ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Ο Χρυσός Λέοντας στον Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η τελετή απονομής των βραβείων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2024 ολοκληρώθηκε. Βενσάν Λιντόν και Νικόλ Κίντμαν κέρδισαν τα βραβεία ερμηνείας.

Το διάσημο βραβείο "Χρυσός Λέοντας" για την καλύτερη ταινία απονεμήθηκε στην ταινία "The Room Next Door" του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Ισπανού έλαβε ένα τεράστιο 17λεπτο όρθιο χειροκρότημα κατά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ. Ο Αλμοδόβαρ είπε στην ευχαριστήρια ομιλία του το Σάββατο: "Θα ήθελα να το αφιερώσω στην οικογένειά μου, που είναι εδώ τώρα… Αυτή η ταινία, το "The Room Next Door", είναι η πρώτη μου ταινία στα αγγλικά… αλλά το πνεύμα είναι ισπανικό".

Η ταινία του, είναι μια διασκευή του μυθιστορήματος της Sigrid Nunez "What Are You Going Through" και παρουσιάζει την συγγραφέα Ingrid (Τζούλιαν Μουρ) και την Μάρθα (Τίλντα Σουίντον), καθώς αναζωπυρώνουν τη φιλία τους αφού προηγουμένως είχαν σταματήσει να έχουν επαφές. Η Μάρθα, που παλεύει με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε τελικό στάδιο, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια και ζητά από την Ίνγκριντ να είναι στο διπλανό δωμάτιο όταν θα πάρει το χάπι της ευθανασίας.

Το βραβείο Αργυρού Λέοντα για την καλύτερη σκηνοθεσία δόθηκε στον Μπρέιντι Κόρμπετ για το τρεισήμισι ωρών θέαμα "The Brutalist", με πρωταγωνιστές τους Έιντριεν Μπρόντι και Φελίσιτι Τζόουνς.

Μπρέιντι Κόρμπετ

Το "The Brutalist" μια βιογραφική ταινία για έναν Ούγγρο αρχιτέκτονα και επιζώντα του Ολοκαυτώματος, τον László Tóth, ο οποίος μεταναστεύει στις μεταπολεμικές ΗΠΑ, θεωρήθηκε ευρέως το φαβορί των κριτικών στη Βενετία φέτος.

Ο Βενσάν Λιντόν κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο 81ο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ερμηνεία του στην ταινία "The Quiet Son". "Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Ευχαριστώ όλη την κριτική επιτροπή!", δήλωσε ο 65χρονος ηθοποιός, προσωπικότητα της γαλλικής έβδομης τέχνης και κινηματογραφική ενσάρκωση ενός θυμωμένου άνδρα με εμφανή ελαττώματα. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μιριέλ και την Ντελφίν Κουλέν", τις σκηνοθέτριες, πρόσθεσε.

Βενσάν Λιντόν

Η Νικόλ Κίντμαν πήρε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τον ρόλο της στο ερωτικό θρίλερ Babygirl στο πλευρό του Αντόνιο Μπαντέρας και του Χάρις Ντίκινσον, το οποίο σχεδόν επιβεβαίωσε ότι η φετινή Βενετία αγκαλιάζει το σεξ στην οθόνη. Όμως η Κίντμαν δεν μπόρεσε να παραλάβει η ίδια το βραβείο, καθώς η μητέρα της, Τζανέλ Κίντμαν, απεβίωσε, όπως αποκάλυψε η σκηνοθέτις Χαλίνα Ρέιν όταν παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της Κίντμαν.

Αναλυτικά, τα βραβεία του φεστιβάλ Βενετίας:

- Χρυσός Λέοντας καλύτερης ταινίας: "The Room Next Door" του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Ισπανία)

- Αργυρός Λέοντας - Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής: "Vermiglio" της Μάουρα Ντελπέρο (Ιταλία - Γαλλία - Βέλγιο)

- Αργυρός Λέοντας καλύτερης σκηνοθεσίας: "The Brutalist" του Μπρέιντι Κόρμπετ (Βρετανία)

- Coupe Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας : Νικόλ Κίντμαν στο "Babygirl" της Χαλίνα Ρέιν (ΗΠΑ)

- Coupe Volpi καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: Βενσάν Λιντόν στο "The Quiet Son" των Ντελφίν Κουλέν και Μιριέλ Κουλέν (Γαλλία)

- Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Μουρίλο Χάουζερ και Εϊτόρ Λορέγκα για την ταινία "I'm Still Here" του Βάλτερ Σάλες (Βραζιλία - Γαλλία)

- Ειδικό βραβείο της Επιτροπής : "April" της Ντέα Κουλουμπεγκασβίλι (Γαλλία - Ιταλία - Γεωργία)

- Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νέο ταλέντο: Πολ Κιρσέρ στο "Leurs enfants après eux" των Λουντοβίκ Μπουκερμά και Ζοράν Μπουκερμά (Γαλλία)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read Next

16 Σεπ 2024

Κιάρα Μαστρογιάννι: H μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά είναι η νέα μούσα του οίκου Celine

Η 52χρονη Κιάρα Μαστρογιάννι είναι καρπός του έρωτα και μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά, της Κατρίν Ντενέβ και του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι.

Περισσότερα από

News

16 Σεπ 2024

Άβα Γαλανοπούλου: Η 57χρονη ηθοποιός χαμογελά ξανά από καιρό

Η σπάνια εμφάνιση της ηθοποιού που αγαπήσαμε μέσα από τις κωμικές σειρές της τηλεόρασης

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Ελευθερία Ντεκώ: Ποια είναι γυναίκα,που θα "φωτίσει" σήμερα το ναό του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο;

Σήμερα πραγματοποιείται η νέα φωταγώγηση του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο παρουσία του πρωθυπουργού. Και την φωταγώγηση ανέλαβε η διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτοπόρος της τέχνης του φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ.

16 Σεπ 2024

Nτίνος Καρύδης: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με την κόρη του Σμαράγδα

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Ντίνος Καρύδης- Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Ντίνος Καρύδης.

15 Σεπ 2024

Η Mαρί Σαντάλ: Καλεσμένη σε δείπνο στο Λονδίνο - Κλασική και chic

Η Mαρί Σαντάλ μοιράζει το χρόνο ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα