ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το "χρυσό" ζευγάρι των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 που κέρδισαν τα χρυσά μετάλλια

Ο Αμερικανός σπρίντερ Χάντερ Γούντχαλ κέρδισε το χρυσό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες λίγες μέρες αφού η σύζυγός του Τάρα Ντέιβις-Γούντχαλ, κέρδισε επίσης χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Με δύο χρυσά μετάλλια ολοκληρώνονται οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες για το "χρυσό" ζευγάρι του στίβου Χάντερ Γούντχαλ και Τάρα Ντέιβις-Γούντχαλ.

Ο Αμερικανός σπρίντερ κέρδισε το χρυσό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες λίγες μέρες αφού η σύζυγός του κέρδισε επίσης χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Γούντχαλ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο τηνΠαρασκευή στον αγώνα των 400 μέτρων ανδρών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ενώ η Τάρα Ντέιβις, η σύζυγός του, είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον Αύγουστο.

Ο Γούντχαλ είναι πλέον πέντε φορές παραολυμπιονίκης, έχοντας επίσης κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια και ένα ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και του 2016, σύμφωνα με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Χάντερ Γούντχολ, στα 25 του χρόνια, κατάφερε να στεφθεί Παραολυμπιονίκης στα 400 μέτρα Τ62, μετά από έναν αγώνα γεμάτο ένταση και πάθος. Το πλήθος στο Stade de France ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν ο Χάντερ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 46,36 δευτερόλεπτα, νικώντας τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, Γερμανό Γιχάνες Φλόρς, και τον Ολλανδό Ολιβιέ Χέντρικς. Η στιγμή ήταν μαγική στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Τάρα τον περίμενε, γεμάτη συγκίνηση, έτοιμη να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί, όπως εκείνος είχε κάνει έναν μήνα νωρίτερα, όταν εκείνη κατέκτησε το δικό της χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2022 και έγινε viral στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χάρη στον πολύ συναισθηματικό τρόπο που γιόρτασαν τη νίκη της Ντέιβις Γουντχαλ στο πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο.

Το ζευγάρι, που συμμετείχε επίσης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, γνωρίστηκε σε μια συνάντηση στίβου στο γυμνάσιο. Η Ντέιβις-Γούντχαλ πήγε στην ομάδα στίβου στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και στη συνέχεια μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα της στο κολέγιο το 2021.

Ο Γούντχαλ αγωνίστηκε στον στίβο στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, όπου έγραψε ιστορία ως ο πρώτος διπλός ακρωτηριασμένος που πήρε υποτροφία στίβου Division I.

Γεννημένος με ημιμελία της περόνης, στην οποία η περόνη, ένα οστό στα πόδια του, δεν σχηματίστηκε ποτέ, ο Γούντχαλ είχε ακρωτηριαστεί και στα δύο πόδια κάτω από το γόνατο σε ηλικία 11 μηνών, σύμφωνα με το βιογραφικό του για τους Παραολυμπιακούς.

Διαβάστε Επίσης

Read Next

16 Σεπ 2024

Κιάρα Μαστρογιάννι: H μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά είναι η νέα μούσα του οίκου Celine

Η 52χρονη Κιάρα Μαστρογιάννι είναι καρπός του έρωτα και μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά, της Κατρίν Ντενέβ και του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι.

Περισσότερα από

News

16 Σεπ 2024

Άβα Γαλανοπούλου: Η 57χρονη ηθοποιός χαμογελά ξανά από καιρό

Η σπάνια εμφάνιση της ηθοποιού που αγαπήσαμε μέσα από τις κωμικές σειρές της τηλεόρασης

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Ελευθερία Ντεκώ: Ποια είναι γυναίκα,που θα "φωτίσει" σήμερα το ναό του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο;

Σήμερα πραγματοποιείται η νέα φωταγώγηση του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο παρουσία του πρωθυπουργού. Και την φωταγώγηση ανέλαβε η διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτοπόρος της τέχνης του φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ.

16 Σεπ 2024

Nτίνος Καρύδης: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με την κόρη του Σμαράγδα

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Ντίνος Καρύδης- Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Ντίνος Καρύδης.

15 Σεπ 2024

Η Mαρί Σαντάλ: Καλεσμένη σε δείπνο στο Λονδίνο - Κλασική και chic

Η Mαρί Σαντάλ μοιράζει το χρόνο ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα