση μικρών συναυλιακών χώρων

Άλλωστε και οι ίδιοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το The Laurel Tree, ένα μικρό nightclub στο Camden.

19 Σεπ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Η έκπληξη που της έκανε ο σύζυγός της στα πρώτα της γενέθλια μακριά από το σπίτι

Η Ελεονώρα Μελέτη περνά για πρώτη φορά τα γενέθλια της στο Στρασβούργο, μακριά από την οικογένειά της. Όμως, κάτι την περίμενε!

19 Σεπ 2024

Κωνσταντίνος Καβακιώτης. Ποιος είναι "ο εραστής του Τζορτζ Μάικλ" που πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix;

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης είναι ο Βίκινγκ του Netflix και είναι σταρ στο Λονδίνο.

19 Σεπ 2024

Ρούπερτ Έβερετ: Αναγνώρισες τον συμπρωταγωνιστή της Τζούλια Ρόμπερτς στον 4ο κύκλο του Emily in Paris;

O Ρούπερτ Έβερετ έκανε μία αξέχαστη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του νέου κύκλου της σειράς του Netflix.

19 Σεπ 2024

Τζίλιαν Άντερσον: "Θα μπορούσα να είμαι πιο ενεργή στη σεξουαλική μου ζωή απ' ό,τι ήμουν"

Η Τζίλιαν Άντερσον αποκάλυψε ότι θα ήθελε να είχε υπάρξει πιο ενεργή σεξουαλικά όταν ήταν ελεύθερη, μιλώντας στο The Modern Love Podcast, των New York Times.