ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αθανάσιος Γκαβέλας: O χρυσός Παραολυμπιονίκης έχει μια πολύ συγκινητική ιστορία

Ξανά χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100 μέτρα.Οι δηλώσεις ''γροθιά στο στομάχι'' .

Μια εξαιρετική επίδοση έκανε για ακόμη μια φορά ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, Αθανάσιος Γκαβέλας, ο οποίος με 11,02, στα 100 μέτρα (Τ11) κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο Γκαβέλας με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας σπρίντερ που υπερασπίζεται τον τίτλο του σε Παραολυμπιακούς αγώνες, κατακτώντας back to back το χρυσό μετάλλιο.

Οι δηλώσεις ''γροθιά στο στομάχι'' από τον Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 100μ (Τ11) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, Νάσος Γκαβέλας, λύγισε κατά την διάρκεια των δηλώσεών του χτες στην ΕΡΤ μετά τον θρίαμβο του. Αφού ευχαρίστησε τον οδηγό του και πρωταθλητή του στίβου Γιάννη Νυφαντόπουλο, αποκάλυψε ότι κάποιοι τον αμφισβήτησαν.

Αθανάσιος Γκαβέλας: O χρυσός Παραολυμπιονίκης έχει μια πολύ συγκινητική ιστορία

"Ήμουν σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Όλοι μου έλεγαν τι έγινε Γκαβέλα; Μήπως τελείωσες, μήπως δεν μπορείς να τρέξεις; Όχι μάγκες μπορώ να τρέξω" είπε με τρεμάμενη φωνή στην ΕΡΤ.

Ο Νάσος Γκαβέλας υπογράμμισε για το χρυσό: Ήρθαμε εδώ για να αποδείξουμε ποιος είναι το αφεντικό στα 100μ. Δεν ήρθαμε να χάσουμε. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη πέρασε δύσκολα αλλά τα καταφέραμε. Θέλω χαμόγελο και ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίζουν".

Ο Νάσος Γκαβέλας και η νόσος όσος Στάργκαρντ

Ο Αθανάσιος Γκαβέλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού. Το 2017, μετά την επιτυχία του στις Πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ηλικία των 10 ετών, συνειδητοποίησε ότι η όρασή του μειωνόταν, λόγω της γονιδιακής ασθένειας γνωστής ως νόσος Στάργκαρντ (Stargardt), που προκαλεί προοδευτική μείωση της όρασης. Παρά τις δυσκολίες, ο Γκαβέλας επέλεξε να ακολουθήσει την καριέρα του στον πρωταθλητισμό, δείχνοντας την αποφασιστικότητα και την αντοχή του.

Ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στην ηλικία των 17 ετών και γρήγορα απέδειξε τις ικανότητές του. Κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 100 μέτρα στην κατηγορία Τ11 με χρόνο 10,82 δευτερόλεπτα, ρεκόρ που κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Το ρεκόρ των 60 μέτρων, με χρόνο 7,07 δευτερόλεπτα, επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 κατά τη διάρκεια της Ημερίδας Κλειστού Στίβου ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα.

Read Next

16 Σεπ 2024

Κιάρα Μαστρογιάννι: H μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά είναι η νέα μούσα του οίκου Celine

Η 52χρονη Κιάρα Μαστρογιάννι είναι καρπός του έρωτα και μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά, της Κατρίν Ντενέβ και του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι.

Περισσότερα από

News

16 Σεπ 2024

Άβα Γαλανοπούλου: Η 57χρονη ηθοποιός χαμογελά ξανά από καιρό

Η σπάνια εμφάνιση της ηθοποιού που αγαπήσαμε μέσα από τις κωμικές σειρές της τηλεόρασης

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Ελευθερία Ντεκώ: Ποια είναι γυναίκα,που θα "φωτίσει" σήμερα το ναό του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο;

Σήμερα πραγματοποιείται η νέα φωταγώγηση του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο παρουσία του πρωθυπουργού. Και την φωταγώγηση ανέλαβε η διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτοπόρος της τέχνης του φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ.

16 Σεπ 2024

Nτίνος Καρύδης: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με την κόρη του Σμαράγδα

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Ντίνος Καρύδης- Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Ντίνος Καρύδης.

15 Σεπ 2024

Η Mαρί Σαντάλ: Καλεσμένη σε δείπνο στο Λονδίνο - Κλασική και chic

Η Mαρί Σαντάλ μοιράζει το χρόνο ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα